Annonce
Nordfyn

Online byrådsmøde: Tryk på en knap på computeren, og du har rakt hånden op

Byrådssalen bliver så godt som tom, når der torsdag holdes møde i kommunalbestyrelsen. Kommunaldirektør Morten V. Pedersen og borgmester Morten Andersen (V) tog forskud på de nye tider, da de for nylig fremlagde kommunens coronaplan. Arkivfoto: Henrik Larsen
Politikerne må heller ikke samles mere end 10 personer på grund af coronavirussen. Derfor finder torsdagens kommunalbestyrelsesmøde i Nordfyns Kommune sted i en næsten tom byrådssal.
Annonce

Nordfyn: For første gang nogensinde afvikles byrådsmødet i Nordfyns Kommune online. Godt nok er borgmester Morten Andersen og stabschef Vicki Møberg Torp til stede på Bogense Rådhus, men de resterende byrådsmedlemmer deltager via en computer i hvert sit hjem.

- Det har været vigtigt ikke at aflyse byrådsmødet for at holde hjulene i gang i forhold til lokalplaner, tilbygning til plejehjem, med videre, forklarer borgmester Morten Andersen (V):

- Der er rigeligt, som går i stå i forvejen og bliver ramt. Derfor bruger vi denne løsning for at få sagerne afviklet og beslutningerne ført ud i livet.

Annonce

Tekniske spidsfindigheder

Mødet kommer til at foregår live med en løsning fra Kommune-TV. Dermed kan borgere og medier følge med i den demokratiske proces som normalt.

Men teknikken er ny, og derfor blev der tirsdag afholdt en generalprøve.

- Det er jo live. Så jeg vil gerne være sikker på, at tingene fungerer. Jeg tror, der bliver større opmærksomhed, fordi det er en særlig mødeform, siger Morten Andersen.

Byrådsmødet kommer til at foregå således, at de deltagende politikere kan trykke på en knap på computeren for at "række hånden op".

Derefter bestemmer administratoren, altså borgmester Morten Andersen, hvem der får ordet. Imens sættes de resterende politikere på lydløs, og således opretholdes ro og orden i det online byrådsmøde.

- Det er lidt specielt. Derfor har vi vores stabschef med, så hun kan sikre det tekniske. For det er en omfangsrig dagsorden. Jeg er ikke en IT-nørd, men almindelig bruger som andre. Det skal afvikles på ordentlig vis.

Det er ikke muligt at stemme, fordi det ikke forudses at være nødvendigt på dagsordenen, og teknikken holdes dermed simpel.

Du kan se mødet live klokken 18 torsdag den 26. marts på hjemmesiden www.nordfyn.kommune-tv.dk. Samme løsning bruges igen, hvis lukningen af Danmark forlænges til næste møde i kommunalbestyrelsen. De skærpede regler omkring coronavirus gør også, at udvalgsmøder holdes viatuelt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Fare for giftig røg: Brand ved Fortum

Odense

De har søgt i tre år: Nu har somaliske mødre og SSP Odense fået første million til at hjælpe unge indsatte

Annonce