Annonce
Odense

Omstridt hotelprojekt godkendt: Flere hotelværelser på vej i Odense

Lillebæltgruppen kan med byrådets godkendelse nu komme videre med at udvide Hotel H.C. Andersen. Illustration: Fra lokalplanen
Vejen er banet for en omdiskuteret udvidelse af Hotel H.C. Andersen, efter at et flertal i byrådet onsdag har godkendt planerne. Tre partier stemte imod.

Odense: Det blev et ja fra flertallet i byrådet, da den endelige afgørelse om en planlagt udvidelse af Hotel H.C. Andersen i Odense ejet af Lillebæltgruppen onsdag skulle træffes på byrådsmødet, der igen foregik online under hensyntagen til corona-situationen.

Planerne for hoteludvidelsen, som har skabt en del debat i høringsfasen, har været sendt rundt i det politiske system, og projektet har undervejs også fået tilføjet et grønt tvist med flere træer og ekstra begrønning på facaden.


Annonce

Så jeg vælger at stemme for projektet, selv om jeg ikke synes, at det æstetiske er i top.

Susanne Crawley Larsen (R), rådmand


Men tilbage står, at et projekt, som har fået markant kritik fra flere sider, nu er på vej til at blive realiseret på en central beliggenhed midt i byen.

Ingen arkitektonisk perle

Det bliver et flertal med partierne Socialdemokratiet, Venstre, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og De LokalNationale, som odenseanerne fremover kan takke for projektets realisering, når hotellet skyder op ved Hans Mules Gade.

Imens kan kritikerne af hoteludvidelsen konstatere, at et mindretal med Konservative, Enhedslisten og SF stemte imod. Som det har været hele vejen i processen, bunder modstanden især i, at arkitekturen opfattes som bombastisk og voldsom.

Konservatives Kristian Guldfeldt slog fast, at Konservative er for ideen om flere hotelværelser, bare ikke i den indpakning, som det planlagte hotel byder på. Og han bad undervejs i debatten by- og kulturrådmand Christoffer Lilleholt (V) svare direkte på, om rådmanden dog mener, at der er tale om en arkitektonisk perle.

Så stort bliver Hotel H.C. Andersen

Med lokalplanen, der nu er vedtaget, gives der mulighed for maksimalt 10.700 m2 ny bebyggelse, foruden det eksisterende hotel på 9.100 m2 bebyggelse.

Lokalplanen giver mulighed for ny bebyggelse primært langs Hans Mules Gade i 4-5 etager plus udnyttet tagetage.

Lokalplanen giver mulighed for at kunne etablere både hotel, konference- og kontorfaciliteter samt mindre liberale serviceerhverv i tilknytning til hotellet.

Det mente rådmanden ikke ligefrem, og det var der vist ingen, som mente. Så sagde de det i hvert fald ikke højt, men Lilleholt hæftede sig ved, at Odense har brug for mere hotelkapacitet.

- Vores by skriger på flere hotelværelser, sagde han, og samme argument fremførte Anders W. Berthelsen (S) som tungtvejende for, at S stemmer ja.

I øvrigt mener Christoffer Lilleholt, skal det retfærdigvis nævnes, at der faktisk er tale om et gedigent byggeri i røde mursten, som i rådmandens optik passer udmærket med, at der i forvejen langs Hans Mules Gade findes flere ret bombastiske bygninger som f.eks. politigården og Møntergården.

Annonce

Stadsarkitekt nævnt igen

Ikke mindst den radikale rådmand for børn- og ungeområdet, Susanne Crawley Larsen, har kæmpet for at få hotellet gjort grønnere, end det indledningsvis var, da det blev sendt i høring.

Heller ikke hun mener dog, at det projekt, der nu ender med at blive godkendt, er arkitektur fra øverste hylde. Omvendt glæder Susanne Crawley Larsen sig over, at et nyt hotelbyggeri vidner om vækst i byen og ligeledes over, at en "grim parkeringsplads" forsvinder.

- Så jeg vælger at stemme for projektet, selv om det æstetiske ikke er i top, lød det.

Den enlige radikale stemme i byrådet benyttede i øvrigt anledning til igen at flage for tanken om en stadsarkitekt i Odense - en idé som tidligere har været på tale uden at blive til noget.

- Vi har brug for et menneske som ikke kun vurderer det enkelte byggeri. Men én som er med til at vurdere, hvordan den bygning passer ind i resten af byen, sagde Susanne Crawley Larsen.

Arkitekturrådet i Odense, der i 2019 blev valgt som alternativet til en stadsarkitekt, har været hørt om planerne for en udvidelse af Hotel H.C. Andersen og har udtalt sig kritisk.

Men det skete på et tidspunkt, hvor det var et andet projekt, der var på tegnebrættet, kom det frem på byrådsmødet, da Konservative anførte, at det jo ikke nytter meget at have et Arkitekturråd - eller en stadsarkitekt for den sags skyld - hvis man ikke lytter til de anbefalinger, der udgår.

Ordningen med et arkitekturråd skal evalueres senere på året i år.

Annonce
Odense For abonnenter

Rollo skabte utryghed i villakvarter: Nu er han død

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Sort røg fra skorstenen: Fynsværket skal droppe kul, men sidste år blev der skovlet ekstra meget kul i ovnen

Erhverv For abonnenter

Utrygge buschauffører: Flere og flere unge stiger på bussen og siger, de har astma, for så skal de ikke bære mundbind

Kerteminde

Restaurant åbner efter planen i forsommeren: Nu er firkløveren bag klar med koncept og navn

GOG

Emil Lærke er tabt for GOG og skifter til udlandet til sommer og direktør Kasper Jørgensen er virkelig ærgerlig over det.

For abonnenter

Mads og Lena fra 'Årgang 20': Hvis et af børnene ikke vil på tv længere, så stopper vi

Navne For abonnenter

Dødsfald: Trompeten har lydt for sidste gang: Peter var både til Carl Nielsen og det populære

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Fra vild efterspørgselhåndsprit til total opbremsning, inden ny bølge: Kiilto har været gennem to års turbulent rutsjebanetur

Faaborg-Midtfyn

Den sidste hjælpende hånd fra afdød ildsjæl: Efterlader millionbeløb til en række af områdets foreninger

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Erhverv For abonnenter

Buschauffører vil have fordøren lukket og kontanterne ud:  - Bliver vi lagt ned, bliver trafikken i Odense også lagt ned

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Endnu et anti-vaccine-skilt dukker op i ny by: - Jeg bliver sgu så gal

Middelfart

International handelsvirksomhed får nej til at fjerne bevaringsværdig skorsten: Den skal i stedet renoveres med hjælp fra fonde

Annonce