Annonce
Fodbold

OKS møder stjerner blandt krokodiller

Det er en talstærk OKS-trup, der i disse dage i den grad sveder for samme sag i de høje temperaturer i Florida. Foto: OKS
Danmarksserie-klubben har 30 spillere på træningslejr i Florida, og de møder nogle berømtheder under træningsakmepn mod det MLS-holdet Orlando.

FODBOLD: Som bekendt er der masse af fynske klubber med lyst til at spille en seriøs rolle i laget under OB - i gode tider i 2. division og ellers i Danmarksserien eller Fynsserien.

Men konkurrencen er logisk nok hård, og i OKS, der efter opprykningen kæmper for at holde sig fri af nedrykning i Danmarksserien, har man taget et utraditionelt skridt.

Klubben har i dsse dage førsteholdstruppen på træningslejr i solrige Florida, og der meldes fra den udsendte kommandocentral om både højt humør, mange oplevelser og intensitet på tærningsbanen.

Forleden spillede OKS endda en træningskamp mod det lokale storhold Orlando, der er et fuldtidsmandskab fra den øverste MLS-liga.

Der var tre-fire af fuldtidsspillerne fra Orlando med på banen mod OKS, og blandt dem den nye svensker Robin Jansson, som er købt fra mesterklubben AIK Stockholm for 42 millioner kroner. Og en anden kendt spiller var gode, gamle Robinho.

Efter 60 minutter spillede Orlando kun med reserver og spillere fra U19-akademiet i kampen, som endte 6-0 til Orlando, men generelt blev det betragtet som en stor oplevelse for fynboerne.

Annonce
Der er et stykke vej fra Østerbæksvej i Odense til Orlando City i florida, men bolden er som bekendt rund alle steder. Foto: OKS

Tilskud fra oldboys

- De første tre dage i træningslejren har været præget af stort fokus fra alle spillere, og der er blevet gået til stålet i de ofte dobbelte træningspas pr. dag, siger assistenttræner Allan Jensen til Sport Fyn.

OKS-formand Klavs Larsen valgte efter nogle dage at slå et slag forbi træningslejren og havde købt ispinde til spillerne i middagsvarmen. Der rapporteres om 25-28 grader i området.

OKS har sendt 30 spillere til Florida, så også reserverne fra Serie 1 får både oplevelsen og den usædvanlige træningsbyrde, idet OKS råder over en 11-mands-banen døgnet rundt.

Der er seks ledere med på turen, som er finansieret til dels via en egenbetaling for spillerne og et tilskud fra den driftige OKS-oldbys-afdeling.

Under kampen mod Orlando sås den tidligere Manchester United-stjerne Nani, der nu tjener de sidste penge i USA liste rundt som anlægget som tilskuere.

Turen varer cirka halvanden uge, og OKS-ledelsen har meldt, at det er et forsøg på at skabe et originalt parameter, så amatørklubben dels kan holde på spillerne og dels og naturligvis gøre sig attraktiv.

Som bekendt er Middelfart klub nummer to på Fyn med kontrakt-fodbold, mens Næsby og Dalum - fra samme 2. division - nu barsler med en mere beskeden form for kontraktfodbold.

I Danmarksserien er Svendborg-Oure FA, Otterup, Marienlyst, TPI og OKS alle amatørklubber, mens de gamle årstalsklubber B1913 og B1909 kæmper om den enlige oprykningsbillet fra Fynsserien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

23-årig havde været til fest: Politiet mangler oplysninger om dræbt ung mand på motorvejen

Leder For abonnenter

Bevar sjælen i byerne

Hver gang man fjerner et hus, fjerner man noget af sjælen, sagde socialdemokraten Anders W. Berthelsen til avisen tidligere på ugen, mens han travede rundt i Hunderup-kvarteret i Odense sammen med en journalist for at kigge på en række af de matrikler, hvor gamle villaer er blevet revet ned til fordel for nybyggeri. Berthelsen har ret: Der forsvinder noget af et kvarters sjæl, når man river en epoke-typisk bygning ned i et kvarter for at erstatte den med et nymodens byggeri. Derfor er det klogt, at de fynske lokalpolitikere beslutter sig for at gennemføre bevarende lokalplaner for kvarterer og bydele, hvor man ønsker at bevare et særligt arkitektonisk udtryk. Det gælder både i Hunderup-kvarteret og i andre boligområder i Odense og på Fyn. Diskussionen om at bevare bygninger drejer sig nemlig ikke blot om nedrivning af gamle villaer i det fornemme Hunderup-kvarter. Det drejer sig også om Gerthasminde og om Møllers Villaby i Odense, og det drejer sig om dusinvis af bymiljøer i Faaborg, i Assens, i Svendborg, ja, i stort set alle de fynske byer. For i langt de fleste byer, landsbyer og bydele findes der karakteristiske bygninger eller kvarterer, som er værd at bevare. Bevares: Vores byer er ikke museer. Derfor er det ikke alle udhuse, cykelskure og parcelhuse, der partout skal bevares for eftertiden, for vores byer skal være levende og kunne udvikle sig i takt med tiden og behovet. En levende by betyder imidlertid ikke, at man som boligejer skal kunne rive bygninger ned efter forgodtbefindende. Tværtimod: I en levende by udviser man respekt for byen, for historien. For dens sjæl. De nedrivninger og nybygninger, som blev nævnt i avisen tidligere på ugen, var markante eksempler på, at det er nødvendigt at skærpe bevaringskravene i Hunderup-kvarteret. Derfor vil det være klogt at gennemføre en bevarende lokalplan i rigmandskvarteret, ligesom det vil være klogt at se på bevaringsindsatsen i andre områder i Odense og i de andre fynske byer. For vi skal have sjælen med. Også i vores byer.

Annonce