Annonce
Nyborg

Om igen med Sølyst-planer

Sådan har Boliggruppen A/S foreslået området ved Sølyst udbygget. Teknikerne på rådhuset skal nu arbejde videre med planerne efter en diskussion blandt politikerne i Teknik og Miljøudvalget mandag aften. Illustration: Harrebek Arkitekter.
Politikerne sender omstridt plan for byggeri ved Sølyst ved Nyborg Færgehavn tilbage til teknikerne.
Annonce

Nyborg: Arkitekter og teknikere på rådhuset i Nyborg skal igen til at arbejde med planerne om at omdanne Sølyst-området ved Nyborg Færgehavn til et nyt boligområde.

Der var lagt op til politisk rivegilde, efter Socialdemokraterne i weekenden gjorde det klart, at partiet alligevel ikke ville være med til at støtte en ny lokalplan efter de ønsker, områdets kommende ejer Boliggruppen A/S har fremsat.

Men mandag aften enedes Teknik- og Miljøudvalget om at sende planerne tilbage til teknikerne og arkitekterne. Og så kan det ende med en plan, som får bred støtte af politikerne.

- Jeg fornemmer, at der kan blive enighed om det her, når forvaltningen har arbejdet videre med det, siger Per Jespersen (S), formand for Teknisk Udvalg.

- Vi har meldt ud, at vi kun kan gå med til byggerier ved Sølyst, der følger lokalplanen fra 2013, men selvfølgelig kan der rykkes på byggefelter - eller der kan lægges et par byggefelter sammen. Vi vil bare ikke være med til at ødelægge det flotte grønne område dernede, siger Per Jespersen.

Den udlægning bekræfter udvalgets næstformand, Søren Svendsen (V):

- Vi brugte en del energi til at snakke om, hvordan vi måske kan få planen justeret, så vi kan blive enige om det, og derfor sender vi den nu tilbage til ny behandling, siger han.

Per Jespersen oplyser, at politikerne også ønsker ny udformning af de kommende nybyggerier, som Harrebek Arkitekter har tegnet med fladt tag. Politikerne kunne godt tænke sig et lavt valmet tag a la den gamle Sølyst-ejendom, og så vil man kun være med til at bygge i to etager og ikke tre, som Boliggruppen har foreslået.

Sølyst, der en årrække blev brugt som døgninstitution for børn, blev for omkring seks år siden solgt til kinesiske investorer, der ville skabe et center for kinesiske forretningsfolk, der opererer i Europa, men det blev aldrig til noget. Tidligere i år kom det frem, at Boliggruppen har indgået en betinget købsaftale med de kinesiske ejere om at overtage stedet næste år og omdanne det til boliger.

Boliggruppens planer kræver ny lokalplan, og de planer er mødt med en del modstand blandt andet fra folk i boligområdet omkring Kystvej, Fjordvej og så videre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce