Annonce
Kerteminde

Omfattende renovering: Langeskov Station lukker igen

Langeskov Station blev indviet i oktober 2015. Fra maj til august 2016 lukker den igen som følge af sporarbejde på Østfyn.

Sporarbejde og stitunnel lukker Langeskov Station fra 2. maj til 8. august, oplyser Banedanmark.

En omfattende renovering af skinnerne mellem Odense og Nyborg og færdiggørelsen af en stitunnel lukker Langeskov Station det meste af sommeren.

I Kristi Himmelfartsferien går arbejdet i gang med at skubbe en færdigbygget stitunnel på plads under jernbanen, men allerede mandagen forinden lukker Banedanmark stationen for at få ro til at renovere jernbanenettet mellem Odense og Nyborg.

Det fortæller Per Henriksen, der er projektleder i Banedanmark:

- For at påvirke passager- og godstrafikken mindst muligt har vi valgt at færdiggøre stitunnellen på Langeskov Station i Kristi Himmelfartsferien, samtidig med at sporet er spærret på grund af den omfattende sporfornyelse på Østfyn fra Nyborg til Odense, siger han.

Banedanmark har valgt en metode med at støbe stitunnelen cirka 30 meter fra det sted, hvor den skal skubbes ind under sporet. Ved hjælp af donkrafte løftes tunnelen op, og broen skubbes på plads. Med denne metode forkortes anlægsperioden betydeligt.

Annonce

Gør plads til landstrafikken

- Ved at lave et såkaldt broindskub behøver vi kun en kort spærring. Hvis vi havde støbt stitunnelen direkte ind i dæmningen, ville det have krævet en lang spærring af sporet til stor gene for landsdelstrafikken, siger Per Henriksen.

Indskubningen af stitunnelen foregår fra den 4. maj om aftenen til den 8. maj om formiddagen. Men de forberedende arbejder starter allerede op den 2. maj om morgenen, hvor Banedanmarks folk blandt andet begynder at bryde perronbelægning op, fjerner skinner og sporkasse.

Mens den omfattende sporfornyelse foregår mellem Odense og Nyborg vil der i perioden fra den 2. maj til 8. august ikke være togstop på Langeskov Station. Det er nødvendigt for at afvikle afgangene mellem Odense og Nyborg optimalt, oplyser Banedanmark.

Efter sommerferien vil stitunnelen være klar til brug for brugere af Langeskov Station, og fra maj til august vil DSB indsætte togbusser i stedet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

78-årig bragede ind i Dittes bil og stak af: Så fandt hun tilfældigt bilen på deres fælles værksted

Odense

Beboere kæmper med vanvidskørsel: Påvirket bilist bragede ind i vejtræ ved legeplads

coronavirus

Sådan genåbnes der løbende for rejser: Her er de fire faser

Kerteminde

Vi har spurgt læserne: Skal vi passe på Lindø eller på naturen?

Annonce