Annonce
Livsstil

Online-kajakfitness: Jacob har skabt en virtuel succes

Når Bogense Ro og Kajakklub mødes over Facebook, handler det dels om at holde formen ved lige, men også om at dyrke fællesskabet i en tid, hvor man skal holde afstand. Foto: Jacob-Steen Madsen
Jacob-Steen Madsen har skabt en virtuel succes: Online-Kajakfitness. Hver mandag aften giver han sig i kast med træning over Facebook for at hjælpe de nye medlemmer i Bogense Ro og Kajakklub med at fastholde motivationen og formen i vintermørket.
Annonce

Bogense: - Primært handler det om at holde fast i de nye medlemmer. Det går generelt rigtig godt rundt omkring i landets kajakklubber og for andre fritluftsidrætter med at skaffe nye medlemmer. Men udfordringen er altid, hvordan man holder fast i de nye medlemmer mellem sæsonerne, forklarer instruktør i Bogense Ro og Kajakklub, Jacob-Steen Madsen.

Det er dog et problem, Jacob-Steen Madsen selv synes at have fundet en god løsning på. Hver mandag fra klokken 19.00 til 19.45 giver han sig i kast med en omgang kajakfitness på Facebook for at hjælpe klubbens nye medlemmer med at fastholde motivationen og formen under de mørke og kolde vintermåneder. Faktisk ser op mod 80 personer med, når Jacob-Steen Madsen deler ud af gode træningsøvelser.


Vi er jo en fritidsaktivitet, der holder lukket halvdelen af en sæson. Man kan sagtens tage ud at sejle i kajak om vinteren, men det er de færreste, der gør det.

Jacob-Steen Madsen, instruktør i Bogense Ro og Kajakklub


- Folk vil gerne sejle en solskinstur og se en sæl. Men så kommer efteråret, hvor klubben holder lukket. Når vi så når til foråret, så synes folk, det er så ualmindeligt svært at komme i gang igen. Vi er jo en fritidsaktivitet, der holder lukket halvdelen af en sæson. Man kan sagtens tage ud og sejle i kajak om vinteren, men det er de færreste, der gør det, fortæller Jacob-Steen Madsen.

Annonce

Fællesskab

Normalt arrangerer klubben fastholdelsesarrangmenter for at holde fast i medlemmerne, mens den normale aktivitet i klubben er sat på pause i efterårs- og vintermånederne. Det har corona dog fået sat en stopper for. Det gav Jacob-Steen Madsen idéen til at tilbyde medlemmerne noget online-kajaktræning.

- Dels giver det os muligheden for at holde muskulaturen ved lige, så vi føler os veloplagte til, når forårssæsonen starter. Men så bidrager det jo også med en følelse af, at vi er en klub, hvor vi som medlemmer engagerer os i hinanden, siger Jacob-Steen Madsen.

Faktisk er online-kajaktræning blot ét af flere initiativer fra Bogense Ro og Kajakklubs side. De holder også kurset "Hvordan planlægger man den gode weekendtur?", hvor de forsøger at sætte deres medlemmer ind i, hvilke hensyn og overvejelser man bør have, når man begiver sig ud på kajaktur.

For Jacob-Steen Madsen betyder det meget, at Bogense Ro og Kajakklub ikke er en elitær klub for de få, men en klub for alle.

- Det betyder jo noget, at vi kan have så mange som muligt med, når vi samles ude i klubben. Det giver muligheden for at tilbyde en så bred vifte af aktiviter til vores medlemmer, afhængig af hvilke lyster det enkelte medlem måtte have, lyder det fra Jacob-Steen Madsen.

Annonce

Nuet

Jacob-Steen Madsen fortæller, at han med jævne mellemrum fjerner de gamle træningsvideoer inde på klubbens Facebook-side.

- Rigtig mange spørger mig, om jeg ikke kan lade de gamle træningsvideoer blive liggende. Og det er ikke for at genere nogen. Men det handler også om, at vi kan være til stede sammen.  Det er lige nu, og det er her, det sker. Det, tror jeg, er vigtigt, siger Jacob-Steen Madsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Her er argumenterne for, hvorfor salget af Odense Havn til én entreprenør er en god idé - eller en rigtig dårlig

Annonce