Annonce
Assens

Omstridt flytning af Netto: Flertal siger nej

Skal dagligvarekæden Netto have lov til til at bygge en ny butik ved rundkørslen på Fåborgvej 14-16 i Assens? Det tyder det umiddelbart ikke på. Det afgøres på byrådsmødet onsdag. Arkivfoto: Kim Rune

Et flertal af byrådsmedlemmerne i Assens Kommune siger formentlig nej til at muliggøre en flytning af Netto fra Østergade til Fåborgvej i Assens. Det viser en rundringning, avisen har lavet inden byrådsmødet på onsdag.

Assens: Det ser umiddelbart ikke ud til, at kunderne kommer til at kunne handle i en ny Netto på Fåborgvej i Assens.

På byrådsmødet 29. august afgøres det, om Assens Kommune vil gå med til at muliggøre, om dagligvarekæden Netto kan flytte deres butik fra Østergade 78 til Fåborgvej 14-16 i Assens.

I udvalget for Miljø, Teknik og Plan siger et flertal nej til at få sagen udsat efter en henvendelse fra bygherren Amstrup & Baggesen, som gerne ville have belyst sagen mere. Og samtidig anbefaler et flertal i Økonomiudvalget at anbefale indstillingen fra Miljø, Teknik og Plan. Desuden er det administrationens anbefaling, at arbejdet med kommuneplantillægget ikke fortsættes. I stedet skal der arbejdes på "en anden attraktiv lokalitet i bymidten til Netto", skriver administrationen. I de fleste tilfælde vil byrådet følge udvalgenes indstilling, hvorfor det altså allerede nu ligner et nej.

Desuden viser en rundringning, Fyens Stiftstidende har lavet til politikerne, at der tegner sig et nej til Netto. Resultatet blandt de 29 byrådspolitikere ender - hvis de ellers holder, hvad de siger inden onsdag - med et nej på 15 mod 12 med ja-hatten på blandt de 29 byrådspolitikere. De to sidste, SF's Mogens Mulle Johansen og Flemming Risskov Jørgensen, har endnu ikke besluttet sig.

Men Mogens Mulle Johansen vil gå ind for, Netto kan flytte. Hvis immervæk det planmæssige er i orden, siger han, og det er han stadig i tvivl om efter flere forskellige meldinger. Men det ændrer ikke noget på resultatet.

Annonce

Nettos mulige flytning

Onsdag 29. august er der byrådsmøde. Et af punkterne på dagsordenen er, om byrådet ønsker at muliggøre om dagligvarekæden Netto kan få lov til at bygge en ny butik på Fåborgvej 14-16 i Assens ved rundkørslen.

Foreløbig lyder indstillingen fra et flertal fra både Økonomiudvalget og udvalget for Miljø, Teknik og Plan at det skal man ikke muliggøre. Og en rundringning, Fyens Stiftstidende har lavet til resterende medlemmer af byrådet giver også et flertal til et nej.

Venstre splittet

En af nej-sigerne er borgmester Søren Steen Andersen (V). Han meldte ud i Stiftstidende i onsdags, at han ikke kunne støtte en flytning.

Og Venstre er splittet på spørgsmålet internt. Lars Kristian Pedersen siger nej. Også Erik Klindt Andersen, Ib W. Jensen og Karin Christiansen deler holdning med borgmesteren.

- Jeg tænker, det hverken gavner bydmidten eller landdistrikterne. Jeg synes, vi skal lave nogle tiltag, hvor vi gør hinanden gode i stedet for lige nødvendigvis at gøre Netto gode derude, fortæller Karin Christiansen.

Pia Offer Madsen (V) siger, det gør indtryk på hende, både Assens Handelsstandsforening og Assens Købstad går ind for en flytning. Bl.a. derfor siger hun ja.

- Og så er det vigtigt, vi følger med tiden. Det er bare tiden i dag, at moderne børnefamilier skal have nem adgang til indkøb og nemme tilkørselsforhold, nævner hun.

Hun har respekt for andre har en anden holdning, siger hun.

- Men som gruppeformand kan jeg sige, der desværre ikke er enighed i Venstre, nævner hun.

Rie Nielsen (V) er på linje med Pia Offer Madsen af en anden grund.

- Jeg kan simpelthen ikke sige nej til en investering på 30 mio. kr., siger hun om det beløb, der har været fremme om Nettos investering.

Brunse: Flyt til Fakta

Berit Schaldemose (S) synes, det drejer sig om at bevare bymiljøet i Assens og siger nej.

- Faaborg by er et fint eksempel på, hvor galt det kan gå, siger hun og nævner, at der bl.a. ligger butikker uden for byen dernede.

Partifællen Finn Brunse har samme holdning. Han giver dog Netto en anden mulighed adresseflytning:

- Jeg synes, Netto skulle benytte sig af den mulighed, der er som nabo til SuperBrugsen (ved Søndre Ringvej, hvor Fakta lå, red.), siger han.

Men tidligere har Netto givet udtryk for, den mulighed ikke er helt holdbar.

Betina Signe Stick (DF) siger ja:

- Det skal være muligt. Det er en fri forretningskæde. Jeg mener ikke, det vil berøre Ebberups Spar-forretning, siger hun, som har været kritisk over en flytning.

Enhedslistens Kaj Alstrup mener, at etablerer man først en Netto på Fåborgvej, så er han bange for, man ikke kan sige nej til andre butikker. Det er han bange for kan kvæle butiksmulighederne tættere på havnen.

Ena Nørgaard, (K) siger ja, og er bange for konsekvenserne, hvis Netto slet ikke er i byen, bemærker hun.

Mogens Mulle Johansen mener, at hvis bymidten skal have det godt, så skal folk også handle der. Det har ikke noget at gøre med, hvis Netto flytter adresse.

Det var ikke muligt at få en kommentar fra Knud Søby (V), men han har på Facebook givet udtryk for, han går ind for en flytning. Heller ikke Henrik Hansen (S), men han siger nej i Miljø, Teknik og Plan.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce