Annonce
Faaborg-Midtfyn

Oliebil sprang læk: Stor olieforurening ved kendt mejeri

Beredskabet rykkede ud med en større indsatsstyrke ved uheldet. Foto: Kasper Buur Nielsen
Annonce

Faaborg: Omring 1000 liter olie forurenede mandag formiddag parkeringspladsen ved det kendte Sinai Mejeri nord for Faaborg, og der venter kommunens miljøafdeling et større oprydningsarbejde.

Beredskab Fyn rykkede straks efter alarmen kl. 10.30 ud med en større udrykning og fik minimeret skadernes omgang ved inddæmning af forureningen, hjælp fra en slamsuger og et ordentligt læs kattegrus.

- Uheldet skete under påfyldning af et tankanlæg med olie til mejeriets fyr. Det ser ud til, at en gummimanchet mellem nogle rør under tankbilen er sprunget læk. Formentlig er der kun gået omkring tre minutter fra lækken opstod, til udslippet blev opdaget, så forureningen blev standset, men meget dieselolie er altså løbet ud på ganske kort tid, lyder det fra indsatsleder ved Beredskab Fyn, Claus Nørsøller.

Umiddelbart lyder hans vurdering, at udrykningen var så hurtigt fremme, at det er lykkedes at hindre udløb til kloakken og et nærliggende vådområde.

- Men det er noget, vi skal have undersøgt nærmere, og under alle omstændigheder venter et større arbejde med at få renset jord fra parkeringspladsen og de områder, forureningen nåede at brede sig til, konstaterer Nørsøller.

Sinaivej fra hovedvejen og op til mejeriet måtte spærres af, mens beredskabet arbejdede.

En tilkaldt slamsuger var med til at begrænse skaden. Foto: Kasper Buur Nielsen
Beredskabet fik blandt andet bekæmpet olieudslippet med et stort læs kattegrus. Foto: Kasper Buur Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Smitten stiger i Fyns corona-hotspot - nu kommer det mobile testcenter: Se de tre steder, hvor du kan blive testet

Odense

Kampen mod fjernvarmesalg fortsætter: Ny forening gør klar til at tage sagen i retten

Annonce