Annonce
Faaborg-Midtfyn

Oliebil sprang læk: Stor olieforurening ved kendt mejeri

Beredskabet rykkede ud med en større indsatsstyrke ved uheldet. Foto: Kasper Buur Nielsen

Faaborg: Omring 1000 liter olie forurenede mandag formiddag parkeringspladsen ved det kendte Sinai Mejeri nord for Faaborg, og der venter kommunens miljøafdeling et større oprydningsarbejde.

Beredskab Fyn rykkede straks efter alarmen kl. 10.30 ud med en større udrykning og fik minimeret skadernes omgang ved inddæmning af forureningen, hjælp fra en slamsuger og et ordentligt læs kattegrus.

- Uheldet skete under påfyldning af et tankanlæg med olie til mejeriets fyr. Det ser ud til, at en gummimanchet mellem nogle rør under tankbilen er sprunget læk. Formentlig er der kun gået omkring tre minutter fra lækken opstod, til udslippet blev opdaget, så forureningen blev standset, men meget dieselolie er altså løbet ud på ganske kort tid, lyder det fra indsatsleder ved Beredskab Fyn, Claus Nørsøller.

Umiddelbart lyder hans vurdering, at udrykningen var så hurtigt fremme, at det er lykkedes at hindre udløb til kloakken og et nærliggende vådområde.

- Men det er noget, vi skal have undersøgt nærmere, og under alle omstændigheder venter et større arbejde med at få renset jord fra parkeringspladsen og de områder, forureningen nåede at brede sig til, konstaterer Nørsøller.

Sinaivej fra hovedvejen og op til mejeriet måtte spærres af, mens beredskabet arbejdede.

Annonce
En tilkaldt slamsuger var med til at begrænse skaden. Foto: Kasper Buur Nielsen
Beredskabet fik blandt andet bekæmpet olieudslippet med et stort læs kattegrus. Foto: Kasper Buur Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1995: Mand anholdt for ni sexoverfald i Odense

1995 Kriminalpolitiet anholdt kort før kl. 21 i aftes en 37-årig mand fra Odense, som foreløbig mistænkes for at være gerningsmand til ni sexoverfald på kvinder i Odense. Manden, der havde set tv sammen med nogle bekendte, ringende ved 19.30-tiden selv til politiet og fortalte, at det var ham, der onsdag cyklede ind i en 17-årig skolepige på cykelstien bag Haustrups Fabrikker. Han havde genkendt sig selv efter det signalement, som TV 2 havde sendt ud i Nyhederne kl. 19. Den 37-årige tilstod, at det var ham, der havde påkørt den 17-årige pige, men at der var tale om et færdselsuheld. Ifølge pigens forklaring havde den anholdte indhentet og væltet hende på cykelstien men stak af, da hun skreg op. 1970 De to unge odenseanere Peter Sindberg og Bjarne Hildebrandt, der stod som arrangører af beatkoncerten med Jethro Tull i Fyens Forum i fredags, præsenterer en ny koncert allerede på lørdag med den københavnske trio Young Flowers og guitaristen Peter Thorup, der er tidligere medlem af gruppen Beefeaters. Efter forhandling med teaterchef Kai Wilton gennemføres koncerten på Odense Teater som en ”Midnight Session”, der begynder kl. 23.30 og foruden Young Flowers også byder på Otte Franckers kvartet. I øvrigt ligger det nu fast, at den engelske beatgruppe Procul Harum giver koncert i Odense den 19. februar. Koncerten arrangeres i samarbejde med impressario Steen Wittrock. 1945 I Middelfart udviklede der sig rene skandalescener, da kommunen i går åbnede for salget af de kommunale tørvereserver. Praktisk talt alle husstande i byen søgte at sikre sig de tre sække med 40 kilo tørv, som der kunne udleveres, og der opstod vildt slagsmål for at komme frem til udleveringsstedet. Den voldsomme tilstrømning kom helt bag på kæmnerkontoret, der inden for et angivet tidsrum havde åbent for salget. Kvinder og mænd i hundredvis løb storm mod rådhuset, og i løbet af få øjeblikke var alt kaos med råb og skrig fra menneskemængden, hvor der blev puffet og slået med knytnæver. En dame besvimede og en mand fik sin hånd så stærkt læderet, at han måtte under lægehandling.

Fyn

Opsang til regeringen: Det haster med at afværge trængsel på Lillebælt

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];