Annonce
Kerteminde

Open by night med ny formand ved roret: - Hvis vi ikke gør noget, kommer folk heller ikke hertil

Annette Burchall fra Annettes Blomster er formand for Langeskov Handel. PR-foto
Den 29. maj er der igen open by night i Langeskov. Denne gang er det med Langeskov Handels nye formand, Annette Burchall, ved roret.

Langeskov: Traditionen tro bliver der afholdt open by night i Langeskovcentret onsdag 29. maj.

Her vil alle butikkerne holde dørene åbne til klokken 21, og der vil være fællesspisning for alle borgere, der har lyst til at få en bid med.

- Vi har gjort det i nogle år, hvor det har været lidt af en succes med både spisning, hygge og gode tilbud, fortæller Annette Burchall fra Annettes Blomster, som er med til at sælge madbilletter til festlighederne.

Hun kan dog ikke svare på, hvorvidt der kommer til at være rift om billetterne.

- Man kan også købe billetter på dagen, så det er ikke noget, man skal gøre på forhånd. Men der plejer at være godt fyldt op, fortæller hun.

Annonce

Det første som formand

Denne omgang open by night er hendes første som formand for Langeskov Handel. Hun overtog posten i februar fra Michael Nielsen, som er indehaver af den nye café Hos Michael. Annette Burchall har længe selv været en del af Langeskovs handelsliv og drevet blomsterbutik i 20 år.

- Open by night er med til, at der sker nogle ting, og at der er noget aktivitet. Det gør, at folk ved, vi er synlige, og hvis ikke vi gør noget, kommer folk heller ikke hertil, siger hun.

Ifølge Annette Burchall er det generelt vigtigt, at forretningerne i Langeskov sørger for at samarbejde om at trække kunder til byen.

- Jeg håber, at vi kan løfte i flok, og at vi med fællesskab kan nå rigtig langt og blive mere synlige herude. Sammen kan vi en masse, og det håber jeg på, at der bliver bakket op omkring. Jeg synes også, vi sidder med en god bestyrelse, som gerne vil Langeskov, siger Annette Burchall.

Open by night finder sted i Langeskovcentret fra klokken 18 og som nævnt frem til klokken 21.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce