Annonce
Fodbold

OKS'en fylder rundt og slår med halen

OKS er - som alle andre fynske klubber - ved at varme og træne sig op til det kommende fodboldforår. Her ses angriberen Anders Kolind i forrige sæson i kamp mod lokalrivalen Marienlyst i den store udebanedragt. Begge kluber mødes i foråret i Danmarksserien. Foto Birgitte Carol Heiberg
OKS fylder 90 år og markerer det på torsdag. Klubben blev i sin tid stiftet ved en sammenslutning af flere arbejderklubber i Odense.

FODBOLD: OKS fylder 90 år, og det markerer med en reception på torsdag mellem klokken 15.00 og 18.00 - i klubhuset på Østerbæksvej i Odense.

OKS - der har dybe rødder som arbejderklub - blev stiftet den 30. januar 1930 som en sammenslutning af Gasværkets Sportsklub, Elværkets Sportsklub samt Telefonvæsenets Sportsklub. Dengang stod OKS for Odense Kommunale Sportsklub.

Siden 1945 har OKS haft sin nuværende betegnelse - Odense Kammeraternes Sportsklub

- Vi håber at se mange af vores medlemmer og venner af huset til nogen fornøjelige timer i klubhuset på Østerbæksvej, skriver OKS-pressedirektør Henrik Kleiner på hjemmesiden.

OKS var i 1980'erne tæt på oprykning til landets øverste række - dengang klubben i en del år måtte betragtes som førende i Odense inden for netværk og tilknytning af sponsorer.

Generelt var klubben førhen at finde i de øverste fynske serier, men i dag ligger OKS i Danmarksserien og har i øvrigt en betragtelig seniorafdeling - og råder samtidig over en af Fyns største ungdomsafdelinger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce