Annonce
OB

Oliver Christensen på U21-landsholdet

Oliver Christensen har stået samtlige syv Superligakampe for OB i denne sæson. Her tackler han sammen med Ryan Johnson Laursen Nordsjælland-stjernen Mohammed Kudus. (Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix)
OB's 20-årige målmand står til at blive hjørnesten i U21-landsholdets EM-kvalifikation.

FODBOLD: OB's målmand Oliver Christensen er for første gang udtaget til det danske U21-landshold.

Den 20-årige Kerteminde-dreng er favorit til at vogte målet fra start foran konkurrenten Peter Jensen fra FC Nordsjælland. Peter Jensen er i øjeblikket andetvalg i Superligaen efter erfarne Nicolai Larsen, der vogter målet i Farum.

Til gengæld har Oliver Christensen lige siden sommer været fast inventar på OB's Superliga-hold og har haft tre clean sheets i syv runder og senest var U21-landstræner Steffen Højer i Hobro for at se Oliver Christensen i kamp.

Herefter udtog den nye spanske U21-landstræner Albert Capellas fynboen.

Den 6. september skal Danmark møde Ungarn i Aalborg i en træningskamp, mens det samme sted bliver lidt mere alvorligt den 10. september. Da er modstanderen i Aalborg Rumænien i sæsonens første EM-kvalifikationskamp. Begge dage er der kick off kl. 18.30. Oliver Christensen har tidligere repræsenteret Danmark på både U18-, U19- og U20-niveau.

Oliver Christensen har fået en fornem start på sæsonen med tre clean sheets i de syv første runder, og det har imponeret U21-landstræner Albert Capellas, der netop har udtaget "OC" til det danske U21-landshold. Danmark skal den 6. september møde Ungarn i en træningskamp, mens de den 10. september spiller EM-kvalifikationskamp mod Rumænien. Begge kampe spilles på Aalborg Stadion, og der er kampstart klokken 18.30 mod både Ungarn og Rumænien.

OB's Daniel Obbekjær er blevet udtager til U19-landsholdet, der deltager i en miniturnering på Lolland-Falster fra den 6. til 9. september med Wales og enten Sverige eller Norge som modstandere. Obbekjær kan få debut.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Kerteminde

Naboer i oprør mod solcelleanlæg: 25 familier bliver fattigere for at gøre en rig mand rigere

Annonce