Annonce
112

Opdaget af nummerplade-genkender: Tre rumænere anholdt på Sjælland efter tricktyveri mod Rema 1000-kunde på Vestfyn

Med hjælp fra en anden opmærksom kunde og de nummerpladegenkendere, som politiet blandt andet har opstillet rundt om i landet, lykkedes det at standse en bil med tre rumænere i Slagelse. De sigtes for et tricktyveri mod en 76-årig kvinde i Nørre Aaby. Arkivfoto: Michael Bager.
Et årvågent vidne og politiets særlige kameraer til genkendelse af nummerplader viste sig som et effektivt våben, da tre formodede tyve tirsdag blev standset langt fra gerningsstedet i Nørre Aaby.

Nørre Aaby: En kvinde og to mænd bliver onsdag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Odense. De tre personer, som alle kommer fra Rumænien, kræves fængslet efter et tricktyveri i Rema 1000 på Jernbanegade i Nørre Aaby tirsdag eftermiddag, oplyser Fyns Politi.

Tirsdag omkring klokken 14.15 lykkedes det ifølge politiets oplysninger de to mænd på 46 og 50 år at franarre en 76-årig kvinde hendes pung.

- Det er der en kunde, der lægger mærke til, og de da to mænd er gået, går kunden hen til den 76-årige kvinde, og han spørger hende, om hun stadig har sin pung. Ja, det mener hun da, men det viser sig, at det har hun ikke, fortæller vagtchef hos Fyns Politi Lars Thede.

Manden skyndte sig ud på parkeringspladsen, hvor han nåede at se mændene i selskab med en kvinde, og han fik noteret registreringsnummeret på bilen, som de tre kørte væk i.

- Vi leder selvfølgelig efter bilen, og i forbindelse med vores efterforskning lægger vi bilens registreringsnummer op på vores ANPG (politiets automatiske nummerplade-genkender, red.), hvor vi jo både har mobile og stationære kameraer.

- Og på et tidspunkt bemærker vi, at den her bil bevæger sig til Sjælland. Og så bliver den standset i Slagelse, hvor de tre personer bliver anholdt, fortæller vagtchef Lars Thede.

Den 24-årige kvinde og de to mænd er blevet afhørt og fremstilles senere onsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

OB scorer millioner

Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Sydfyn

Det flyder med vildsvin: Nummer seks drevet i land på Ærø

Annonce