Annonce
Livsstil

Omelet med artiskok, feta og oliven

Man kan nemt lave velsmagende omeletter tilberedt over bål. Foto: Pernille Hoffmann
Pernille Hoffmann foretrækker få, gode ingredienser, der ikke kræver stor forarbejdning.

Pernille Hoffmanns omelet tilberedt over bål.

- Denne omelet er måske en af de absolut nemmeste opskrifter, der findes, og den smager fantastisk. Når man laver mad over bål, synes jeg, en af de vigtigste ting er, at der er balance mellem tiden til bare at nyde bålet og hinanden, og hvor avanceret maden er. Jeg foretrækker selv at vælge få, gode ingredienser, der ikke kræver stor forarbejdning. Jeg synes nemlig, at selv de simpleste retter kan smage helt vidunderligt, når de bliver tilberedt og spist under åben himmel.

Til to personer

4 æg

1 fed hvidløg

1 skalotteløg eller lille almindeligt løg

5 brune champignoner

5 kejserhatte

3  artiskokhjerter

50 gram græsk feta

Frisk persille, purløg og timian

Kalamata-oliven

Smør til stegning

Annonce

Sådan gør du

Det går hurtigt at lave en omelet, så det er vigtigt, at du har alle ingredienser - og et par tallerkner - klar, inden du går i gang.

Jeg har valgt at bruge artiskokker, men man kan sagtens erstatte dem med eksempelvis squash eller små, forkogte kartofler, hvis man skulle have en rest i køleskabet.

Hak hvidløg og skalotteløget i små tern. Rengør kejserhatte og champignon og skær dem i skiver. Vask og hak alle urterne.

Slå æggene ud i en skål og tilsæt et lille skævt vand, lidt salt og peber og pisk det sammen med en gaffel.

Varm panden godt op over bålet og lad en knop smør smelte. Steg løg og hvidløg, til de er akkurat blanke, og tilsæt herefter æggemassen.

Lad det samle sig et halvt minut og fordel derefter artiskok, oliven og smuldret feta jævnt over hele omeletten. Drys til sidst med urter.

Lad omeletten stege et par minutter, og lige inden den er færdig, foldes den ene halvdel over den anden og deles til to portioner.

Spis eventuelt groft rugbrød til.

Annonce
Odense

Tag kandidattesten her

Erhverv For abonnenter

Sif og Andreas er landmænd på en ny måde: 2000 medlemmer ejer gården og de vil give mere til jorden, end de tager

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 1247 er smittet med corona

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Efter 16 måneders ventetid: Klage afvist – grønt lys til luksusboliger på havnen

Erhverv For abonnenter

Nye tilladelser på plads i næste uge: Facebook kan udvide, når de vil

Assens

Det værste år nogensinde for legendarisk byfest: Fik underskud på 250.000 kroner

Odense For abonnenter

Nomineret til Danmarks bedste bager: Fødevarekontrollen fandt ekskrementer og gnavemærker i marengs

Nyborg

Ny butikskæde i gamle lokaler: Else og Bent Erik stod klar i silende regn

Navne For abonnenter

Sagkundskaben erklærede ved fødslen: - Ham dér, han kommer ikke! Først over 99 år senere døde Svend Ejner Frederiksen

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 1247 er smittet med corona

GOG For abonnenter

Håneretten på spil lørdag: Pytlick versus Pytlick

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mathias forsyner Odenses finere restauranter med unikke urter og grønt: Nu vil han også sælge grøntsagskasser

Fyn

Anders troede, han skulle stemme på Venstre, men kandidattest pegede på et andet parti: - Det er stof til eftertanke

Odense

Helt centralt i Odense: 91 nye ungdomsboliger er klar til udlejning med indflytning 1. juni

Odense For abonnenter

Mystiske bilag for mere end en halv million: Bestyrelsesmedlemmer fra kolonihaveforening anmeldt for svindel

Fyn

Vicedirektør om kørekort-kaos: Det er kommet bag på os

Annonce