Annonce
Middelfart

Omvendte hagekors og 'Adolf Hitler' skrevet på væg: Skole og SSP maner til besindighed

Det var dette syn på Strib Skole, der har skabt debat om unge menneskers opførsel. Påtegningerne var malet med kridt og kunne derfor vaskes af. Privatfoto
På det seneste har der været flere eksempler på hærværk og grove drengestreger fremme i aviser og på Facebook. Men generelt er der mindre problemer af den slags sammenlignet med sidste år, fortæller SSP i Middelfart Kommune

Strib: I sidste uge blev der på Strib Skoles ejendom med kridt skrevet ”Adolf Hitler”. Rundt om blev der tegnet en række hagekors, der vendte modsat dem, som nazisterne benyttede sig af under krigen.

Hændelsen fik en række personer til at skælde ungdommen ud på de sociale medier. Langt størstedelen af de unge opfører sig dog pænt og vil bare gerne mødes, lyder det både fra SSP og skoleleder Marianne Nielsen, der beretter om få problemer med graffiti og hærværk på skolens ejendom.

- Vi har for trekvart år siden haft et enkelt tilfælde af hærværk, og det er egentlig det, siger Marianne Nielsen.

Efter at have vasket væggen ren for kridststreger, mødte hun og kollegaerne ind på skolen mandag morgen, hvor der igen mødte dem et stykke oprydningsarbejde.

- Det, der er sket her i weekenden, er, at der har været smidt nogle flasker, så de er gået i stykker. Det er aldrig rart og er blevet ryddet op her til morgen, siger skolelederen.

Annonce

Høj musik

Når det kommer til brug af skolens arealer efter skoletid, har Marianne Nielsen en opfordring.

- Jeg vil gerne have, at de skruer ned for deres musik, så de ikke generer naboerne til skolen, siger hun og uddyber:

- Når der er lune sommeraftener, har vi heldigvis unge mennesker, der har et forhold til skolen, så de også kan holde ud og være her efter skoletid. Generelt har vi ikke nogen problemer med det, men det er en udfordring for vores naboer, da de nogle gange spiller for høj musik.

Annonce

Maner til besindighed

Selvom der på det seneste har været nogle eksempler på hærværk og knuste flasker rundt omkring, sker der meget lidt sammenlignet med øvrige år. Det fortæller Birgitte Dyrbye Jensen, der er SSP-medarbejder i Middelfart Kommune.

- Der er meget mindre hærværk nu, end der var på samme tidspunkt sidste år, siger hun og uddyber:

- Siden corona har vores folk været på gaden hver eneste dag, og er det stadigvæk, og er opsøgende. Og der sker meget lidt sammenlignet med øvrige år.


Siden corona har vores folk været på gaden hver eneste dag, og er det stadigvæk, og er opsøgende. Og der sker meget lidt sammenlignet med øvrige år.

Birgitte Dyrbye Jensen, SSP Middelfart


SSP har generelt en god dialog med de unge, beretter Birgitte Dyrbye Jensen.

- Selvfølgelig skal de unge ikke kaste med flasker, hvilket er rigtig dumt. Men de skal også have lov til at mødes, hvilket er unge menneskers natur. Det er selvfølgelig noget, vi snakker med dem om, at de skal lade være med at smide med flasker, og de skal rydde op efter sig selv, men vi (SSP, red) kan jo ikke være alle steder. De skal jo heller ikke overvåges, det er jo ikke fair, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Gense live-læsermøde: Minister besvarede fynboernes spørgsmål inden trafik-forhandlinger for milliarder

Coronavirus

Live: Selvtest kan åbne for at sende flere elever tilbage i skole

Annonce