Annonce
Faaborg-Midtfyn

OL-guldfeber kan smitte i Faaborg: Det er god inspiration for unge talenter, men der skal mere til

Billederne af de to lykkelige, danske guldvindere vakte mange følelser hos danskerne. I Faaborg er håbet, at det også kan vække lysten til enten badminton eller sejlads for nye unge talenter. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix og Kazuki Wakasugi/AP/Ritzau Scanpix
På den anden side af Jorden har Danmark vundet to guldmedaljer på vandet og på badmintonbanen. Begejstringen over de danske sejre er stor, og nu er håbet, at guldfeberen sætter sig i nye unge talenter i Faaborg. Men det kræver andet end OL-guld.

Faaborg: Da Viktor Axelsen mandag kunne hæve sine arme og lade sine følelser få frit løb efter finalesejren ved OL, var det en drøm, som den fynske badmintonspiller har haft lige siden, han var barn. Sejleren Anne-Marie Rindom indfriede også en mangeårig drøm, da hun kunne stå øverst på skamlen til præmieoverrækkelsen, efter hun vandt i Laser Radial-klassen.

Fælles for dem begge er, at de, siden de var børn, har trænet frem mod deres store triumfer. En vilje som nu kan inspirere unge i Faaborg til at blive fremtidige medaljetagere. Det er i hvert fald håbet.

- Det var svært ikke at blive rørt over Axelsen, og at hans hårde træning betalte sig. Jeg håber, at det kan vække en interesse for flere unge, som vil begynde at spille badminton. Men også for de nuværende spillere, så de vil bruge mere tid på banen, lyder det fra formand for Faaborg Badmintonklub Winnie Johansen.

Annonce
I Faaborg Badmintonklub håber man, at nye spillere lader sig inspirere af Viktor Axelsen. Privatfoto

Også i Faaborg Sejlklub håber formand Erik Andersen, at det danske guld i sejlads kan smitte af:

- Jeg bliver da glad, når sådan noget sker, for Anne-Marie Rindoms begejstring smitter jo også af på vores unge i sejlklubben, som selv sejler i joller.  Det har sikkert også vækket en interesse hos en masse nye sejlere, og de er selvfølgelig meget velkomne. Og så tror jeg på, at det giver øget interesse og stolthed over at være en sejlernation, som vi jo er i Danmark.

Klubberne skal arbejde for det

Selv om der kan vækkes gulddrømme hos nye talenter inden for badminton eller sejlads, så er det ikke nok til at lokke dem til klubberne og fastholde dem.

- Det er ikke nok at se andre vinde guld. Klubberne skal være klar til dem med faciliteter og dygtige trænere, ellers forsvinder de nye unge medlemmer igen, forklarer Jørn Lorenzen, som er tidligere formand i Faaborg Badmintonklub, men også forfatter til bogen "Børn og unge i bevægelse - et åben skole-projekt i Faaborg" - som netop handler om at få unge til at dyrke idræt.

Han mener, at de unge skal inspireres yderligere i klubberne, da forbilledernes guldtriumfer ikke er nok. Noget som Faaborg Badmintonklub har forsøgt før.

- Et år kom Viktor Axelsen ned og trænede og spillede mod nogle medlemmer, og det kunne de unge inspireres af i lang tid, fortæller Jørn Lorenzen.

Jørn Lorenzen er stadig træner i Faaborg Badmintonklub, men det er de ældre talenter over 60 år, han er leder for. Arkivfoto: Palle Søby

Badmintonklubben startede i 2018 et samarbejde med Odense-profilen Camilla Martens, som trænede U11-U17-spillerne i Faaborg. Ifølge Jørn Lorenzen kan det dog være svært at beholde spillerne, når de bliver ældre:

- Når man går ud af gymnasiet, så skifter de unge til andre klubber, når de flytter, men det er ikke en negativ ting. Det er positivt, at man kan være springbræt og få talenterne videre.

Annonce

Allerede medaljevindere

Det med at være springbræt videre for talenter ser Winnie Johansen også som noget positivt, og ifølge formanden er én spiller skiftet til Viktor Axelsens gamle klub, Odense Badminton Klub:

- En af vores spillere er taget til OBK og det kan jeg godt forstå, og det synes jeg er glædeligt. Det er dejligt at være en klub, som er et springbræt videre. Det viser, at vi kan avle talenter.

I Faaborg kan de næste olympiske medaljevindere altså gå rundt med et talent, som skal udfoldes. I Faaborg Sejlklub er der allerede unge sejlere, som vinder medaljer til de store mesterskaber.

Sejlere fra Faaborg Sejlklub sikrede sølv til Danmark, da de deltog i de nordiske mesterskaber i optimistjolle. Privatfoto

- Vi har lige haft nogle af vores ungdomssejlere med til de nordiske mesterskaber, og her var det to sejlere herfra, der sikrede Danmark sølv for både drenge og piger, fortæller Erik Andersen.

I weekenden 12.-15. august afvikles der i Faaborg danmarksmesterskab for L23 og Albin Express, som er henholdsvis en jolle og kølbåd. Ifølge Erik Andersen har Faaborg Sejlklub store forventninger:

- Vi er regerende danmarksmestre i L23, og i Albin Express har vi et nyt ungt hold, som skal sejle i egen båd for første gang.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Blev landskendt for at drikke sit eget tis for åben skærm: Nu kaster 33-årige Camilla sig ud på en vanvittig rejse

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Erhverv For abonnenter

Se ind i Assens' nye restaurant inden den åbner: Vi kommer til at lave mad, som folk vil køre efter

Odense Bulldogs

Efter en rædselsfuld start: Bulldogs genopstod som Fugl Føniks

Odense

Jem og Fix åbner endnu en butik i Odense: - Den bliver større og mere luftig, end kunderne er vant til

Odense Håndbold

Odense Håndbold tilbage på sejrssporet - Champions League kamp blev en målrig affære

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Odense Bulldogs For abonnenter

Bulldogs i hård kamp: Navne med varme numser, toppost og din stemme

Odense

Cecilia droppede fuldtidsjobbet for at blive selvstændig: Nu broderer hun med mormors gamle sytråd

Tyskland

Live: Valgprognoser giver lille forspring til SPD - følg gyservalget i Tyskland

Kultur

Stig Rossen faldt i søvn på scenen midt i en forestilling: - Jeg havde slået hjernen fra og sendte kun kroppen på arbejde

Navne For abonnenter

Har hjulpet over 1000 mennesker til selvmord: Kontroversiel læge har dødelig dosis klar til sig selv og hustruen

OB

OB-træner kender ikke til retfærdighed - nu skal defensive udfordringer løses

Annonce