Annonce
Faaborg-Midtfyn

Ole fortrød, at han gik indenfor: - Brostrøm havde lovet, det var sikkert at stemme

Ifølge Ole Vestergaard skulle han ti gange krydse andre mennesker, da han skulle afgive sin stemme i Årslev Hallen. Det kunne godt gøres på en mere corona-sikker måde, mener han. Foto: Ane Johansen
Ole Vestergaard stemte i Årslev Hallen tidligere på dagen, og han fortrød hurtigt, at han gik indenfor. Midt på valgdagen har Faaborg-Midtfyn Kommune indført nye corona-tiltag.

Årslev: - Det har stået i aviserne, og Søren Brostrøm har lovet, at det var sikkert at stemme. Men jeg er blevet klogere, siger Ole Vestergaard, pensioneret skolelærer, til avisen, umiddelbart efter han har stemt.

Ole Vestergaard skulle stemme til kommunal-, regions- og ældrerådsvalget i Årslev Hallen, og her mener han ikke, at der er taget de rette forholdsregler, når det kommer til coronasmitten.

- Vi krydsede hinanden ti gange. Jeg talte. Ti gange, gentager han.

Annonce

Han nævner som eksempel, at folk går ind og ud af hallen af samme indgang, at folk står klumpet sammen ved bordene, hvor stemmesedlerne bliver uddelt, og at folk krydser hinanden, efter de har puttet stemmesedlerne i stemmeboksene.

Den tidligere skolelærer Ole Vestergaard har fortrudt, at han ikke har brevstemt. Han følte sig ikke tryg i forhold til corona på valgstedet i Årslev. Foto: Ane Johansen

Han mener, at valgstedet skulle have været indrettet anderledes.

- Nogen skulle have tænkt på et bedre flow, så vi ikke skulle møde andre. Hallen er så stor, at vi kunne have gået på én lang række igennem det hele, ligesom når man skal podes, foreslår han.

Skulle have brevstemt

Selv havde Ole Vestergaard taget sine forholdsregler. Han bar mundbind, havde egen kuglepen med og sprittede af, da han gik ind og ud.

Jeg har fortrudt, at jeg har været derinde. Jeg skulle have brevstemt på biblioteket. Det fortryder jeg, at jeg ikke gjorde

Ole Vestergaard

Men indretningen af valgstedet gav ham alligevel en dårlig oplevelse.

Følte du dig utryg?

- Nu lægger du lidt ord i munden på mig. Men ja, det gjorde jeg faktisk.

- Jeg har fortrudt,  at jeg har været derinde. Jeg skulle have brevstemt på biblioteket. Det fortryder jeg, at jeg ikke gjorde, uddyber han.

På et skilt på døren til hallen står, at man kunne have stemt i bilen. Der var et nummer, man kunne ringe til. Hvorfor gjorde du ikke bare det?

Hvis man ikke føler sig tryg ved at afgive sin stemme indendørs, kan man også stemme i sin bil. Det står på et skilt ved døren ind til Årslev Hallen. Foto: Ane Johansen

- Jeg havde på forhånd læst, hvor sikkert det ville være. Jeg skulle selvfølgelig have kaldt på nogen og så have stemt udenfor. Men jeg troede, det var sikkert, når der er så god plads i hallen, siger Ole Vestergaard, der også har rettet henvendelse til kommunen.

- De sagde tak for henvendelsen, og at de ville kigge på det.

Annonce

En række forholdsregler

Og det er nu sket, oplyser chefen for valgsekretariatet i Faaborg-Midtfyn Kommune Tina Bernsdorf Jungfeldt gennem kommunens presseafdeling. Nu har kommunen indført ekstra, coronatiltag i Årslev.

- Det er rigtig ærgerligt, at der er vælgere, som har følt, at valgstedet i Årslev ikke fungerede optimalt. Vi har været i dialog med valgstedet, som nu har indført separat ind- og udgang, og vi fortsætter med at følge situationen tæt resten af dagen, oplyser Tina Bernsdorf Jungfeldt i et skriftligt svar.

- Op til valget har vi haft stort fokus på at skabe så corona-sikre valgsteder som muligt. Selve lokationerne har vi ikke kunnet ændre på så tæt på valgdagen, så det har handlet om blandt andet at sikre afstand, afspritning og udluftning. Jeg har været rundt på mange af vores valgsteder i dag, og mit indtryk er, at det generelt fungerer rigtig godt og sikkert, tilføjer hun.

Faaborg-Midtfyn Kommune har tidligere meldt ud, at der bliver taget en række forholdsregler på valgstederne.

Det er tilladt at have sin egen kuglepen med - så længe den er sort, blå, grøn eller rød, og ikke er speciel ved for eksempel at indeholde blæk med glimmer.

På valgstederne er der også stort fokus på at få luftet ud og at holde afstand. Der er masser af håndsprit frit tilgængeligt, og vælgere opfordres til at overholde sundhedsmyndighedernes gode råd om afstand, host i ærmet og god håndhygiejne.

Derudover er det også tilladt at stemme i sin bil. Der er et telefonnummer ved valgstedet, som man kan ringe til, hvis man ønsker at bilstemme. Så vil en valgtilforordnet komme ud med dine stemmesedler.

Årslev Hallen er et ud af 21 faaborg-midtfynske valgsteder. Foto: Ane Johansen
Annonce
OB For abonnenter

Den største af dem alle er gået bort: Tak for alt, Lars Høgh

Annonce
Annonce
Annonce
OB

Mindet ved torsdagens træning i OB og på de sociale medier: Alle er dybt berørte af Lars Høghs død

Assens For abonnenter

Tilhørere fulgte spændt med: Løsgænger har været centrum i flere stridigheder - onsdag gav han borgmesteren kæden på

Kerteminde

Bolchepigen flytter ud - restauratør overtager lokalerne: 'Jeg kan skabe noget mere liv - også til byen'

Erhverv For abonnenter

Krog Iversen-formue vokser kraftigt: Fynsk erhvervskvinde får kæmpe-overskud

Hjulmand hylder afdøde Høgh: En inspiration og et forbillede

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Dropper tilslutningsafgift og lover lave priser: FFV ruller grøn varme ud til hundredvis af faaborgensere

Sport

Se billeder fra en enestående karriere: Mirakelmager i Madrid og så meget mere

Assens For abonnenter

Christian og Marie vil udstykke alternative byggegrunde på marken - et af kravene er græs på taget: 'Det kan godt være, det er modigt'

Fire personer er anholdt for lækage fra efterretningstjenester

Nyborg For abonnenter

Hemmelige planer: Penge fra sundhedshus går til Tour de France

Odense For abonnenter

185.000 solceller på vej ved landsbyer: - Det er jo et gammelt herregårdslandskab

Middelfart For abonnenter

Modstand mod foreslået fjernelse af skorsten: Kan en helt tredje løsning komme i spil?

Annonce