Annonce
Faaborg-Midtfyn

Opbakning fra fynsk ehvervsliv: Store faaborg-midtfynske virksomheder med i AlsFynBroens komité

Flere fynske erhvervsledere bakker nu også op omkring AlsFyn-projektet. Illustration: A-F-B
Rynkeby, Lactosan og Kami med i komiteen, der arbejder for en fast forbindelse til Als.

Faaborg-Midtfyn: I september kom en hel række af nationale aktører med i AlsFynBroens komité – blandt andre Dansk Metal, Dansk Industri og flere folketingsmedlemmer. Nu melder tre store lokale virksomheder sig også under fanerne i arbejdet for at få en fast broforbindelse mellem Sydfyn og Als. Det drejer sig om Ringe-virksomhederne Rynkeby og Lactosan samt faaborgensiske Kami, der slutter sig til AlsFynBroens komité. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Faaborg-Midtfyn Kommune.

Borgmester Hans Stavnsager glæder sig over opbakningen fra det lokale erhvervsliv.

- Det er et stort rygstød for AlsFynBroen, at tre store og kendte virksomheder fra Faaborg-Midtfyn nu kommer med i komitéen. Det beviser, at der er krummer i projektet, og at det ikke kun er fra politisk side, men i høj grad også ude i virksomheder, at man kan se mulighederne og perspektiverne i at bringe Fyn tættere på Als, Sønderjylland og Nordtyskland. Så vi er rigtig glade for at kunne byde de tre nye medlemmer velkomne i komitéen, siger han i pressemeddelelsen.

Konkret drejer det sig om Peter Frank Andersen, CEO i Rynkeby Foods A/S, Jørn L. Frandsen, CEO i Lactosan, og Claus E. Eskildsen, partner i Kami.

Peter Frank Andersen, CEO i Rynkeby Foods A/S siger følgende:

- Der er nogle enormt spændende perspektiver i at binde Syddanmark sammen på en ny måde, og jeg kan rigtig godt lide visionen i en AlsFyn-bro. Den fortjener at blive forfulgt, og det arbejde vil jeg gerne bidrage til.

For Rynkeby vil en fast forbindelse give lettere adgang sydpå, hvor en del af råvarerne kommer fra:

- Og så vil den gøre det lettere for os at tiltrække arbejdskraft. Samme fordele vil mange andre fynske virksomheder få, og jeg er sikker på, at en fast forbindelse vil gøre det fynske jobmarked mere interessant til gavn for virksomheder, kommuner og Fyn som helhed, siger direktøren.

Annonce
Hans Stavnsager er glad for opbakningen. Arkivfoto: Michael Bager

Tiltrækker arbejdskraft

Jørn L. Frandsen, CEO i Lactosan, mener, at det er væsentligt at få Danmark bundet bedre sammen.

- Jeg kan kun hilse det velkomment, at vi får udvidet vores infrastruktur i det syddanske. En fast AlsFyn-forbindelse vil være en økonomisk gevinst og gøre det nemmere at få arbejdskraft til Fyn. Så jeg havde ikke brug for megen betænkningstid, da jeg blev spurgt, om jeg ville være med i komitéen, siger han.

Claus E. Eskildsen, partner i Kami, siger følgende:

- Som arbejdsgiver på Sydfyn ser jeg store muligheder i en hurtigere og lettere adgang til Sønderjylland og det nordtyske marked - både når det kommer til at afsætte vores produkter og til at tiltrække arbejdskraft. Jo flere arbejdspladser, der er i området, jo lettere er det for os at skaffe de medarbejdere, vi har brug for. Der skal jo være jobs til to, hvis vi skal tiltrække arbejdskraft og tilflyttere til Sydfyn, siger han i pressemeddelelsen.

AlsFynBroen er et samarbejdsprojekt mellem Sønderborg Kommune og Faaborg-Midtfyn Kommune, som startede i 2017. Formålet med samarbejdet er at fremme realiseringen af en fast Fyn-Als forbindelse og at indsamle og formidle viden om effekterne af en fast forbindelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: En god idé til gavn for hele Ærø blev trukket ned i et intrigant hængedynd

Læserbrev: Midt i en tilsyneladende uendelig debat om omgangstonen i avisdebatten og føljetonen om det ikke eksisterende samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen - kom et lyspunkt. Borgmester Ole Wej luftede sammen med turist- og erhvervsforeningen en idé i avisen om at lade emissionsfri færgetransport omfatte af landevejsprincippet hele året. En idé, som er perfekt timet i forhold til den aktuelle nationale debat om klimahandlingsplaner, kommunal udligning (ligestilling), og som vandt genhør på Christiansborg. Tak for det, Ole! Avisens tryksværte var knapt tør, før Ærø Plus lod de fem kriterier for listens beslutninger og den samarbejdsvilje, som de har stået for, sejle af øen i iveren efter at "sælge billetter" til det kommunalvalg, som ligger næsten to år ud i fremtiden. "Er den demokratiske proces sat ud af spillet?" spurgte Carl Jørgen Heide og Inga Blom Thomas her i avisen 28. januar. Ja, den demokratiske proces i Ærøs kommunalbestyrelse er sat ud af spil så længe, at kommunalbestyrelsens medlemmer åbenlyst fører valgkamp i avisen i stedet for at sætte sig rundt om et bord på rådhuset og få renset luften. Med debatindlægget blev en god idé til gavn for hele Ærø trukket ned i det intrigante hængedynd som aktuelt handlingslammer kommunalbestyrelsen. Ingen tak for det. Midt i en valgperiode, som nu, bør vælgerne kunne forvente, at de folkevalgte forvalter deres mandat til gavn for samfundet (øen/kommunen) og venter med at føre valgkamp, til det er valgår (2021). Såfremt der fordres en uddannet konfliktmægler til at få gang i kommunalbestyrelsens samarbejde, står jeg til rådighed, også gerne med at anvise en uvildig mægler. Men noget bør forandres, vælgerne fortjener en kommunalbestyrelse, der samarbejder.

Nordfyn For abonnenter

Lars og Mette har solgt deres to campingpladser på Nordfyn: - Det er sgu lidt som at sælge en baby

Annonce