Annonce
Sydfyn

Onsdagens sydfynske coronatal: Smittetallene er stigende i Svendborg og på Ærø

Onsdagens coronatal på Sydfyn afslører, at Svendborg-, Ærø-, og Faaborg-Midtfyn Kommune stadig befinder sig på Sundhedsstyrelsens bekymringsliste. Langeland Kommune går stadig fri, og har nul smittede. Foto: Morten Stricker
Annonce

Sydfyn: Smittetallene er opadgående i de sydfynske kommuner, bortset fra på Langeland, der stadig har nul smittede.

Svendborg-, Ærø- og Faaborg-Midtfyn Kommuner oplever alle en stigning i deres smittetal. Værst står det dog til i Svendborg og på Ærø.

Ifølge de seneste tal, som Statens Serum Institut har offentliggjort onsdag den 14. oktober klokken 14.00, er der de seneste syv dage registreret 20 smittede i Svendborg Kommune. Det er en stigning på syv set i forhold til tirsdagens tal.

Incidenstallet - antallet af smittede pr. 100.000 indbyggere de seneste syv dage - er ligeledes steget, og befinder sig nu på 34, tirsdag lå det på 23. Det betyder, at Svendborg Kommune fortsat er på Sundhedsstyrelsens bekymringsliste. Først når incidens-tallet er under 20, bliver en kommune fjernet fra listen.

Ærø har fået yderligere to konstaterede smittetilfælde, hvilket bringer dem op på i alt fem. Det er næsten en fordobling set i forhold til gårsdagens tal, der lå på tre. Incidenstallet på Ærø er steget fra 50 til 84, og ø-kommunen er derfor også en del af bekymringslisten.

Tallene fra Faaborg-Midtfyn Kommune viser, at de er gået fra 16 til 17 konstaterede smittetilfælde og har derfor tilføjet en ekstra til listen. Incidens-tallet er steget fra 31 til 33, og de befinder sig, sammen med Svendborg- og Ærø Kommune, også på Sundhedsstyrelsens bekymringsliste.

Langeland Kommune holder sig fri fra smitte og har stadigvæk nul konstaterede tilfælde.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Måtte købe køjesenge i Jysk: Nyborg Fængsel indlogerede udvisningsdømte på ufærdig afdeling i al hast

Danmark

Psykisk vold per kontrakt

Middelfart

Nu er det nok: Mathias vil omdanne forhutlet stationsbygning til levende café og ungdomsmiljø

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Annonce