Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Opera på Engen: Henriette varmer op i pølsevognen

Når man rejser meget for sit arbejde og har en mand i USA, er Henriette Bonde-Hansen ofte væk hjemmefra. Alligevel føler hun ikke, at hun som sådan har valgt noget fra for at leve sit liv på netop denne måde. Og så alligevel…. – Den dårlige samvittighed er ofte med mig - over ikke at være en stabil søster, moster og faster. Og der har også været situationer engang imellem, blandt andet i forhold til mine forældre, hvor jeg ikke har kunnet være der for dem. Hvor det simpelthen ikke har været muligt for mig at komme hjem, siger Henriette Bonde-Hansen. Foto: Robert Wengler
Nogle af de lykkeligste timer i operasanger Henriette Bonde-Hansens liv har været med musikken. Barndommen i Rudme på Midtfyn har givet hende troen på musikken og rustet hende til et liv viet til operaen. I dag er verden hendes arbejdsplads, og 30. juni kan hun opleves under åben himmel på Engen i Odense. Eksklusiv har mødt sopranen, hvis hukommelse er bundet op på lyde, og som bevidst rationerer lyden af sin egen stemme uden for scenen. I musikkens navn.
Annonce
Forsiden netop nu
GOG

Følg med live: GOG mod Sønderjyske

Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Annonce