Annonce
Odense

Olav de Linde vil ikke gå videre med skrumpet boligprojekt i Odense

Afdelingsdirektør for Olav de Linde i Odense, Lars Friis Christensen, håber fortsat at man kan snakke sig til rette med beboere og politikere, så selskabet kan bygge boliger på deres grund bag Pakhusgården. Vælger politikerne at fjerne halvdelen af de planlagte klyngehuse, er det dog ikke længere interessant at bygge, mener han. Arkivfoto: Jonas Ancher Nyeng
Flere partier er åbne for at give Olav de Linde til at bygge i mindre skala nær Åløkkeskoven. Men det er ikke interessant for ejendomsselskabet, siger direktør.

Odense: Efter et møde med grundejerforeningen for Åløkkekvarteret torsdag morgen, åbnede by og kulturrådmand Christoffer Lilleholt (V) op for, at Olav de Linde godt kan få lov at bygge nær Åløkkeskoven. Men det kræver, at selskabet både dropper to af fire punkthuse og i øvrigt reducerer højden på de to huse, det vil være muligt at bygge.

Hos socialdemokratiet er man også klar til at se på, om der kan realiseres et projekt, når sagen skal behandles for første gang på et møde i By- og Kulturudvalget den 10. november.

- Vi er villige til at drøfte en reduktion af projektet både i antallet af etager og antallet af bygninger. Det er et sårbart sted, og vi skal passe på vores natur og byens grønne profil, siger Anders W. Berthelsen (S), der dog understreger, at partiet ikke vil tage stilling til projektet på forhånd.

Annonce


Vi har allerede reduceret projektet en gang fra 6-7 punkthuse til de nuværende fire. Og bliver det mindre, så er det ikke rigtig interessant for os

Lars Friis Christensen, afdelingsdirektør for Olav de Linde i Odense


Men et stærkt reduceret boligprojekt er ikke noget der umiddelbart er interessant for Olav de Linde.

Nye huse på gammel bygning

- Vi er helt sikre på, at vi godt kan finde en måde at placere et byggeri på, så det passer så godt ind i omgivelserne som overhovedet muligt. Vi har allerede reduceret projektet en gang fra 6-7 punkthuse til de nuværende fire. Og bliver det mindre, så er det ikke rigtig interessant for os, siger Lars Friis Christensen, der er afdelingsdirektør for Olav de Linde i Odense.

Grafik: Leif Nørmark Sørensen

I selskabets nuværende byggeplaner indgår der fire punkthuse, hvoraf de to skal bygges på den del af grunden tættest på Åløkkekvarteret og Mogensensvej, hvor der i dag ligger en gammel fabriksbygning. De to øvrige punkthuse skal bygges på en del af grunden, der i kvarteret kendes under navnet "Cirkuspladsen" og som i dag fungerer som oplagringsplads for selskabets byggematerialer.

Det skal der til for at bygge

Når medlemmerne af By- og Kulturudvalget den 10. november skal behandle sagen, skal de i første omgang kun tage stilling, om der skal igangsættes en såkaldt for-offentlighedsfase, hvor der indkaldes idéer, forslag og bemærkninger til en kommende planlægning.

Dernæst skal politikerne tage stilling til, om man overhovedet kan åbne op for at der bygges bag Pakhusgården. Det vil kræve en ændring i Kommuneplan 2020 med et kommuneplantillæg. Senere vil der også skulle laves en lokalplan for området.

For at kunne bygge kræver det også, at kommunen giver tilladelser til vejadgang til området og at Miljøstyrelsen i øvrigt siger ja til at man indskrænker den skovbyggelinje, der angiver hvor tæt man må bygge på skovområder. Det sidste kan ikke afgøres, før der ligger et konkret forslag til en lokalplan.

Beboerne i Åløkkekvarteret har gennem flere år været stærke modstandere af, at der skal bygges på området bag Pakhusgården. Dels fordi man frygter for at få en øget mængde trafik ned ad Mogensensvej. Og fordi beboerne mener, at Olav de Linde ødelægger en del af Åløkkeskoven.

Selskabet ejer en mindre del af skoven på to matrikler, der ligger bag Pakhusgården, mens resten af skoven ejes af Odense Kommune. Det kommunale del er fredskov og dermed beskyttet. Olav de Lindes del er almindelig skov, hvor selskabet kan fælde træer og drive skov, som de har lyst.

Annonce

Flere modeller i spil

Ifølge Lars Friis Christensen er det kun ganske få træer, man vil fælde i kanten af skoven og omkring "Cirkuspladsen". Og så arbejder man også på at løse et muligt problem med mere trafik.

- Vi arbejder med flere modeller. Både med tilkørsel via Mogensensvej og via Pakhusgården. Vi har ikke lagt os fast på noget, men håber at vi gennem en dialog med beboerne i Åløkkekvarteret og med det politiske udvalg kan nå frem til en løsning, siger Lars Friis Christensen.

Mandag skal han mødes med formanden for Åløkkekvarteret Grundejerforening, Carsten Myhr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce