Annonce
Erhverv

Ole Maare afviser angreb på uafhængighed som kurator

Ole Maare blev i løbet af en to måneder lang periode i starten af 2020 udpeget som kurator for fem konkursramte selskaber, der alle havde relation til Johnny Hast Hansen. Arkivfoto: Michael Bager
Ole Maare afviser, at han har givet køb på sin egen uafhængighed i forbindelse med sin rolle som kurator for fem konkursboer efter selskaber, der alle har relation til den karantænedømte revisor Johnny Hast Hansen.

DR-programmet Pengejægerne beskriver en forbindelse mellem dig og Johnny Hast Hansen. Hvad er jeres relation?

- Jeg har ingen relation til ham. Jeg har ikke kendt ham tidligere og kender ham i virkeligheden heller ikke i dag. Det er rigtigt, at jeg har været kurator i nogle boer, men der er jeg blevet valgt og kontrolleret på ganske normal vis. Jeg har ikke på nogen måde haft noget sammen med eller over for ham. Det er rigtigt, at han har haft nogle bekendte, som så har brugt mig som advokat. Men det er der jo ikke noget ulovligt i.

I programmet fremgår det, at du over for Skifteretten i Odense har forklaret, at du har drevet advokatfirma fra adressen Goldschmidtsvænget 6, hvor Johnny Hast Hansen jo også har drevet sit firma.

- Nej nej, det er overfortolkning. Firmaet havde adresse i min privatbolig. Men det er rigtigt, at jeg brugte hans (Johnny Hast Hansens, red.) revisionsfirma til at bogføre for min virksomhed.

Så det er altså forkert, at du selv har udtalt til skifteretten, at du drev advokatfirmaet fra Goldschmidtsvænget?

- Nej, det har jeg jo gjort ind imellem. Når jeg har skullet bogføre noget, så er jeg jo kørt derud. Det bliver så overfortolket derhen, at mit advokatfirma nærmest var en del af hans revisionsvirksomhed. Det var det altså ikke.

I programmet fremgår det også, at der er en medarbejder, der arbejder for Johnny Hast Hansen, men også sender mails ud for dit advokatfirma. Hvordan hænger det sammen?

- Jeg har brugt dem som almindeligt kontor. Det vil sige, at de mails, der er skrevet i forbindelse med konkursboerne, er så skrevet af dem, der i øvrigt sidder og arbejder med sagen. Ellers skulle jeg selv have lavet det.

Så det vil sige, at der har været en medarbejder, der både har arbejdet for revisionsfirmaet og for dig?

- Ja, det er selvfølgeligt rigtigt.

Men kan du slet ikke se, at det er problematisk i forhold til din rolle som kurator, hvor du jo blandt andet skal være uafhængig af Johnny Hast Hansens revisionsfirma?

- Jo, men nu er det jo ikke den virksomhed, som har noget med konkursboet at gøre. Det er andre mennesker.

Men de har jo fungeret som revisor for selskaberne og har haft med bogføringen at gøre i de virksomheder, som du så skal undersøge som kurator?

- Ja, det er rigtigt.

Er det ikke problematisk?

- Nej, det ved jeg ikke. Sådan er det jo tit.

Du siger, at du ikke har noget kendskab til Johnny Hast Hansen. I programmet fremgår det, at en direktør for et af de konkursramte selskaber får besked fra Johnny Hast Hansen om, at han skal hyre dig som advokat og få dig udpeget som kurator. Hvad tænker du om det?

- Det ved jeg ikke noget om.

Men det virker jo lidt underligt, at han så målrettet peger på, at det vil være godt, hvis du bliver kurator.

- Det må I spørge ham om. Jeg har ikke bedt ham om det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
OB

OB kan nå femtepladsen med sejr i Vejle

Annonce