Annonce
Middelfart

Omvendt julekalender i Middelfart: Skolebørn lærer om børns vilkår ude i verden

I årets Omvendt Julekalender kan børnene blandt andet møde tvillingerne her, der bor i en børneby i Nepal. Foto: Nina Ruud
Annonce

Nordvestfyn: Som led i SOS Børnebyernes jule-hjælpekampagne "Omvendt Julekalender" bliver skolebørn i Middelfart også i år - for sjette gang - tilbudt en "Omvendt Julekalender". I julekalenderen lærer børnene om børns vilkår i andre lande og om julens budskaber om næstekærlighed.

I år hører skoleeleverne blandt andet om Nepal, Zambia, Laos, Tanzania og Rusland. Samtidig kan eleverne gøre gode gerninger derhjemme, som belønnes med en lille mønt. Pengene går til at hjælpe børn som dem, eleverne møder i kalenderen, så de kan vokse op i et trygt og kærligt hjem.

- Skoleeleverne er dybt interesserede i at vide mere om, hvordan deres jævnaldrende ude i verden lever. Eleverne lærer om børns vilkår, og de ser, hvordan vi kan hjælpe hinanden - både ude og hjemme. Alle de gode gerninger, eleverne gør, spreder glæde hos deres nærmeste og hjælper samtidig børn ude i verden. Vi håber, at rigtig mange vil være med igen i år, siger direktør Mads Klæstrup Kristensen, i en pressemeddelelse fra SOS Børnebyerne.

Eleverne kan gøre gode gerninger for forældre, bedsteforældre eller naboen. For eksempel at tømme opvaskemaskinen, ordne vasketøj eller på en anden måde hjælpe til derhjemme. For den gode gerning får eleverne et lille beløb, de lægger i klassens fælles indsamlingskasse. Nogle klasser arrangerer også julemarkeder eller kagesalg, så der kan indsamles lidt til den gode sag.

Sidste år deltog 373 skolebørn i Middelfart Kommune i kalenderen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Nu får Vollsmose sin egen læge

Fyn

Corona gør stadig ondt på de fynske hoteller: Men ét sted går det over al forventning

Assens

87-årig påkørt af en bakkende varebil: - Stod i den blinde vinkel

Fyn For abonnenter

Fanget i pandemiens ukendte ocean: Kaptajn fra Dyrup måtte blive fire måneder ude på havet med sin besætning

Assens

En 'lidt trist' historie: Familiemedlem politianmeldt for at stjæle en Mercedes-Benz

Annonce