Annonce
VEJLE

Omstridt asylcenter skal højst være i drift i ét år - men borgmesteren er ikke tilfreds: 'Vi har fået klart svar på, at vi ikke kan få noget klart svar'

Borgerne i Sandvad har den seneste uge flere gange givet udtryk for, at de ikke ønsker kriminelle flygtninge i Sandvad. Senest demonstrerede de ved Vejle Amts Folkeblads mediehus på Bugattivej, da statsministeren kom på besøg onsdag aften. Foto: Mette Mørk
De kommende beboere på asylcentret i Sandvad får kun lov til at bo der et enkelt år. Udlændingestyrelsen ønsker nemlig ikke længere at forlænge den kontrakt, der udløber næste år.

Sandvad: I en ny mail, som Vejle Kommune netop har modtaget, fortæller Udlændingestyrelsen, at den alligevel ikke ønsker at forlænge den lejekontrakt, sådan som det ellers tidligere var ønsket.

Lejemålet af asylcentret i Sandvad udløber til næste år, og det var i sin tid Udlændingestyrelsen selv, som valgte at opsige lejemålet. Tidligere på året bad styrelsen så om at få det forlænget, da stedet igen skulle huse asylansøgere.

Men den forlængelse har Udlændingestyrelsen nu trukket tilbage, og for borgmester Jens Ejner Christensen (V) er det en positiv udmelding.

Annonce

- Nu slipper vi da for at tage stilling til, om vi ønsker at forlænge deres kontrakt, siger han til Vejle Amts Folkeblad.

I en rundringning som TV Syd tidligere på ugen foretog til de forskellige partier i Vejle Byråds økonomiudvalg, var det tydeligt, at man ikke havde tænkte sig at stemme for en forlængelse.

Fire ud af fem partier i udvalget (Konservative, Venstre, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti) mente nemlig, at en forlængelse af lejeaftalen ikke stod lige for.

Får stadig ikke klart svar

I den mail, som Udlændingestyrelsen nu har sendt til Vejle Kommune, skriver vicedirektør Grith Sandst Poulsen, at, der på trods af, at styrelsen ikke ønsker at forlænge lejeaftalen, ikke er sket nogen ændring af den fremtidige målgruppe for Center Sandvad.

Der flytter altså stadig snart en ny gruppe asylansøgere ind på centret.

- Efter vores borgermøde i fredags synes jeg, at konklusionen var, at politikerne gik derfra med den holdning, at ministeren skulle sætte det her på hold. Jeg synes, det er frustrerende, at man ikke har lyttet til det, siger Jens Ejner Christensen.

Vejle Kommune har ligesom borgerne i Sandvad ønsket et klart svar på, om de kommende beboere er kriminelle. Indtil videre har hverken kommune eller borgere fået klart svar, og det samme er gældende i den nye mail. Her skriver Grith Sandst Poulsen:

- Udlændingestyrelsen kan ikke videregive oplysninger om de kommende beboeres rent private forhold, herunder eventuelle kriminelle fortid. Det kan dog bekræftes, at der blandt de nye beboere i Center Sandvad kan være personer, som tidligere er dømt for kriminalitet.

For Jens Ejner Christensen er det derfor blevet tydeligt, at der ikke kommer et konkret svar fra Udlændingestyrelsen.


Efter vores borgermøde i fredags synes jeg, at konklusionen var, at politikerne gik derfra med den holdning, at ministeren skulle sætte det her på hold. Jeg synes, det er frustrerende, at man ikke har lyttet til det.

Jens Ejner Christensen, borgmester


- Man kan jo sige, at vi har fået klart svar på, at vi ikke kan få noget klart svar fra dem. Så vi kan jo ikke gøre andet end at vente på, at nogle politikere inde på Christiansborg kommer i dialog med ministeren (Mattias Tesfaye (S), red.) Nu er det jo en folketingssag, siger borgmesteren.

For Vejle Kommune er næste skridt derfor en drøftelse i økonomiudvalget med udgangspunkt i de nye oplysninger om, at centret i Sandvad fraflyttes om et år.

Borgmesteren er dog stadig ærgerlig på borgerne i Sandvads vegne.

- Jeg frygter, at man i Sandvad vil være rigtig ked af og frustreret over, at der alligevel rykker nye beboere ind på centret.

Annonce

Det har udfordret samarbejdet

Røde Kors' asylcentre i Jelling, Thyregod og Sandvad har længe været kendt for deres gode samarbejde mellem beboere på centret og borgerne i byerne.

Men ifølge Jens Ejner Christensen er det nu blevet udfordret.

- Jeg tror helt bestemt, at det gode samarbejde med Røde Kors i Sandvad har lidt et knæk. Men jeg håber, at man kan bevare et gode samarbejde i Jelling og Thyregod, for det har vi været glade for, men dialog og god kommunikation er bare vigtig ting i sådan et samarbejde.

Formand for Hovedkær Lokalråd Lars Lindholm er helt tydeligt i sin holdning til de kommende beboere.

- De skal bare ikke her til byen. Det er helt udelukket. Det er fint, at Udlændingestyrelsen ikke vil forlænge kontrakten, men det er kun første skridt. De skal bare ikke til vores by, siger han.

Det er endnu ikke meldt ud, hvornår og i hvor stort antal de nye beboere flytter ind på asylcentret i Sandvad.

Annonce
Odense For abonnenter

Rollo skabte utryghed i villakvarter: Nu er han død

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Fynsk diskotek involveret i større kartelsag: Tidligere ejer får stor bøde for at holde konkurrenter ude af byen

Navne For abonnenter

Michael er vendt hjem for at gøre Nyborg tryggere: Alderspræsident på ny nærstation

Odense Håndbold

Lillesøster Kirkeløkke i menneskehænder i Odense, hvor Freja Cohrt i et par omgange diskuterede med en jysk assistent

Navne For abonnenter

Dødsfald: Karen Bente Goudsmit talte syv sprog og læste til det sidste bøger på fire af dem

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

Navne For abonnenter

Mig og Fyn: Hjernen falder til ro, når man sidder under det mærkværdigt snoede pæretræ

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Får skandinavisk hovedsæde i Fredericia: Hæderkronet virksomhed runder 300 mio. kroner i omsætning

Erhverv

Vild vandrehistorie rammer Bilka: - Det er en kæmpestor and

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Sport

Viktor Axelsen rydder bordet ved Sport 2021

Odense Håndbold For abonnenter

Odense-piger med tid til kaffe på kontoret i let kamp med spilletid fornuftigt fordelt til Mie Højlund og Lois Abbingh

Odense

Podcast: Idyllisk café genåbner, kendt bager-kæde udvider, lyslevende klædefabrik og to unikke butikker, du bør kende

Annonce