Annonce
Odense

Olav de Linde får nej: S vender på en tallerken og støtter V-rådmands forslag om bevaring i Åløkkeskoven

Det er Olav de Lindes planer om at bygge på den grund, han ejer i kanten af Åløkkeskoven, som skaber massiv opstandelse. Foto: Michael Bager
V, S og EL har mandag eftermiddag stemt for at udpege omstridt område i kanten af Åløkkeskoven til Grønt Danmarkskort. Dermed har Olav de Lindes byggeplaner fået den kolde skulder.

Odense: Et kæmpe nederlag til Ejendomsselskabet Olav de Linde og en stor sejr for Åløkkekvarterets Grundejerforening, Danmarks Naturfredningsforening og andre, som har kæmpet imod Olav de Linde byggeplaner i udkanten af Åløkkeskoven.


Det er en kæmpe sejr for det grønne Odense, og det er fantastisk godt, at vi kan bevare Åløkkeskoven i sin helhed.

Christoffer Lilleholt (V), rådmand for by- og kultur


Annonce

Det er konklusionen efter et ekstraordinært møde i By- og Kulturudvalget mandag eftermiddag, hvor et flertal bestående af Venstre, Socialdemokratiet og Enhedslisten har sagt ja til at gå videre med rådmand Christoffer Lilleholts (V) forslag om at lade hele den omstridte del af Olav de Lindes grund, den såkaldte matrikel 27f, indgå i Odense Kommunes udpegning til det såkaldte Grønt Danmarkskort, som er en udpegning af naturområder med naturbeskyttelsesinteresser.

- Det er en kæmpe sejr for det grønne Odense, og det er fantastisk godt, at vi kan bevare Åløkkeskoven i sin helhed, siger Christoffer Lilleholt.

Olav de Lindes seneste forslag til et byggeri var ellers reduceret i forhold til tidligere forslag, der har været fremlagt, men omfattede fortsat byggeri inde på den omstridte del af Olav de Lindes grund, den såkaldte matrikel 27f, hvor blandt andet det område, der i folkemunde kaldes Cirkuspladsen, er beliggende. Men samtidig tilbød Olav de Linde Odense Kommune, at kommunen til gengæld kunne overtage i omegnen af 7000 kvadratmeter skov.

Men ønsket om at bygge på Cirkuspladsen inde på matrikel 27f kan heller ikke Socialdemokratiet støtte, er partiet efter nærmere overvejelse nået frem til.

"Denne sag har verseret i alt for mange år, og vi vil nu trække en streg i sandet. Vi har talt med alle parter i sagen, vi har lyttet til alle parter, og vi har ønsket at give alle synspunkter en reel proces, inden vi traf vores beslutning. Vores konklusion er, at byggeriet er for voldsomt og for tæt på skoven", skriver partiets tre medlemmer i By- og Kulturudvalget, Maria Brumvig, Niclas Kandemir, Anders W. Berthelsen, i en fælles pressemeddelelse og fortsætter:

"Ved at bygge på den såkaldte ”cirkusplads” kan man ikke undgå at fælde træer til udenomsplads, adgangsvej og parkeringspladser. Det ville blive et indgreb i skovbrynet, og det harmonerer ikke med vores ønske om, at Odense skal være en grøn storby."

For Socialdemokratiets vedkommende er der tale om noget af kovending i forhold til partiets udmelding i sidste uge, hvor det fra Anders W. Berthelsen lød:

- Det hører til sjældenhederne, at et privat firma vil forære cirka 7.000 kvadratmeter skov til odenseanerne. Det skal han (Olav de Linde, red.) have stor respekt for. Dermed kan skoven blive fredskov, og den vil være sikret for odenseanerne ud i al fremtid. Det er en langt bedre løsning end Venstre-rådmandens (Christoffer Lilleholt,red.) forslag, der ikke giver kommunen kontrol over skovens fremtid.

Berthelsen selv afviser dog at have foretaget en politisk u-vending.

- Vi har aldrig sagt ja eller nej, og vi har ønsket at lytte til alle parter og veje alle hensyn op mod hinanden, siger han.

Ingen kommentarer fra Olav de Linde

I november lød det fra Olav de Linde, at et politisk nej til hans byggeplaner, som der er blevet arbejdet med gennem flere år, ville kunne få konsekvenser.

Ikke blot vil Olav de Linde, lod han forstå, i så fald indhegne området. En anden konsekvens bliver, at selskabet fremover vil placere sine investeringer i andre byer end Odense.

Men mandag umiddelbart efter By- og Kulturudvalgsmødet har Olav de Linde ingen kommentarer, da avisen kort tid efter, at mødet er slut, træffer ham på telefonen og overbringer nyheden om By- og Kulturudvalgets beslutning.

- Jeg har egentlig ikke til sinds at udtale mig, lyder det fra Olav de Linde.

Det har ikke været muligt at træffe ejendomsselskabets lokale direktør i Odense, Lars Friis Christensen, for en kommentar.

Området kendt som Cirkuspladsen ligger inde på den omstridte martikel 27f, og i sidste ende var der ikke politisk stemning for at lade Olav de Linde bygge her, som ejendomsselskabet havde ønsket. Foto: Michael Bager

Som det eneste parti i By- og Kulturudvalget stemte Konservative ikke for forslaget om at indlemme matrikel 27f på Olav de Lindes grund i Odense Kommune udpegning til Grønt Danmarkskort. I stedet stillede partiet et ændringsforslag med tre punkter i et forsøg på at få belyst sagen yderligere, men det var der dog ikke flertal for.

- Jeg synes, det er et stort problem, at vi stadig sidder tilbage med spørgsmål, som ikke er blevet besvaret, siger partiets udvalgsmedlem Kristian Guldfeldt.

Annonce
Odense

Tag kandidattesten her

Odense For abonnenter

Nomineret til Danmarks bedste bager: Fødevarekontrollen fandt ekskrementer og gnavemærker i marengs

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Otte ud af ti overvejer at forlade jobbet: Hårde arbejdsvilkår presser ambulancereddere - Odense er særligt ramt

Erhverv For abonnenter

Sif og Andreas er landmænd på en ny måde: 2000 medlemmer ejer gården og de vil give mere til jorden, end de tager

Assens

Det værste år nogensinde for legendarisk byfest: Fik underskud på 250.000 kroner

Kultur For abonnenter

Rockstjerner uden filter: Nyt koncertkoncept lagde eminent fra land med veloplagte sangskrivere

Nyborg

Ny butikskæde i gamle lokaler: Else og Bent Erik stod klar i silende regn

Navne For abonnenter

Sagkundskaben erklærede ved fødslen: - Ham dér, han kommer ikke! Først over 99 år senere døde Svend Ejner Frederiksen

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Debat

Rent vand, ja, tak: Årelangt sløseri med pesticider truer drikkevandet

Odense

Helt centralt i Odense: 91 nye ungdomsboliger er klar til udlejning med indflytning 1. juni

Fyn

Anders troede, han skulle stemme på Venstre, men kandidattest pegede på et andet parti: - Det er stof til eftertanke

Fyn

Vicedirektør om kørekort-kaos: Det er kommet bag på os

Erhverv For abonnenter

Nye tilladelser på plads i næste uge: Facebook kan udvide, når de vil

Kerteminde

Efter 16 måneders ventetid: Klage afvist – grønt lys til luksusboliger på havnen

Annonce