Annonce
Middelfart

Online hjælp til angst- og depressionsramte ledige i Middelfart Kommune: - I stedet for at sende borgere på førtidspension, skal vi forebygge

Mikkel Dragmose-Hansen er medlem af byrådet i Middelfart for SF. Formand for arbejdsmarkeds- og beskæftigelsesudvalget. Foto: Mette Mørk
Inden længe tilbyder Middelfart Kommune et selvhjælpskursus til ledige borgere, som er udfordret af angst og depression. Her skal borgerne lære at tackle symptomer og tro på dem selv, siger formand for beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget Mikkel Dragmose-Hansen.
Annonce

Nordvestfyn: Ledige borgere i Middelfart Kommunes jobcenter, som har symptomer på angst og depression, kan snart få mere hjælp til at få job og uddannelse. Beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget vedtog nemlig onsdag igangsættelsen af et online kursus, hvor angst- eller depressionsramte ledige borgere lærer at tackle og håndtere deres symptomer, så borgerne i højere grad kan overskue og varetage skole eller arbejde.

- Udvalget tænker, at der er en potential målgruppe af de ledige i Middelfart Kommune, som kunne nyde gavn af sådan et tilbud, forklarer Mikkel Dragmose-Hansen (SF), der er formand for beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget.

- I stedet for at man sender ledige borgere, som er udfordret med angst og depression, på førtidspension, så ser vi gerne, at man i stedet forebygger. Formålet er altså at reducere symptomer samt styrke borgernes tro på egne evner til at håndtere en hverdag med angst og depression, tilføjer han.

Annonce

Et budget på 75.000

Beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget understreger, at kurset er evidensbaseret og godkendt af Komiteen for Sundhedsoplysning. På kurset bliver deltagerne præsenteret for redskaber til selvhjælp, samt får de ledige borgere mulighed for at møde andre i samme situation som dem selv.

Kurset foregår hjemmefra via borgerens egen computer, hvor den enkelte borger gennemgår kursets aktiviteter, når det passer ind i den individuelle borgers hverdag. Dog er der én ugentlig livedel, som varer 1 time, hvor borgeren mødes med kursets andre deltagere online.

Beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget har afsat 75.000 kroner til at dække over 30 kursuspladser. Dog udelukker udvalgets formand Mikkel Dragmose-Hansen ikke, at budgettet kan øges.

- Hvis der er større interesse eller behov, end vi har kapacitet til, er vi villige til at sætte flere penge af til det. Det er vigtigt, at de ledige mestrer deres symptomer, så det ikke udvikler sig til mere angst eller mere depression, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Her er argumenterne for, hvorfor salget af Odense Havn til én entreprenør er en god idé - eller en rigtig dårlig

Annonce