Annonce
Nyborg

Omskolet til hjemmesygepleje: Selvfølgelig skal jeg da ud

Til daglig arbejder Joeanna Disa Eggertsen i Sundhed og Træning i Nyborg Kommune. Mens coronakrisen står på, er hun klar til at rykke ud i hjemmesygeplejen. Foto: Anette Hyllested
Sygeplejerske Joeanna Disa Eggertsen er på det første hold af kommunalt ansatte, der har fået et opfriskende lynkursus i hjemmesygepleje.

Nyborg: Før coronakrisen havde Joeanna Disa Eggertsen sin faste arbejdsplads på Skaboeshusevej i Nyborg.

Her holder Nyborg Kommunes afdeling Sundhed og Træning til. Og her havde Joeanna Disa Eggertsen indtil for nylig travlt som forløbskoordinator på projektet "På borgernes præmisser".

Men det arbejdsliv ser helt anderledes ud efter myndighedernes forsøg på at inddæmme coronasmitten.

For efter tre dages omskoling kører Joeanna Disa Eggersten nu ud i hjemmesygeplejens frontlinje, hvor ældre, der har brug for sundhedsfaglig hjælp, befinder sig. Og det har hun det godt med.

- Jeg er uddannet sygeplejerske, så selvfølgelig skal jeg da ud, smiler hun.

Annonce

"Det er vigtigt, vi løfter i flok"

Sygeplejerske Joeanna Disa Eggertsen

Løfter i flok

Joeanna Disa Eggertsen er del af det beredskab, Nyborg Kommune kan sætte ind i kritiske omsorgsfunktioner.

Der er omkring 40 på listen med sundhedsfagligt personale, der ikke til daglig arbejder i hjemmesygeplejen.

Og Joeanna Disa Eggertsen er med på det første hold af uddannede sygeplejersker, der nu er omskolet til at køre ud i hjemmesygeplejen.

- Jeg er helt okay med det. Det er vigtigt, vi løfter i flok. Selvfølgelig er der nogle ting, hvor os, der ikke kører i hjemmesygeplejen til daglig, kan komme lidt på glatis. Men jeg er sikker på, vi vil være en stor hjælp, når først coronasmitten topper, siger hun.

Teamleder i Nyborg Kommunes sundheds- og omsorgsafdeling Jakob Slot Schmidt oplyser, at der lige nu og her ikke er et kritisk pres på resurserne i hjemmeplejen.

Ikke desto mindre er det første hold på ni omskolede sygeplejersker sat på hjemmesygeplejens vagthold.

- Det gør vi, fordi vi mener, det er rettidig omhu at lære dem op i god ro og orden, før der opstår et større pres på resurserne. Det giver også luft til de øvrige i hjemmesygeplejen, tilføjer Jakob Slot Schmidt.

Kort køreliste

De ni sygeplejersker på hjemmesygeplejens første beredskabshold har under den tre dage lange interne efteruddannelse været igennem en række praktiske ting som for eksempel håndteringen af intravenøs medicin, sårpleje og de daglige kørelister, personalet i hjemmesygeplejen får på deres tablet.

- Der bliver taget fint hånd om os. Vi får for eksempel en kort køreliste, så vi til at starte med ikke kommer ud på ture med 10 besøg, fortæller Joeanna Disa Eggertsen.

Og selvfølgelig gør hun sig, som alle andre, tanker om den coronasmitte, der i løbet af kun et par uger har lukket landet ned og vendt op og ned på dagliglivet.

- Jeg tænker nogle gange, at det må være et mareridt, jeg er med i. Det er meget uvirkeligt, mener hun.

Men afholde hende fra at gøre en indsats for ældre og udsatte medborgere kan tankerne og den naturlige bekymring over coronasmitten altså ikke.

- Selvfølgelig kan man være bekymret for coronasmitten, for man vil jo helst ikke være en rask smittebærer, det tager noget med rundt. Men vi er selvfølgelig også i hjemmesygeplejen meget påpasselige og sørger for at vaske hænder, spritte af og holde god afstand til andre, understreger Joeanna Disa Eggertsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce