Annonce
Odense

Omkørsel i sigte på Nyborgvej

Under det forberedende arbejde til letbanen på Nyborgvej, som dette billede er fra, var det ikke nødvendigt at ensrette den vigtige indfaldsvej. Men det bliver det, når spor, skinner, stationer og køreledninger skal anlægges fra marts 2018. Arkivfoto: Kim Rune

Ensretning på Nyborgvej i forbindelse med letbanearbejdet vil betyde parkeringsforbud på Rødegårdsvej.

Mens Odense Letbane fik nej til sit ønske om ensretning på Middelfartvej, så sagde By- og Kulturudvalget ja til at ensrette en del af indfaldsvejen Nyborgvej i den østlige del af byen, som letbanekontoret også havde ønsket.

Det betyder konkret, at en strækning på cirka 600 meter fra Østerbæksvej til Palnatokesvej bliver ensrettet for trafik ind mod byen, når arbejdet går i gang, og det sker efter planen om godt et år. Fra marts 2018 og cirka et år frem.

By- og Kulturforvaltningen har vurderet, at den mest oplagte omkørselsrute ad Reventlowsvej, Rødegårdsvej og Østerbæksvej kan klare den ekstra trafik med en justering af lyskrydsene, og den vurdering har udvalget lænet sig op ad.

Parkeringsforbud

Ensretningen på Nyborgvej vil dog, mens arbejdet står på, betyde markante gener især for den trafik, der skal ud af byen i retning mod øst.

Og for de bilister, der for vane at kantstensparkere i begge sider af Rødegårdsvej, vil konsekvensen blive, at de må finde sig et andet sted at stille bilen. For de mange parkerede biler, der holder i gaden i dag, betyder, at der ikke er plads til, at to biler kan køre forbi hinanden, og det går ikke, når en masse ekstra trafik skal sendes den vej.

"Det vil blive nødvendigt at lave parkeringsforbud helt eller delvis grundet omlægningen", vurderer By- og Kulturforvaltningens embedsfolk.

Odense Letbane skønner, at det medfører en besparelse på 6-12 milioner kroner for projektet, at politikerne har godkendt ensretningen på Nyborgvej.

Fynbus vurderer, at busserne, der skal ad Nyborgvej, bliver 4-5 minutter forsinket i myldretiden og tre minutter forsinket uden for myldretiden. Det vil forventeligt betyde både passagertab og spildt køretid, og merudgiften for Fynbus ved ensretningen af Nyborgvej vurderes at være på mellem tre og fem millioner kroner.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Odense Havn har ulovligt bygget stort bassin: Kerteminde Kommune erkender fejl

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg For abonnenter

Brandfolk fik ikke besked i tide om uheld på broen: - 10 minutter kan være forskel på liv eller død, når man er fastklemt

Nordfyn For abonnenter

Rita og Søren Jensen sad i bussen, der væltede: - Vi har det udmærket

Odense

Rygetrængende ung mand gjorde sig til røver for cigaretter: - Ham skal vi nok få snakket med

Erhverv For abonnenter

Rekord i Assens: Tobaksfabrik får et kæmpe millionoverskud

Skandaleramt region sender opråb om hjælp

Nordfyn

Turistbus kørte i grøften og væltede: 36 ældre passagerer sad indespærret

Erhverv For abonnenter

Rekordstort overskud i fynsk øl-mekka: - Folk er rigtig glade, når de kommer ind

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Assens

Oksekødet er skiftet ud efter prisstigninger: Sådan handler vi nu

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Nordfyn For abonnenter

Nu udløber fristen: Hasmark Vandværk kan komme til at levere rent vand med tankbiler

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Prestigefyldt cykelfabrik lukkede produktionen og gik fra 100 til 14 ansatte: Nu er flere års underskud vendt til markant millionoverskud

Navne For abonnenter

Noah står i spidsen for Odense Pride: Han glæder sig især til ét øjeblik i år

Annonce