Annonce
112

Opdaget af nummerplade-genkender: Tre rumænere anholdt på Sjælland efter tricktyveri mod Rema 1000-kunde på Vestfyn

Med hjælp fra en anden opmærksom kunde og de nummerpladegenkendere, som politiet blandt andet har opstillet rundt om i landet, lykkedes det at standse en bil med tre rumænere i Slagelse. De sigtes for et tricktyveri mod en 76-årig kvinde i Nørre Aaby. Arkivfoto: Michael Bager.
Et årvågent vidne og politiets særlige kameraer til genkendelse af nummerplader viste sig som et effektivt våben, da tre formodede tyve tirsdag blev standset langt fra gerningsstedet i Nørre Aaby.
Annonce

Nørre Aaby: En kvinde og to mænd bliver onsdag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Odense. De tre personer, som alle kommer fra Rumænien, kræves fængslet efter et tricktyveri i Rema 1000 på Jernbanegade i Nørre Aaby tirsdag eftermiddag, oplyser Fyns Politi.

Tirsdag omkring klokken 14.15 lykkedes det ifølge politiets oplysninger de to mænd på 46 og 50 år at franarre en 76-årig kvinde hendes pung.

- Det er der en kunde, der lægger mærke til, og de da to mænd er gået, går kunden hen til den 76-årige kvinde, og han spørger hende, om hun stadig har sin pung. Ja, det mener hun da, men det viser sig, at det har hun ikke, fortæller vagtchef hos Fyns Politi Lars Thede.

Manden skyndte sig ud på parkeringspladsen, hvor han nåede at se mændene i selskab med en kvinde, og han fik noteret registreringsnummeret på bilen, som de tre kørte væk i.

- Vi leder selvfølgelig efter bilen, og i forbindelse med vores efterforskning lægger vi bilens registreringsnummer op på vores ANPG (politiets automatiske nummerplade-genkender, red.), hvor vi jo både har mobile og stationære kameraer.

- Og på et tidspunkt bemærker vi, at den her bil bevæger sig til Sjælland. Og så bliver den standset i Slagelse, hvor de tre personer bliver anholdt, fortæller vagtchef Lars Thede.

Den 24-årige kvinde og de to mænd er blevet afhørt og fremstilles senere onsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Bil kørte ind i jordbunke

Annonce