Annonce
Kultur

Open call: Kom og brug Teater Momentum

Teater Momentum
Står du og mangler et fuldt udstyret teater til et projekt, så har Momentum et særdeles godt tilbud til dig. Du kan nemlig låne både sal og personale til din kunst.

En kulturinstitution lever langt hen ad vejen i kraft af den kultur, der skabes. Det har desværre lange udsigter pt, hvor kulturlivet - og publikum - ikke endnu er begunstiget med lempelser af restriktionerne. Og hvad gør man så?

Hos Teater Momentum åbner man armene i en kulturel krammer til kunstnere.- De kan bruge et teater med alt hvad dertil hører - bortset fra publikum naturligvis.

Det skriver teatret i et opslag på Facebook:

"Vi har en scene og teknikere klar til at hjælpe dig med dit scenekunstneriske projekt.

Mangler du en scene og teknikere til dit projekt? Well, så har vi løsningen klar til dig. Momentum er lukket – foreløbigt – frem til 05.04.21, men det skal ikke stoppe udviklingen af nye scenekunstneriske projekter. Så for at hjælpe dig eller din lille gruppe af medaktører, stiller vi nu vores scene og vores teknikere til rådighed.

Vi vil ikke begrænse adgangen til scenen og vores teknikere, så derfor formulerer vi dette som et open call til alle – uanset om det er teater, musik, videoproduktion, installationskunst, en produktionsøver, testning, skitse- eller procesarbejde, livestream af et projekt eller noget helt andet, så er du velkommen til at søge. Vi forventer at komme i gang i en fart, så derfor åbner vi scenen for dit projekt i perioden mandag 15.03 – fredag 26.03.

Formulér kort en beskrivelse af dit projekt (max en side), din idé eller dit behov (hvor mange dage du vil bruge Momentum), og hvorfor du skal indtage Momentum. Ansøgningsfrist er lige straks – 08.03.21 kl 23:59. Vi opfordrer alle til at søge. Der er ingen krav til at dit projekt skal færdiggøres eller udkomme.

Vi tilbyder: Teknisk personale (lys og lyd) + scene. Alle andre tekniske behov kan vi sammen finde en løsning på, men må blive dækket for egen regning."

Mikkel Kongstad, pr- og kommunikationsansvarlig for teateret, forklarer, at det grundlæggende handler om at tage ansvar for kulturen i de sværeste tider.

- Vi åbner dørene for alverdens idéer, der mangler en scene eller nogle teknikere for at blive testet eller komme helt i mål. Vi stiller som sådan ingen krav til hvilken slags scenekunstnerisk produkt, der bliver ansøgt om at bringe ind på Momentum. Lige nu bliver idéer lukket ned, fordi de ingen steder har at udkomme eller blive testet, og når vi samtidig har nogle af landets vildeste teknikere rendende rundt i huset, så føler vi et stort ansvar for at skabe den scene og dét liv, der trods alt kan eksistere i en nedlukningsperiode, siger han og fortsætter:

- Vores hverdag består pt. i at holde os i gang, så vi kan åbne dørene for publikum lige så snart det bliver muligt. Vi er klar til at åbne for selv en lille håndfuld publikum på forsvarlig vis, og glæder os selvfølgelig helt vildt til det bliver muligt. Men i mellemtiden er vi nødt til at holde liv i kreativiteten og de kunstneriske visioner, der har været hjemløse i flere måneder. Og på denne måde kan vi give liv og håb til nogle af alle de dygtige aktører, der render rundt og banker hovedet mod muren fordi horisontlinjen for et åbent kulturliv virker nærmest uigennemskuelig. Så, i stedet for kun at bekymre sig om hvordan og hvornår, tilbyder vi her en øjeblikkelig meningsfuld ramme for kunstnere at arbejde i, forklarer han.

MIKKEL KONGSTAD TEATER MOMENTUM FOTO KLAUS KNAKKERGAARD
Annonce

Kunstens rolle

Når det overhovedet kan lade sig gøre at stille scene og personale til rådighed, så skyldes det, at Teater Momentum trods nedlukningen og aflyste forestillinger fortsætter med at arbejde og skabe kunst. Dels fordi det er nødvendigt at holde sig klar til den glædelige dag, hvor man igen må invitere folk indenfor - dels fordi nedlukningen trods restriktioner hverken kan eller skal forhindre, at der skabes kunst.

- Vi er delvist hjemsendte, men skal samtidig bruge vores arbejdstid på at sikre der er teater, kunst og kultur klar til at samle folk og tilbyde den unikke omsorg og dén magi, der er det analoge fællesskab i en sal, så snart det kan lade sig gøre i forhold til restriktioner og så videre. Derfor er det også vigtigt at holde scenekunsten i gang, og pleje de kreative sjæle, der lige nu ikke har et sted at teste deres idéer og vedligeholde deres kunstneriske flow. Det er ekstremt vigtigt for fremtiden, at vi ikke lader de idéer der opstår i en tid som denne dø, da de også kan være med til at sige noget om tiden, når engang skal kigge tilbage på det her og forhåbentligt også mindes om det, som noget positivt og givende - trods alt, siger Mikkel Kongstad.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce