Annonce
Nyborg

Omdiskuteret storebæltsfærge får nyt hjem på mandag

Den gamle storebæltsfærge MF Broen gøres klar til at blive slæbt til Grenaa. Foto: Michael Bager
M/F Broen var længe tiltænkt en rolle som kulturfærge og museum på havnen i Nyborg. Sådan skulle det ikke gå. Mandag ankommer den så til Halsskov Færgehavn, hvor der venter den en festlig modtagelse.
Annonce

Nyborg: Sjældent har et emne skabt så voldsom debat på Østfyn som den tidligere storebæltsfærge Broen. Længe så det ud til, at den skulle ende sine dage som kulturfærge og museum på havnen i Nyborg.

Men efter stor folkelig modstand og med et kommunalvalg lige om hjørnet ombestemte politikerne sig, og i stedet måtte nyborgenserne i juli 2018 se M/F Broen blive slæbt væk - til glæde for nogle og til stor sorg for andre.

Mandag ankommer færgen så til sin sidste hvileplads i Halsskov Færgehavn, hvor der venter den en festlig modtagelse, der en kongelig værdig.

Ifølge Sjællandske Nyheder vil den omdiskuterede færge ankomme i løbet af formiddagen trukket af to slæbebåde.

- Det er en stor dag. Færgefart er jo en stor del af Korsørs dna, så vi planlægger en festlig modtagelse med stor mediedækning, tale af borgmesteren og musik ved Skælskør Marinegarde, udtaler Torben Hjelm fra Slagelse Kommune til sn.dk, der også kan fortælle, at der er reserveret to områder på havnen til publikum.

Derudover vil færgen blive modtaget af lokale lystfiskere, som tuder med hornet, når færgen bugseres på plads.

Forud er gået fem måneders forhandling om køb, transport og placering af færgen. I foråret gav byrådet i Slagelse Kommune grønt lys til projektet, der forventes at koste kommunen op mod 14 millioner kroner i første runde.

Til sammenligning forventede Nyborg Kommune at bruge cirka 60 millioner kroner på færge-projektet. I Halsskov bliver færgen del af et aktivitetsområde med fokus på vandsport.


Færgefart er jo en stor del af Korsørs dna, så vi planlægger en festlig modtagelse med stor mediedækning, tale af borgmesteren og musik ved Skælskør Marinegarde.

Torben Hjelm, Slagelse Kommune


Ud over at rumme et udstillingscenter for byggeriet af Storebæltsbroen skal den blandt andet bruges som opbevaringssted for det materiel, der bruges i vandsportscentret, forklarer Torben Hjelm til Sjællandske Nyheder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Tvunget til at forlade byrådet efter anmeldelse fra lokal avis: - Det er godt nok det mest usmagelig, jeg har været udsat for

Kerteminde For abonnenter

60 dage for et facebook opslag: - Det er samfundet, der har censureret en folkevalgt politiker, mener forsvarsadvokat

Nyborg

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

OB

OB-træner vil konkludere halvvejs

Nordfyn

Efter dommen til vanvidsbilist: Dansk Folkeparti afkræver justitsministeren svar

Annonce