Annonce
Assens

Omdiskuteret og vingeskudt menighedsråd mister endnu et medlem: - Det er tid til at vende hjem til mit gamle sogn

Assens-Gamtofte Menighedsråd mister endnu et medlem. Foto: Daniel Kofoed
Assens-Gamtofte Menighedsråd har oplevet et stort frafald af valgte medlemmer de seneste uger. Endnu et medlem er nu ude.

Assens: Først var der én, så var der to... og nu er i alt ni personer fra Assens-Gamtofte Menighedsråd trådt ud.

24. marts forlod syv valgte medlemmer menighedsrådet på grund af dårlig stemning, manglende tillid og mudderkastning.

På et ekstraordinært møde tirsdag 6. april meddelte stedfortræder Christina Munch Overgaard skriftligt, at hun ville udtræde på grund af en ændret arbejdssituation.

Og nu fortæller en anden stedfortræder, Heidi Bøgebjerg Rasmussen fra Ebberup, at hun heller ikke kommer til at spille en rolle i menighedsrådet, der igennem de seneste uger er blevet noget vingeskudt.

- Jeg har løst sognebånd, så jeg har valgt at træde ud af menighedsrådet. Jeg stod som førsteafløser i tilfælde af, at nogen trådte ud, forklarer Heidi Bøgebjerg Rasmussen, der har rykket sin valgret tilbage til Sønderby Sogn, hvor hun oprindeligt hører til.

Hvorfor går du ud af menighedsrådet?

- Jeg har en dreng i Syngedrengene (koret, red.), som ikke synger mere på baggrund af, at han er på højskole, og så var det ved at være tid til at vende hjem til mit gamle sogn og lave en arbejdsindsats dér, forklarer Heidi Bøgebjerg Rasmussen.

Så det har ikke noget at gøre med den ballade, der har været på det seneste?

- Nej. Beslutningen var truffet før, at der var alt den ballade. Det har intet med det at gøre. Det er ikke fordi, at jeg ikke vil være i et menighedsråd mere, men jeg var skuffet over, at jeg ikke kom ind, og så har jeg gået og tænkt over det. Anderledes er det sådan set ikke, konstaterer hun.


Beslutningen var truffet før, at der var alt den ballade

Heidi Bøgebjerg Rasmussen


Annonce

Ny formand valgt

I forbindelse med det ekstraordinære møde skulle en række poster besættes på ny. Herunder formandsposten. Den gik til den fungerende formand Vibeke Busse Andersen, der før 24. marts har fungeret som næstformand.

Mens Else Larsen blev valgt som kasserer.

Der blev ikke fundet nogen næstformand eller kirkeværger, fremgår det af referatet fra menighedsrådsmødet tirsdag aften.

Trods gentagne forsøg har det ikke været muligt at træffe den nyvalgte formand Vibeke Busse Andersen for en kommentar til denne artikel.

Fyens Stiftstidende har også været i kontakt med kasseren Else Larsen, der ikke ønsker at udtale sig.

- Jeg bliver nødt til at henvise til hende (formand Vibeke Busse Andersen, red.), siger Else Larsen, der i øvrigt henviser til et læserbrev, hun har skrevet, hvor hun beder om, at menighedsrådet nu får ro til at komme videre med arbejdet.

Hun fortæller dog, at menighedsrådet nu er på ni valgte og fødte medlemmer. Avisen har tidligere beskrevet, at Assens-Gamtofte Menighedsråd som minimum skal bestå af fem personer og op til 12 personer.

Menighedsrådet har næste ekstraordinære møde 20. april klokken 19.

Assens-Gamtofte Menighedsråd mister endnu et medlem. Foto: Daniel Kofoed
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Syv danske festivaler står sammen: Ikke realistisk med festivaler før sidst på sommeren

Middelfart For abonnenter

Stribonitter så omdiskuteret olieberedskabslager indefra: - Byggeri i seks etager er en skændsel for området

Annonce