Annonce
Odense

Olav Nielsen: Skolen skal ikke være en religiøs slagmark

Skolelederen på Humlehave-skolen har talt med både minister og rådmand - og der er ingen uoverensstemmelser

Det er ikke godt at invitere præster og imamer ind i folkeskolen. Heller ikke selv om det er for at oplyse eleverne om bestemte religioner, sådan som undervisningsminister Bertel Haarder foreslog her i avisen i går.

- Jeg tror, folkeskolen er bedst tjent med at være neutral i forhold til de forskellige religioner. Vi skal ikke gøre folkeskolen til en religiøs slagmark eller diskussionsklub. Præsterne skal blive i moskeen og kirken, og så skal vi professionelle skolefolk nok varetage religions-undervisningen, siger skoleleder Olav Nielsen fra Humlehaveskolen.

Udtalelsen kommer efter en uge, som begyndte med historien om, at Olav Nielsen advarede jøder mod at sætte deres børn i Humlehaveskolen

- Humlehaveskolen er en folkeskole og dermed for alle. Så selvfølgelig skulle de være velkomne. Men jeg ville samtidig give forældrene et voksent råd om at finde en anden skole til deres barn, sagde Olav Nielsen, fordi han mente, en jødisk elev vil få alvorlige problemer blandt de mange arabiske børn, som går på skolen. Især nu, hvor Israel er i krig med palæstinensiske Hamas.

Annonce

Uenigheder væk

Det fik både rådmand Jane Jegind og undervisningsminister Bertel Haarder på banen med kritik af Olav Nielsen. Haarder opfordrede tilmed Olav Nielsen til omgående at få en repræsentant for den jødiske menighed til at komme ud på skolen.

Men efter at have talt sammen omkring en times tid, er alle uenigheder nu væk.

Religionernes dag

- Én gang om året har vi religionernes dag på skolen, hvor vi præsenterer børnene for de forskellige religioner, der er i Danmark - fra jødedom og buddhisme til ateisme og Asa-tro. Her snakker vi om religion på tværs af alt, så vi har allerede initiativer af den slags, ministeren efterlyser.

- Jeg sagde til Bertel Haarder i går, at Bent Lexner (overrabbiner i mosaisk troessamfund, red.) er velkommen til at få en kop kaffe her, men der er ikke rigtig nogle jøder, han kan tale med. Og når der ikke er nogen konflikt på skolen, synes jeg, det er langt at tage fra København for at agere i en tænkt konflikt.

- Der er ingen som helst forskel i de holdninger, jeg lægger til grund, og de holdninger, minister og rådmand repræsenterer. Jeg er ikke uenig med dem i noget som helst, siger Olav Nielsen.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce