Annonce
Sydfyn

Onsdagens sydfynske coronatal: Smitten stiger yderligere i Svendborg

For første gang er incidens-tallet over 100 i Svendborg Kommune, hvor antallet af covid-19-smittede stiger yderligere igen onsdag 18. november. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Annonce

Sydfyn: Coronasmitten stiger yderligere i Svendborg Kommune, og for første gang er incidensen - antallet af smittede pr. 100.000 indbyggere de seneste syv dage - nu over 100.

Ifølge de seneste tal, som Statens Serum Institut har offentliggjort onsdag 18. oktober klokken 14.00, er der de seneste syv dage registreret hele 63 smittede i Svendborg Kommune, hvilket er syv flere sammenlignet med gårsdagens tal.

Ligeledes er incidensen steget til 108,3, og derfor er kommunen forsat på bekymringslisten. Herfra fjernes kommunen først, når incidenstallet er faldet til under 20, hvilket der efterhånden er en længere udsigt til.

Til gengæld er smitten faldende i Faaborg-Midtfyn Kommune, hvor der de seneste syv dage er registreret 13 smittede, hvilket er tre færre end i går. Incidensen falder fra 31,1 til 24,1, og derfor befinder kommunen sig stadig på bekymringslisten.

Det gør Langeland Kommune også, hvor der ikke er sket nogen ændring i tallene sammenlignet med i går, og derfor er incidensen stadig 24,1 med tre registrerede smittede de seneste syv dage.

På Ærø er der også status quo med én enkelt registreret smittet. Med en incidens på 16,8 er Ærø Kommune altså den eneste kommune på Sydfyn, der undgår at befinde sig på sundhedsmyndighedernes såkaldte bekymringsliste.

Og selvom smitten stiger i Svendborg disse dage, er der stadig et stykke op til de kommuner med de højeste incidens-tal. Her finder man således kommunerne Herlev med en incidens på 383,5, Brøndby med 337,7 og Lyngby-Taarbæk med 328,7. /Sotla

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Mødre til kræftramte børn støtter hinanden og kæmper for behandling på OUH: Børnene får lov at have en barndom

Fyn

Fynsk professor om coronavacciner: Den fulde effekt kommer først i sidste halvdel af 2021

Annonce