Annonce
Sydfyn

Omstridt lokalplan for Klosterplads godkendt

Lokalplan for Klosterplads blev torsdag aften godkendt i Teknik- og Erhvervsudvalget. Arkivfoto.
Omstridt lokalplan for området ved Klosterplads er godkendt i udvalg, men der er endnu ikke taget stilling til de konkrete funktioner, siger udvalgsformand.

Svendborg: Torsdag aften blev lokalplanen for omdannelse af Klosterplads og Frederiksgade godkendt enstemmigt i Teknik- og Erhvervsudvalget, fortæller udvalgsformand Flemming Madsen (S).

- Lokalplanen er kun de overordnede rammer. Hvordan det kommer til at se ud præcist, står der ikke i en lokalplan.

Ambitionen med omdannelsen af Klosterplads og Frederiksgade er at styrke forbindelsen mellem Svendborg bymidte og Svendborg Havn og skabe et byrum, der groft sagt indbyder mere til ophold end til biler og trafik. De konkrete forandringer i omdannelsen har været diskuteret flittigt, særligt forholdene vedrørende en mulig nedsættelse i antallet af parkeringspladser. Men diskussion var der ikke meget af torsdag aften i udvalget, fortæller Flemming Madsen.

- Vi har hverken taget stilling til parkering eller andet, og vi diskuterede faktisk ikke det her punkt ret meget, siger han. /rasda

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Sydfyn

Tak til frivillige

Annonce