Annonce
forside

Også i Svendborg: Studenter i klemme, efter vognmand er gået konkurs

Elena Malic Hoelsted og hendes 28 klassekammerater har et problem. De har betalt 10.000 kroner for studenterkørsel, og nu er vognmanden gået konkurs. Privatfoto

En klasse på Svendborg Gymnasium har indbetalt 10.000 kroner til en vognmand, som skulle køre dem rundt, når de bliver studenter næste år. Nu er vognmanden gået konkurs.

Svendborg: Rettidig omhu.

Det var mantraet hos Mærsk Mc-Kinney Møller med de sydfynske aner, og det var samme logik, der drev værket, da 2.E. på Svendborg Gymnasium skulle planlægge studenterfesten næste sommer.

Så allerede i udgangen af november 2016 kontakter de den nordfynske vognmand KJ-Flyt og Transport i Morud for at høre, om firmaet vil køre dem rundt i åben vogn den 29. juni 2018. Hvad vognmanden svarer bekræftende til.

- Men vi skulle inden for en uge betale et depositum på 10.000 kroner, fortæller 18-årige Elena Malic Hoelstad, der stod for bestillingen.

Helt let at skrabe pengene sammen så hurtigt var det ikke, men det lykkedes, og først i december blev pengene så overført.

Og så skulle den jo være på plads.

- Men så var der en pige fra Faaborg, der skrev på Facebook, at de havde bestilt et firma, som var gået konkurs. Og så blev jeg nervøs, for tænk, hvis det var det samme firma, som vi havde bestilt, fortæller Elena Malic Hoelstad, som tog kontakt til pigen - Olivia Høyrup - og fik sine bange anelser bekræftet.

- Så jeg har ringet til firmaet mindst 20 gange og sendt dem to mails, men uden at få svar. Jeg synes, det er lusket af dem, siger Elena Malic Hoelstad, som er svært nervøs for, at pengene er tabt.

Det har hun også grund til.

For onsdag ved middagstid blev KJ-Flyt og Transport erklæret konkurs ved Skifteretten i Odense, og selv om kuratoren, advokat Knud Damsgaard fra Focus Advokaterne i Odense, endnu ikke har overblik over boet, så ser det skidt ud for den sydfynske gymnasieklasse.

De såkaldte simple krav, som gymnasieklassens hører til, står nemlig sidst i rækken, fortæller Knud Damsgaard.

- Så sandsynligheden for, at pengene er tabt, er stor, siger han.

Gymnasieklassen i Faaborg er så heldig, at en ejendomsmægler har meldt sig klar til at betale for en erstatningslastbil - og det har Elena Malic Hoelstad bemærket.

- Det er vildt fedt, at de har fået den mulighed, og hvis folk kan hjælpe os, så hører vi meget gerne om det. Og ellers må vi i gang med at finde et alternativ, men det skal være billigt. For vi har lige mistet 10.000 kroner, siger hun.

Annonce
Odense For abonnenter

Comsa har afleveret ny tidsplan: Letbaneåbning i maj kræver højt tempo i slutfasen

Danmark

Torsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Bør miste jobbet og er fritaget for tjeneste: Økonomiudvalg mener, at kommunaldirektør skal ud af vagten

Navne For abonnenter

Lars Kjærsgaard fik stress i sit bankjob: Så satte han sig og skrev gamle godnathistorier om fantasitrolde om til børnebog

Kerteminde

Tøjbutik stod pludselig uden personale: Så trådte lokal frugtavler til og passede forretningen i tre dage

Odense

Politikere hyrer advokat til at undersøge foreningen Søstre mod vold og kontrol: - Det er absurde og udokumenterede påstande

For abonnenter

Effektiv fidus til at undgå tårnhøje el- og gaspriser: Folk køber brændeovne og bygger skorstene i hobetal for at spare på strømmen

Kerteminde

En stribe spisesteder sætter priserne op: Maden hos kendt grillcafé er allerede blevet dyrere

Nordfyn For abonnenter

Krista og Johannes har danset sammen hele livet: Krondiamant-brudevalsen bliver nok deres sidste

Iværksætter-succes: Gymnasieelever fra Viborg får penge med fra Løvens Hule

Odense

Huslejen stiger 1600 kroner: Iben føler sig presset ud, når hendes rækkehus i Vollsmose skal renoveres

For første gang i to år: Storm rammer Danmark

Nyborg

Nærpoliti overraskede efter hashhandel: - Det skete for øjnene af betjentene

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Byen stod sammen om at finde gerningsmænd bag betonklodsepisode: - Det mest ulækre er, at nogle stod og filmede os, mens vi kørte galt

Fyn

Spøgelseskøer aflivet efter amokløb på motorvejen: Én ko blev ramt af modkørende trafik

Annonce