Annonce
Odense

Få forklaret striden mellem bygherre og beboerforening: Motorsaven er i gang - nu falder træerne i Åløkkeskoven

Mandag formiddag har Olav de Linde sat gang i træfældningen på en grund i kanten af Åløkkeskoven. Åløkkekvarterets Grundejerforening har i weekendens løb afgivet købstilbud til Olav de Linde. Situationen er højspændt.

Odense: Situationen omkring Åløkkeskoven og den grund i området, som byggeselskabet Olav de Linde ejer, har mandag taget et nyk opad i intensitet.

Trods massive protester har Olav de Linde ifølge avisens reporter på stedet sat gang i motorsavene og træfældningen på grunden i udkanten af skoven, hvor et område er blevet spærret af med afspærringsbånd i rød-hvide farver, mens et skilt advarer om "Træfældning".

I marts fik byggeselskabet Olav de Linde i en årelang byggesag et endegyldigt nej fra politikerne i Odense Kommune til planer om at opføre nye boliger på den grund i udkanten af Åløkkeskoven, som selskabet ejer.

Annonce

Sagens primære stridspunkt har været den del af Olav de Lindes grund med betegnelsen matrikel 27f, som både naboerne i Åløkkekvarterets Grundejerforening og altså mange af byens politikere opfatter som en del af Åløkkeskoven og som noget, der skal bevares, selv om grunden er ejet af Olav de Linde. Byggeselskabet har omvendt argumenteret for den private ejendomsret og for, at et byggeri vil kunne ske i respekt for skoven.

En beboer i området har fra morgenstunden taget dette billede af en maskine, der er kørt frem og står klar. Foto: Privatfoto

I fredags kunne avisen så afsløre, at Olav de Linde over for Odense Kommune havde varslet, at en del - cirka 20 procent - af træerne på matrikel 27f nu vil blive fældet. Selskabet vil i lyset af, at nu er der givet et nej til byggeri - "anvende vores område til noget andet brugbart", som afdelingsdirektør i Olav de Linde i Odense, Lars Friis Christensen, fredag udtrykte det.

Henover weekenden har Åløkkekvarterets Grundejerforening via advokat så fremsat et tilbud til Olav de Linde om at købe matrikel 27f. I købstilbuddet står:

"Med hensyn til prisen for matriklen, foreslår vi at tage udgangspunkt i den aktuelle markedspris for jord udlagt til rekreativt område. Eventuelt med kompensation for det forberedende arbejde med opmåling og værdisættelse af området, som nuværende ejer har bekostet".

Det har mandag morgen ikke været muligt at få en kommentar til købstilbuddet fra byggeselskabet Olav de Linde.

Carsten Myhr fra Åløkkekvarterets Grundejerforening oplyser, at han heller ikke har hørt noget fra virksomheden.

- Nej, det har vi ikke endnu. Vi håber sandelig, at vi kan få lov at købe det og forære det til Odense Kommune, så det kan blive indlemmet som fredskov, siger han.

Afviser at slaget er tabt

Selv om det unægteligt nu ser ud til, at den årelange strid om Olav de Lindes grund i Åløkkeskovens udkant kan være tabt for grundejerforeningen, så fortsætter Carsten Myhr kampen.

Må man ikke bare efterhånden sige, at det ser lidt svært ud?

- Det vil jeg ikke sige. Jeg vil sige, hvis Olav de Linde fælder træer, så ser det svært ud for ham. Så kan politikerne i Odense ikke have tillid til ham, og så tror jeg, at han får svære vilkår, når han vil bygge andre steder i byen.

Mandag morgen blev der advaret om træfældning ved Olav de Lindes grund i kanten af Åløkkeskoven, og op ad formiddagen gik arbejdet i gang. Foto: Erik Thomsen

- Politikerne har klart tilkendegivet, at de ønsker skoven på matrikel 27f bevaret, og hvis Olav de Linde ser stort på det, så vil politikerne i både Odense og andre byer være nødt til at stille sig selv spørgsmålet, om de fremover kan stole på den mand, siger Carsten Myhr.

Fyens.dk har uden held forsøgt - og forsøger fortsat - at få en kommentar fra Olav de Lindes afdelingsdirektør i Odense, Lars Friis Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Følg kampen her: Danmark foran ved pausen

Annonce