Annonce
Alarm 112

Omstridt asylcenter lukker om senest et år: Vejle siger nej til forlænget kontrakt

Signalet fra Sandvad og omegn, blandt andet ved en demonstration søndag, er blevet opfanget af politikerne i Vejle. Ifølge en rundringning, som TV Syd har foretaget, er der flertal imod at forlænge aftalen om et asylcenter i landsbyen nordfor Jelling. Her ville Udlændingestyrelsen placere flygtninge med psykiske og fysiske plejebehov og domme for personfarlig kriminalitet bag sig. Foto: Leif Baun
Signalet fra Sandvad om, at man ikke vil have en ny og tungere gruppe flygtninge ind på landsbyens asylcenter, er opfanget af politikerne. De vil ikke forlænge den lejekontrakt på centret, som Udlændingestyrelsen opsagde i foråret, men siden bad om at få forlænget.

Artiklen er ajourført med TV Syds citater fra politikere.

Sandvad: Asylcentret i Sandvad vil være fortid om et år. Det fremgår af et rundspørge til partierne i Vejle Kommunes økonomiudvalg, som TV Syd har gennemført. Dermed bliver det kun i kort tid, der eventuelt kan placeres tunge flygtninge med store behov for fysisk og psykisk pleje og eventuelt domme for personfarlig kriminalitet bag sig. Det har landsbyen Sandvad holdt borgermøde om fredag aften og sidenhen demonstreret imod søndag eftermiddag.

Allerede på borgermødet fredag aften i Sandvad slog borgmester Jens Ejner Christensen (V) fast overfor Vejle Amts Folkeblad, at centret i Sandvad kørte på lånt tid. På mødet sagde han:

Annonce

Borgmesterens løfte

- Vi har undersøgt, om aftalen rent juridisk kan annulleres. Det kan den ikke. Udlændingestyrelsen har indtil nu ikke misligholdt aftalen. Men hvis ikke Vejle Kommune kan få garanti for, at der er sikkerhed og tryghed i lokalområdet med en ændret beboersammensætning, så er der ingen politiker i Vejle Byråd, der vil forlænge lejeaftalen.

Men hvis ikke Vejle Kommune kan få garanti for, at der er sikkerhed og tryghed i lokalområdet med en ændret beboersammensætning, så er der ingen politiker i Vejle Byråd, der vil forlænge lejeaftalen.

Jens Ejner Christensen, borgmester, på borgermødet i Sandvad fredag

Ifølge TV Syd opsagde Udlændingestyrelsen i foråret lejeaftalen mellem parterne, men fortrød efterfølgende. Den 27. august anmodede man så om en forlængelse af lejekontrakten. Men det er der ikke flertal for, viser TV Syds rundringning.

Annonce

Flertal imod forlænget aftale

Fire ud af fem partier i økonomiudvalget (Konservative, Venstre, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti) mener nemlig, at en forlængelse af lejeaftalen ikke står lige for.

SF og Liberal Borgerliste har TV Syd ikke kunnet få en udtalelse fra.

Den konservative Dan Arnløv Jørgensen siger til TV Syds spørgsmål om, hvad der kan få ham til at opgive modstanden mod at forlænge aftalen:

- Tillid er jo noget, der er vigtigt, før man indgår en aftale. Og så længe, de kommunikerer på den måde, de gør, så er der ikke tillid. I min verden er løbet kørt.

Annonce

S: For mange "hvis'er"

Fra Martin Sikær (S) har TV Syd fået denne kommentar:

Nej, det synes jeg ikke. Og tror jeg faktisk, der er stor, bred enighed om det i Vejle Byråd. Fakta er jo stadigvæk, at det er "hvis'er", og "vi tror rigtigt mange ting", men vi kan ikke rigtigt få nogle fakta på bordet.

Kenneth Fredslund Petersen (DF) mener, at hele forløbet i Sandvad ikke har været kønt, og borgerne er blevet taget som gidsler.

- Vi kommer til at stemme imod en forlængelse, uanset hvad Udlændingestyrelsen får fremstillet af forslag. Udlændingestyrelsen har opsagt vores aftale, og sådan skal det forblive, siger han til TV Syd.

Torben Elsig-Pedersen (R) vil ikke tage stilling, før han har fået flere information frem end det, aviser og tv har bragt.

Løsgænger Kim Hesel siger til TV Syd:

- Hvis det er mordere og voldtægtsforbrydere, så hører de ikke hjemme i så lille et samfund. Jeg kan ikke se, at en løsning kan blive god – særligt ikke når borgerne ikke en gang er blevet informeret omkring det.

Vejle Amts Folkeblad har forsøgt at få en kommentar fra Udlændingestyrelsen, men det har endnu ikke været muligt.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Colins firma er gået konkurs: Bag gemmer sig et forlist aktie-eventyr og en omstridt erhvervsmand med over 620 konkurser bag sig

Danmark

Torsdagens coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg

Bilen var så sammenkrøllet, han ikke kunne komme ud: Mand kørte ind i vejarbejde

Assens For abonnenter

Unge spytter efter og truer børn og forældre: - Vi har sagt til vores drenge, at de skal lade være med at få øjenkontakt med dem

Odense

Mor til femårig har meldt børnehjem i Odense til politiet - for kidnapning

Odense For abonnenter

Har du også undret dig? Så længe går der, før skinnerne skal rives op og skiftes ud

Regeringen vil gøre havnen i Esbjerg til militært knudepunkt for USA

Odense

Tragedie efter tragedie gav politimanden Ole PTSD: Nu hjælper han andre i samme situation

Navne For abonnenter

Anette Agersnap var den første kvindelige præst i syren-sogn: Jeg er taknemmelig over alle de livshistorier, jeg har været vidne til

Hos Carl Ras kommer organisationens helbred i første række: Vi fejrer titlen som Danmarks næstbedste arbejdsplads langt mere end de finansielle resultater

Faaborg-Midtfyn

Forslag om offentlige stier på private marker vækker vrede: - Om de så tilbød mig fem millioner, ville svaret være nej

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Nyborg For abonnenter

Nyborg vil lægge motorsaven væk og lade træerne leve:  - Men hvor skal pengene komme fra?

Odense For abonnenter

Stor messe gennemføres trods pludselig konkurs: - Vi har jo været lidt i panik

Middelfart

Stort cykelløb i Middelfart i weekenden: Sådan påvirker det trafikken

Annonce