Annonce
forside

Også i Svendborg: Studenter i klemme, efter vognmand er gået konkurs

Elena Malic Hoelsted og hendes 28 klassekammerater har et problem. De har betalt 10.000 kroner for studenterkørsel, og nu er vognmanden gået konkurs. Privatfoto

En klasse på Svendborg Gymnasium har indbetalt 10.000 kroner til en vognmand, som skulle køre dem rundt, når de bliver studenter næste år. Nu er vognmanden gået konkurs.

Annonce

Svendborg: Rettidig omhu.

Det var mantraet hos Mærsk Mc-Kinney Møller med de sydfynske aner, og det var samme logik, der drev værket, da 2.E. på Svendborg Gymnasium skulle planlægge studenterfesten næste sommer.

Så allerede i udgangen af november 2016 kontakter de den nordfynske vognmand KJ-Flyt og Transport i Morud for at høre, om firmaet vil køre dem rundt i åben vogn den 29. juni 2018. Hvad vognmanden svarer bekræftende til.

- Men vi skulle inden for en uge betale et depositum på 10.000 kroner, fortæller 18-årige Elena Malic Hoelstad, der stod for bestillingen.

Helt let at skrabe pengene sammen så hurtigt var det ikke, men det lykkedes, og først i december blev pengene så overført.

Og så skulle den jo være på plads.

- Men så var der en pige fra Faaborg, der skrev på Facebook, at de havde bestilt et firma, som var gået konkurs. Og så blev jeg nervøs, for tænk, hvis det var det samme firma, som vi havde bestilt, fortæller Elena Malic Hoelstad, som tog kontakt til pigen - Olivia Høyrup - og fik sine bange anelser bekræftet.

- Så jeg har ringet til firmaet mindst 20 gange og sendt dem to mails, men uden at få svar. Jeg synes, det er lusket af dem, siger Elena Malic Hoelstad, som er svært nervøs for, at pengene er tabt.

Det har hun også grund til.

For onsdag ved middagstid blev KJ-Flyt og Transport erklæret konkurs ved Skifteretten i Odense, og selv om kuratoren, advokat Knud Damsgaard fra Focus Advokaterne i Odense, endnu ikke har overblik over boet, så ser det skidt ud for den sydfynske gymnasieklasse.

De såkaldte simple krav, som gymnasieklassens hører til, står nemlig sidst i rækken, fortæller Knud Damsgaard.

- Så sandsynligheden for, at pengene er tabt, er stor, siger han.

Gymnasieklassen i Faaborg er så heldig, at en ejendomsmægler har meldt sig klar til at betale for en erstatningslastbil - og det har Elena Malic Hoelstad bemærket.

- Det er vildt fedt, at de har fået den mulighed, og hvis folk kan hjælpe os, så hører vi meget gerne om det. Og ellers må vi i gang med at finde et alternativ, men det skal være billigt. For vi har lige mistet 10.000 kroner, siger hun.

Annonce
Fyn

Pas på: Glat på udsatte steder

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Rådmand kræver skærpet nedlukning af Vollsmose: Luk daginstitutioner, fritidsaktiviteter og moskeer

Annonce