Annonce
Debat

Omsorg kræver investering

Annonce

Læserbrev: ”Det koster intet at vise omsorg”. En nedladende holdning, som i mange år har præget beslutningerne på de områder, der kræver omsorg – arbejdet med syge, gamle og børn.

Omsorg har ikke sine egne rubrikker i regneark. Omsorg kommer ikke i betragtning, ved beslutninger om uddannelsesniveau, løn og antallet af medarbejdere.

Samfundet, og åbenbart også Fyens Stiftstidende, forventer alle kan vise omsorg, uanset hvilke forhold, de arbejder under. Sådan er det bare ikke.


Det kræver investeringer i de mennesker, der varetager omsorgen - og det koster.


Uddannelse og viden om de mennesker og deres specifikke problemer, man arbejder med, er en forudsætning – og alligevel ansættes ufaglærte og de med den mindste uddannelse til stadigt mere krævende opgaver. At medarbejderne får lov til at bruge deres uddannelse og viden, er også en forudsætning – men hverdagen mange steder har i mange år været, at opgaverne og kompleksiteten langt overstiger det, medarbejderne kan nå. Medarbejdernes faglige viden tilsidesættes – og indsigelser affejes.

Omsorg for andre mennesker kræver lyst, evner, viden og ikke mindst menneskeligt overskud. Menneskeligt overskud fås sjældent gratis.

Uddannelse svarende til opgaverne, ordentlige arbejdsforhold, ordentlig løn, normeringer svarende til arbejdet – kort sagt: anerkendelse af arbejdet og de mennesker der udfører det, det er nødvendigt for at få passet vores børn, syge og gamle omsorgsfuldt.

Det kræver investeringer i de mennesker, der varetager omsorgen - og det koster.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Politiet roser de pårørende: Begravelse af to unge trafikdræbte håndteret lige efter bogen

Annonce