Annonce
Nyborg

Omstridt vintertræ tændt: Borgmester giver svirper til kritikere

Borgmester Kenneth Muhs (V) lavede grin med vintertræs-shitstormen, da han holdt sin tale. Foto: Nanna Lørup Buch
Lærdag blev vintertræet i Ullerslev tændt endnu engang. Men denne gang er alligevel ikke helt, som den plejer. Den mangeårige tradition har nemlig været udsat for en regulær shitstorm på Facebook, og det fik borgmester Kenneth Muhs (V) til at lange ud efter kritikerne.
Annonce

Ullerslev: Sjældent har der været så meget snak om et træ. Et vintertræ. Ullerslev kom i den grad på landkortet, da en uskyldig reklame for den årlige tænding af vintertræet i Ullerslev skabte en lavine på Facebook - en regulær shitstorm med beskyldninger om knæfald for islam og et skridt mod afskaffelsen af julen. Det fik Nyborgs borgmester, Kenneth Muhs (V), til at give en lille svirper med på vejen, der fik grinet frem hos forsamlingen, da det omdiskuterede vintertræ blev tændt lørdag eftermiddag:

- Netop forberedelserne i år har haft et særligt forløb, som de fleste ved. For vores lokale tradition er blevet bemærket rundt om i landet. Det skal vi være stolte af, omend måden hvorpå vores tradition med vintertræet blev kendt i det ganske land, ikke var hverken rigtig eller, desværre for flere, behagelig - ja, fuldstændig urimelig, sagde han i sin tale.

- Nu kunne det være nærliggende at give igen - at bruge nogle af sprogets kedeligere gloser. Men ved i hvad? Jeg synes, vi skal lade være. Lade være med at deltage i debatten på en måde, hvor respekten overfor hinanden forsvinder. Og handler julen ikke netop om hjerterum og sammenhold?

Vintertræet i Ullerslev blev tændt lørdag eftermiddag. Foto: Nanna Lørup Buch
Annonce

Tænk før du taler

Samtidig roser borgmesteren også borgerne for deres måde at håndtere debatten på.

- Derfor er jeg også stolt af de mange, der i den mest ophedede del af debatten om vores smukke vintertræ, afstod sig fristelsen for at løbe med, men holdt sig til at forklare, på en god og respektfuld måde. For i en tid hvor debatten/talen desværre bliver mere og mere rå og unuanceret, bør vi netop tage afstand fra samme. Den amerikanske forfatter Fran Lebowitz har sagt følgende, som i debatten om vintertræet kunne have været nyttig for de mest voldsomme indlæg “Tænk før du taler. Læs før du tænker“.

Formanden for Udvikling Ullerup, Rune Christensen, er glad for den ekstra omtale, Ullerslev har fået - omend han ville ønske, det var af en anden grund.

- Vores vintertræ er blevet landskendt. Vi kan godt lige pr, men det er ikke den type omtale, vi helst vil have. For os handler det om, at vi skal have tændt vores bøgetræ, som er byens varetegn her om vinteren, hvor det er tændt i tre måneder, siger han.

Formanden for Udvikling Ullerslev, Rune Christensen (til højre), er glad over den ekstra omtale, Ullerslev har fået - omend han ville ønske, det var af en anden årsag. Foto: Nanna Lørup Buch
Der var saftevand og småkager til alle. Foto: Nanna Lørup Buch
Forventningens glæde var stor. Foto: Nanna Lørup Buch
Der blev kravlet i træer og leget på græsset, da vintertræet i Ullerslev blev tændt. Foto: Nanna Lørup Buch
Borgmesteren nød udsigten af vintertræet i Ullerslev. Foto: Nanna Lørup Buch
Julemanden delte slikposer ud til alle børnene. Foto: Nanna Lørup Buch
Foto: Nanna Lørup Buch
Foto: Nanna Lørup Buch
Foto: Nanna Lørup Buch
Foto: Nanna Lørup Buch
Foto: Nanna Lørup Buch
Foto: Nanna Lørup Buch
Foto: Nanna Lørup Buch
Foto: Nanna Lørup Buch
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
GOG

GOG: Storsejr med panderynker

Odense

V-politiker raser: Udvalg ville ikke tale om Tarup Gl. Præstegaard

Annonce