Annonce
Indland

Også uden nødspor: Ambulancerne skal nok komme frem

I dag har redningsmandskaberne nødsporet til rådighed, når der opstår uheld på E20, og de skal hurtigt frem. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Ambulance Syd og Beredskab Fyn forventer ikke, at nødsporsløsningen på Fynske Motorvej vil give problemer for ambulancer og redningskøretøjer. Men der skal oplysningskampagner til.

Hvordan skal ambulancer og redningskøretøjer komme frem i mylderet, hvis nødsporet på E20 bliver omdannet til et almindeligt spor?

Det er et af de spørgsmål, der bliver mest heftigt debatteret på ikke mindst de sociale medier.

Spørger man Beredskab Fyn, der står for redninger ved for eksempel brand, og Region Syddanmark, der står for ambulancedriften, er der intet til hinder for, at nødsporsløsningen kan blive god. Men det kræver oplysning og ordentlig skiltning og vejledning af bilisterne, så de ved, hvordan de skal opføre sig.

- Vi oplever, at bilisterne gerne vil hjælpe os, når vi kører udrykningskørsel, men der kan opstå tvivl om, hvordan man skal forholde sig - hvad man skal gøre. Derfor er det vigtigt at oplyse og at skilte tydeligt, siger Rene Cording, viceberedskabsdirektør hos Beredskab Fyn.

- Der kan opstå lidt kaos, fordi nogle for eksempel trækker ind i nødsporet, og når vi så kommer der, trækker de ud igen. Det er afgørende, at man, hvis man inddrager nødsporet, får vejledt og oplyst borgerne om, hvordan man nu skal forholde sig. For én ting er, at pressen skriver om det, men dertil og til, at det fungerer på motorvejen, og man ved, hvordan man skal give plads, der er et stykke vej, fastslår direktøren.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Annonce

Hensynsfulde bilister

Hvis ordentlig skiltning og oplysning er på plads, ser Rene Cording intet til hinder for, at nødspors-løsningen kan fungere fint, og heller ikke Rene Sigvardsen, ambulancechef i Region Syddanmark, forudser store sikkerhedsmæssige udfordringer for ambulancerne.

- Jeg tror ikke, det bliver det store problem. Vi oplever ikke de store problemer i hverdagen på Fyn - medmindre motorvejen er helt spærret eller lukket af - men det er sjældent, jeg får tilbagemeldinger om, at det er totalt umuligt at komme frem. Vi har perioder med meget tæt trafik, men som helhed er trafikanterne meget hjælpsomme og forsøger at skabe den friplads, der er brug for. Det tror jeg, de bliver ved med, fastslår ambulancechefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Vil du alligevel have AstraZeneca-stik? Regeringen vil se om droppet vaccine kan tilbydes danske borgere

Annonce