Annonce
Sport

Oliver Lund får fem måneder i OB

For præcis to år siden var Oliver Lund med på OB's træningstur til Alicante, hvor billedet stammer fra. Den følgende sommer var han væk på grund af mangel på spilletid. Foto: John Randeris

28-årig gammel kending lander i OB's træningslejr i Belek lørdag

FODBOLD: Som afsløret torsdag aften af Sport Fyn, så simrede det med at få en aftale mellem OB og Lyngbys forsvarsspiller Oliver Lund i land.

Nu er en fem måneder lang kontrakt i stand og den 28-årige forsvarsspiller lander i Belek i Tyrkiet lørdag og støder til OB's træningslejr og kan være med i den første træning søndag formiddag, bekræfter OB's sportsdirektør Jesper Hansen på klubbens hjemmeside.

Oliver Lund har i alt spillet 46 Superliga-kampe for OB og havde egentlig kontrakt med Lyngby frem til sommer, men nu har OB formentlig mod et mindre beløb til 1. divisionsklubben overtaget forpligtelserne frem til 1. juli.

- Oliver kender OB, og det er væsentligt for os at have en gardering bagude efter Alexander Ludwigs skade. Derfor giver det god mening at lave en kort aftale, siger OB's træner Jakob Michelsen til Sport Fyn.

- Vi bilder os ind, at han ikke har brug for så meget indkøring som andre, fordi han har været i klubben før og ved, hvordan tingene kører, så indkøringsfasen bør være rimelig kort. Så har vi fem måneder til at se ham an, og han kan dække stopper-positionerne uanset, om vi spiller med to eller tre stoppere og han kan gardere på back-pladserne også, så vi bliver mindre sårbare i foråret, siger Jakob Michelsen.

- Det er en fin måde for mig at lære ham at kende, så der er ingen, der siger, at det hele skal stoppe til sommer. Både Oliver og os har mulighed for at se hinanden an, og der skal ikke mange skader på backs eller stopper til, før vi kommer i problemer, mener OB-træneren.

- Vi har handlet ud fra de økonomiske rammer, der er, tilføjer træneren, som selvfølgelig gerne ville have haft Simon Kjær eller van Dijk fra Liverpool.

Markedet er svært og OB har endda kigget på det engelske marked, erfarer Sport Fyn. Her kostede en Bournemouth- stopper i periferien af Premier League-klubbens trup 700.000 Euro i løn om året netto. OB har ikke været i nærheden af, at ville hamle op med AGF's tilbud til Frederik Tingager heller. Aarhusianerne matchede simpelthen Brøndbys tilbud for et par uger siden.

Oliver Lund spillede for OB fra sommeren 2015 til sommeren 2017.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Erhverv For abonnenter

- Kvinder er ved at banke sig selv tilbage til kødgryderne

Annonce