Annonce
Kerteminde

Opdateret: Lastbil påkørte gangbro: Nu er broen lukket på grund af skader

Tidligt mandag morgen fik en lastbil store skader efter et sammenstød med en gangbro. Senere samme morgen begyndte der at løbe olie ud af lastbilen, og nu oplyser kommunen, at broen er lukket på grund af skader.

Munkebo: En lastbilchauffør fik sig en grim overraskelse mandag morgen.

Hans lastbil med en påhængsvogn viste sig for stor til at køre gennem en gangbro på Munkebovej i Munkebo, hvilket resulterede i et trafikuheld, fortæller vagtchef Steen Nyland.

Lastbilen fik store skader, da den ramte på undersiden af broen. Og klokken kvart i otte mandag morgen modtog vagtcentralen en anmeldelse om, at der løb olie ud fra køretøjet.

Mandag eftermiddag blev gang- og cykelbroen lukket af Kerteminde Kommune.

"Alle cyklende og gående kan i stedet benytte broen på Kølstrupvej. Vi forventer broen er lukket et godt stykke tid, men vi har endnu ikke helt overblik over, hvor slemme skaderne er."

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce