Annonce
Indland

Også uden nødspor: Ambulancerne skal nok komme frem

I dag har redningsmandskaberne nødsporet til rådighed, når der opstår uheld på E20, og de skal hurtigt frem. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Ambulance Syd og Beredskab Fyn forventer ikke, at nødsporsløsningen på Fynske Motorvej vil give problemer for ambulancer og redningskøretøjer. Men der skal oplysningskampagner til.

Hvordan skal ambulancer og redningskøretøjer komme frem i mylderet, hvis nødsporet på E20 bliver omdannet til et almindeligt spor?

Det er et af de spørgsmål, der bliver mest heftigt debatteret på ikke mindst de sociale medier.

Spørger man Beredskab Fyn, der står for redninger ved for eksempel brand, og Region Syddanmark, der står for ambulancedriften, er der intet til hinder for, at nødsporsløsningen kan blive god. Men det kræver oplysning og ordentlig skiltning og vejledning af bilisterne, så de ved, hvordan de skal opføre sig.

- Vi oplever, at bilisterne gerne vil hjælpe os, når vi kører udrykningskørsel, men der kan opstå tvivl om, hvordan man skal forholde sig - hvad man skal gøre. Derfor er det vigtigt at oplyse og at skilte tydeligt, siger Rene Cording, viceberedskabsdirektør hos Beredskab Fyn.

- Der kan opstå lidt kaos, fordi nogle for eksempel trækker ind i nødsporet, og når vi så kommer der, trækker de ud igen. Det er afgørende, at man, hvis man inddrager nødsporet, får vejledt og oplyst borgerne om, hvordan man nu skal forholde sig. For én ting er, at pressen skriver om det, men dertil og til, at det fungerer på motorvejen, og man ved, hvordan man skal give plads, der er et stykke vej, fastslår direktøren.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Hensynsfulde bilister

Hvis ordentlig skiltning og oplysning er på plads, ser Rene Cording intet til hinder for, at nødspors-løsningen kan fungere fint, og heller ikke Rene Sigvardsen, ambulancechef i Region Syddanmark, forudser store sikkerhedsmæssige udfordringer for ambulancerne.

- Jeg tror ikke, det bliver det store problem. Vi oplever ikke de store problemer i hverdagen på Fyn - medmindre motorvejen er helt spærret eller lukket af - men det er sjældent, jeg får tilbagemeldinger om, at det er totalt umuligt at komme frem. Vi har perioder med meget tæt trafik, men som helhed er trafikanterne meget hjælpsomme og forsøger at skabe den friplads, der er brug for. Det tror jeg, de bliver ved med, fastslår ambulancechefen.

Annonce
Nordfyn For abonnenter

Peder vil være klimavenlig, men det må han ikke: - Jeg føler mig magtesløs

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Troede aldrig hun blev rask: Efter halvandet år med corona-senfølger snører Mette igen løbeskoene

Odense For abonnenter

Windell og de ældre vinder mest med ny budgetaftale i Odense

Kultur

Sjældent har smerte føltes så smuk: Stuart A. Staples krøb under huden med ultraintim messe

OB

Se højdepunkterne: To farlige hjørnespark gjorde det onde ved OB

Assens

Beboere på 'helt almindelig villavej' vinder landsdækkende konkurrence: - Nu har vi en anledning til at holde en vejfest

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Faaborg-Midtfyn

We want it all... - Queen Machine fik Faaborg til at at rocke

Nyborg

Kommunen trækker i land om dødsulykke i børnehave: - Vi ved ikke, om der var tale om et hændeligt uheld

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Kultur

Country-kvintet talte frit fra leveren om sexisme: - Hvis ikke jeg knaldede med chefen, fik jeg ingen kontrakt

Navne For abonnenter

Egil fik dødsdommen i februar: Humøret og omsorgen for andre mistede han aldrig

OB

AaB straffede fynboerne på to hjørnespark: OB sendt hjem til dødbolds-træning

Annonce