Annonce
Sydfyn

Onsdagens coronatal på Sydfyn: Første smittetilfælde bringer ikke Ærø på bekymringsliste

Onsdag er der registreret et nyt covid-19-smittetilfælde på Ærø. Det er dog ikke nok til, at kommunen ryger på bekymringslisten. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix)
Annonce

Sydfyn: Der har de sidste dage været meget fokus på Ærø, da øen havde nul registrerede covid-19-smittetilfælde. Dette er nu ikke længere tilfældet.

Ifølge de seneste tal, som Statens Serum Institut har offentliggjort onsdag 7. oktober, er der de seneste syv dage registreret én smittet i Ærø Kommune, hvilket altså er én mere end tirsdag.

Men da incidensen - antallet af smittede pr. 100.000 indbyggere - er på 17, er Ærø ikke kommet på sundhedsmyndighedernes såkaldte bekymringsliste endnu. Det er først når incidens-tallet er over 20, at en kommune ryger på bekymringslisten.

I Svendborg og Faaborg-Midtfyn Kommuner er situationen uændret siden tirsdag, hvor der henholdsvis er registreret 17 og 18 smittetilfælde de seneste syv dage. I Svendborg er der en incidens på 29, og i Faaborg-Midtfyn er den på 35, og derfor er begge kommuner altså stadig på bekymringslisten.

På Langeland er der ligeledes status quo med to registrerede smittede de seneste syv dage og en incidens på 16.

Annonce

To smittetilfælde på Læsø

Som det blev berettet på faa.dk onsdag, så er det en forælder til en elev på Ærø Friskole i Ærøskøbing, som er blevet testet positiv for covid-19. Det har resulteret i, at alle friskolens elever er sendt hjem.

Ærø er i øvrigt ikke den eneste ø med nye smitte-tilfælde, og der er således registreret to nye smittede de seneste syv dage på Læsø. Selvom der kun er tale om to tilfælde, er incidenstallet på 112 - hvilket svarer til en trist 5. plads i bunden - fordi befolkningstallet er tilsvarende lavt på øen.

Ellers skal man stadig kigge mod Sjælland og Københavnsområdet for at finde de kommuner, hvor der lige nu er de højeste incidens-tal. Således er incidensen i Ishøj på 136, i Tårnby på 126, i Brøndby på 123 og i Rødovre på 121.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Måtte købe køjesenge i Jysk: Nyborg Fængsel indlogerede udvisningsdømte på ufærdig afdeling i al hast

Danmark

Psykisk vold per kontrakt

Middelfart

Nu er det nok: Mathias vil omdanne forhutlet stationsbygning til levende café og ungdomsmiljø

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Annonce