Annonce
Kultur

Operasanger er læremester: Visens Venner klar med undervisning

Jesper Buhl skal undervise sammen med Visens Venner. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Visens Venner er ikke bare klar til en ny sæson med visesang, men også med sangundervisning.

Svendborg: Den står for det meste på en solid gang hygge, fællesskab og sang i Visens Venner. Og det gør den da også igen i år.

Men takket være en donation fra Fonden for Fynske Bank kaster viseforeningen sig nu ud i undervisning i sangteknik, fortolkning og scenefremtræden. Det oplyser Finn Pedersen fra foreningen.

Det er tilmed en mand, der nok skulle have styr på at ramme tonerne, der skal bidrage til det nye initiativ, operasanger Jesper Buhl.

Annonce
Erik Potempa fra Fynske Bank og Birthe Wittendorf, formand, Finn Pedersen og Svend Erik Jensen fra Visens Venner Svendborg. Pressefoto

17.000 kroner fra fond

Fonden for Fynske Bank har postet 17.000 kroner i foreningen, som bruges til at udbyde kurser på henholdvis to gange seks timer og fire gange to timer. Udover Jesper Buhl vil Visens Venners faste pianist, Svend Erik Jensen, stå for det, skriver Finn Pedersen til avisen.

- Vi glæder os meget til at gennemføre uddannelsesprogrammet, som vi håber og tror også vil blive til glæde for vores publikum i form af endnu bedre visearrangementer.

De seks årlige viseaftener er også tæt på at få sæsonpremiere, og første gang er fredag den 27. september klokken 19.30-22 på Svendborg Musikskole.

Alle er velkomne i foreningen, hvor der både er fællessang, optrædener og tid til at indtage medbragt vådt og tørt. /catj

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce