Annonce
Sydfyn

Op mod 15 millioner lytter med: Sydfynsk vildmand taler på kæmpe event

Naturformidler, forsker og foredragsholder Simon Høegmark skal i weekenden holde et oplæg foran potentielt millionvis af lyttere. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Den sydfynske naturvejleder og forsker Simon Høegmark skal i weekenden tale på Ted x Odense, som er Danmarks største Ted Talk-event, hvor han potentielt kan nå ud til 15 millioner publikummer. - Det er kæmpestort, siger Simon Høegmark til TV2 Fyn.

Svendborg: Det er formentlig det største publikum, han har stået foran. For naturvejleder og forsker Simon Høegmark i weekenden går på scenen til det stort anlagte Ted Talk-event, Ted x Odense, i Odeon, og holder et 18 minutter langt oplæg, er der - udover folkene i salen - potentielt millioner af mennesker, der lytter med fra hele verden.

Det skriver TV 2 Fyn.

- Jeg er meget, meget spændt. Der er potentielt 15 millioner lyttere, så det er både en ære og et stort ansvar at få folk til at forstå og mærke budskabet: Vi er natur og skal være i kontakt med naturen, siger Simon Høegmark, der kommer fra Skårup og til daglig er pædagogisk og didaktisk leder af Naturama and Fjord & bælt, til TV2 Fyn.

Ted Talks er kort fortalt en særlig type foredrag, hvor en person taler om en idé, som er værd at dele, og fremlæggelsen må ikke vare længere end 18 minutter. Og det er altså det, man kan opleve en lang række af til Ted x Odense-begivenheden i Odeon.

Simon Høegmarks oplæg kommer - ikke overraskende - til at handle hans nære forhold til naturen. Blandt andet vil han fortælle om det rehabiliteringstilbud, som han har startet i Svendborg, hvor han hjælper syge og stressramte mænd tilbage på rette spor gennem naturoplevelser.

Og den sydfynske vildmand glæder sig til at gå på scenen i Odense, forklarer han til TV2 Fyn.

- Det er kæmpestort for mig. Det er jo et meget vigtigt budskab, og mange følger med i, hvad naturen gør for vores mentale sundhed. Så det er vigtigt for mig at få leveret det her budskab så godt som overhovedet muligt, siger Simon Høegmark.

Ted x Odense foregår lørdag fra klokken 12 til 18.30.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Vi skærer, hvor det gør ondt, mens der flyder millioner til Frederiksberg og Gentofte

Lokaldebat: Årets budgetlægning (i kommunerne red.) har været præget af stor usikkerhed og forsinkelse. Folketingsvalget kom sent, derefter var Socialdemokraterne og deres støttepartier længe om at få dannet en regering. I stedet for hurtigt at få lavet aftaler med kommuner og regioner, valgte den nye regering at holde sommerferie. Derfor vidste vi ikke, om vi skulle spare 25 eller 100 millioner før sidst i september. Det er ingen let opgave at være politiker i disse år. Vores udgiftspres stiger voldsomt år efter år på grund af flere ældre og flere borgere med tunge diagnoser. Og vores indtægter er meget under landets gennemsnit, så skal der skæres, hvor det gør ondt. Danmark mangler stadig en udligningsreform, der hjælper kommuner som vores. Når velstillede kommuner som Frederiksberg og Gentofte næste år får henholdsvis 90 og 50 millioner i udligning fordi de "har ryddet op i cpr. registret" og derfor mister indbyggere, er kommentarer vist overflødige. Heldigvis er vi i en situation, hvor den ansvarlige politik, de fleste af os har været enige om, gør, at det nu i nogle år er muligt bruge af opsparede midler. I år fremlagde administrationen et effektiviserings- og sparekatalog på 60 millioner med mange tidsler. Det gik heldigvis bedre end forventet, så der blev ”kun” brug for cirka 25 millioner. Det blev muligt at styre udenom de værste forslag omkring daginstitutionerne, skoleområdet, de tidlige indsatser, rengøring hos de ældre og reducering af nattevagter. Det lykkedes også at få et balanceret anlægsbudget, hvor rammen blev hævet fra 90-95 millioner. Det var vigtigt for Venstre, så vi også fortsat har penge til haller, skoler, trafiksikkerhed og cykelstier rundt i Faaborg-Midtfyn Kommune, samtidig med store beløb til byudvikling i Årslev.

Annonce