Annonce
VEJLE

Omikron aflyser erhvervskonference og Danmarks største judostævne i Vejle: Derfor er usikkerheden for stor

Vejle Judo Klub havde håbet at tage imod op mod 1000 deltagere, en masse skoleklasser og mange erhvervsrepræsentanter i forbindelse med Danish Open i DGI Huset Vejle. Men alle aktiviteter er nu aflyst. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Vejle Judo Klub har besluttet at aflyse et stort internationale stævne og den tilhørende erhvervskonference i februar. Usikkerheden på grund af corona er for stor.

Vejle:  "Danish Open Judo Cup 2022 bliver større og mere inkluderende end nogensinde."

Med den overskrift sendte arrangørerne af Danmarks største judostævne, Vejle Judo Klub, 10. december en pressemeddelelse ud om de store forberedelser, der var i gang til stævnet, der skulle afvikles 12. til 15. februar.

Der gik mindre end to uger efter udsendelsen, så havde organisationsgruppen bag Danish Open besluttet at aflyse stævnet, som havde flere store sideaktiviteter tilknyttet.

Annonce

Beslutningen er truffet på baggrund af udviklingen i covid-19-situationen med den nye omikron-variant og de kraftigt stigende smittetal.

Arrangørerne bag stævnet havde håbet at se 1000 deltagere, hvilket var 200 mere end i 2020, hvor stævnet sidst blev gennemført, og hvor judoudøvere fra 25 forskellige lande deltog.

Begyndte at tage kontakt

Men lige nu er der så store forskelle i de nationale retningslinjer rundt i verden, at usikkerheden er for stor, mens nye potentielle restriktioner kan gøre det umuligt at afvikle arrangementet.

- Flere af vores internationale samarbejdspartnere begyndte at kontakte os for at høre, om stævnet ville blive til noget. De skulle til at bestille flybilletter, men de kunne ikke vide, om de skulle i karantæne ved hjemkomsten, og de mange usikkerhedsmomenter gjorde, at vi besluttede at aflyse, fortæller Knud Erik Hansen fra Vejle Judo Klub.

Beslutningen blev truffet i dagene op til jul, for arrangørerne havde ikke lyst at afvente situationen.

De kunne ikke vide, om de skulle i karantæne ved hjemkomsten, og de mange usikkerhedsmomenter gjorde, at vi besluttede at aflyse.

Knud Erik Hansen, Vejle Judo Klub

- Det var en meget tung beslutning, men hvis vi kom meget tættere på afviklingen, havde vi sat mange deltagere og os selv i større udgifter. Så havde de udenlandske deltagere købt flybilletter, og selvom vi havde hele setuppet klar og aftaler var på plads med DGI Huset, Vejle Center Hotel, har vi endnu ikke haft de store udgifter, siger Knud Erik Hansen.

Annonce

Ambassade bakker op

Aflysningen rammer ikke kun den sportslige del, som skulle deles op i et to dage langt stævne efterfulgt af en to dages camp.

Beslutningen betyder, at alle sidearrangementer, der er planlagt i forbindelse med Danish Open Judo er aflyst. Det rammer også den planlagte erhvervskonference, der skulle afvikles i dagene op til stævnet og afrundes med åbningsceremonien for det internationale sportsstævne.

En række lokale og internationale virksomheder var inviteret til at præsentere deres produkter og services, skabe nye internationale kontakter og deltage i inspirerende og indlæg med afsæt i udvikling og nytænkning i AI Innovation House og Food Innovation House i Dandy Business Park.

- Kultur- og erhvervsdelen er aflyst, fordi aktørerne begyndte at melde fra. Den japanske ambassade har været en storslået hjælp, men ambassaden var også meget bekymret og bakkede fuldstændig op om vores beslutning, fortæller Knud Erik Hansen.

Annonce

Mister overskuddet

Invitationerne til mange lokale skoler må nu også trækkes tilbage. Som optakt til stævnet forventede klubben at få besøg af mange skoleklasser, hvor skoleelever skulle have mulighed for at afprøve judo samt flere grene inden for kampsport og selvforsvar.

Aflysningerne får også betydning for økonomien i Vejle Judo Klub, idet de internationale stævner tidligere har kastet et overskud af sig på mellem 40.000 og 50.000 kroner.

- En del af de penge har vi dog brugt til at forbedre ting omkring stævnerne. Vi har blandt andet købt kabler og kameraer, så vi kan streame kampene uden at skulle leje udstyr. Resten går til klubben, fortæller Knud Erik Hansen, som forventer, at det forberedende arbejde nu kan bruges til Matsumae Cup i 2023.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Colin var tvunget til at lukke sit firma: Så kom en omstridt erhvervsmand på banen - Nu risikerer Colin karantæne efter konkurs

Danmark

Torsdagens coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg

Bilen var så sammenkrøllet, han ikke kunne komme ud: Mand kørte ind i vejarbejde

Assens For abonnenter

Unge spytter efter og truer børn og forældre: - Vi har sagt til vores drenge, at de skal lade være med at få øjenkontakt med dem

Odense

Mor til femårig har meldt Odenseansk børnehjem til politiet - for kidnapning

Navne For abonnenter

Anette Agersnap var den første kvindelige præst i syren-sogn: Jeg er taknemmelig over alle de livshistorier, jeg har været vidne til

Regeringen vil gøre havnen i Esbjerg til militært knudepunkt for USA

Odense

Tragedie efter tragedie gav politimanden Ole PTSD: Nu hjælper han andre i samme situation

Nyborg For abonnenter

Nyborg vil lægge motorsaven væk og lade træerne leve:  - Men hvor skal pengene komme fra?

Hos Carl Ras kommer organisationens helbred i første række: Vi fejrer titlen som Danmarks næstbedste arbejdsplads langt mere end de finansielle resultater

Podcast

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Middelfart

Stort cykelløb i Middelfart i weekenden: Sådan påvirker det trafikken

Odense For abonnenter

Stor messe gennemføres trods pludselig konkurs: - Vi har jo været lidt i panik

Sport

Rabbits-træner trods finale-nederlag: - Det er en historisk sæson

Annonce