Annonce
OB

Oktoberfest, legende-reporter og en mår i motoren

Serviceringen i AaB's presserum har altid ligget i top fire i Superligaen. Denne gang valgte man den sikre løsning med ristede kartofler og noget rødt oksekød garneret med noget ubestemmeligt dressing-væde og spredte salater. Foto: Leif Rasmussen

17-årige Daniel Obbekjær er OB's yngste Superliga-starter nogensinde. Han slog i fredag aften Lars Jacobsen, der også var 17 år dengang i maj 1997, da han fik sin første OB-kamp fra start.

Sport Fyn blev mødt med blinkende lygter og rødt og blåt lys, der stod ud for Aalborg Stadionhal 2. Et hæsblæsende melodi-miks med slagere af Kim Larsen, Bamses Venner, Brødrene Olsen, Oasis (!), Otto Brandenburg for at nævne en brøkdel af det, der uden synderligt stop imellem numrene drønede ud derfra timer før kampen.

Researchen viste, at der var tale om "oktoberfest", hvortil den garvede nordjyske fotograf Henning Bagger knastørt bemærkede: "Er den slags fester kommet så langt nordpå nu?". Under kampen var der fadøl til 25 kroner. Ifølge interne oplysninger var der kun en af gæsterne, der havde Tyroler-hat på og manden var rent faktisk fra München.

Før kampen havde AaB vundet en af 11 kampe mod OB med Frederik Børsting på holdet. Til gengæld vinder AaB seks ud af ni kampe mod OB med Kasper Kusk i startopstillingen.

Som den allerførste hilste Sport Fyn på legenden Mogens Jørgensen, der i sin tid var en giftig angriber i AaB, men brækkede benet og skiftede spor. Nu er han en berømthed på TV 2 Nord, hvor han har arbejdet i 31 år og gjort sig legendarisk ved at kunne tale med almindelige mennesker, som ikke umiddelbart er en hof-disciplin i den moderne journalistik. For et par år siden fik han priser for serien "Nordjyllands dårligste fodboldhold." Fortjent.

Stadionspeakere er ikke længere stadionspeakere men mere indpiskere. Den udvikling er også nået til Aalborg, hvor stadionspeaker Lars Bech forlod sin plads og indtog grønsværen iført rødt og hvidt jakkesæt for at komme med gode råd til publikum og piske stemningen op.

Apropos lukkede træninger. For nylig spillede Hobro en træningskamp mod AGF uden, at den lokale presse var informeret. Den blev efterfølgende hverken omtalt i Nordjyske eller Aarhus Stiftstidende. Ach, du lieber Fussball, wo gehst du hin?

Gustav Vinter, midtbanetalent på OB's U17-hold, har netop skrevet en tre-årig kontrakt i Ådalen, hvor han har spillet, siden han var otte.

Thomas Joseph Bansø, medie- og kommunikationsansvarlig i OB, måtte skifte bil undervejs til Aalborg. Hans egen begyndte at koge faretruende og en motorkyndig konstaterede, at der havde været et dyr af en slags under motorhjelmen. En mår - eller en vaskebjørn?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce