Annonce
Nordfyn

Også i Otterup: 660 Coop-butikker sparer på energien

I november 2018 indviede Rasmus Rose en ny Super Brugsen-butik i Otterup. Nu kan uddeleren glæde sig over, at butikken får reduceret sit energiforbrug ved hjælp af efterisolering. Arkivfoto: Henrik Larsen
Omkring halvdelen af Coops butikker landet over får reduceret deres energiforbrug ved hjælp af efterisolering.

Otterup: Coop, der driver Superbrugsen, Dagli'brugsen, Fakta, Kvickly og Irma, er i fuld gang med at gøre omkring halvdelen af koncernens butikker mere energieffektive.

Coop vil reducere deres energiforbrug ved hjælp af teknisk isolering af varmeinstallationer. Over 60 butikker er indtil nu blevet mere energieffektive, og over 600 andre butikker er på vej til at blive det.

Coops direktør for Super Brugsen, Jesper K. Andersen, siger om koncernens energiindsats i en pressemeddelelse.

- I Super Brugsen ønsker vi at kombinere ansvarlighed og købmandskab. Det gør vi meget konkret omkring vores energiforbrug, hvor vi målrettet og systematisk optimerer vores energiforbrug og finder nye måder at spare på energien på. Når vi er i mål i 2020, sparer vi, hvad der svarer til elforbruget i 25.000 husstande. Og vi er allerede godt på vej.

Coop har allieret sig med entreprenørvirksomheden Norisol, der skal stå for arbejdet med at gøre butikkerne mere energibesparende.

- Teknisk isolering er ofte den hurtigste vej til at opnå energibesparelser, da det ikke indebærer udskiftning men derimod optimering af den eksisterende installation. Tilbagebetalingstiden på energioptimering ved efterisolering er ofte under et år og er dermed noget alle virksomheder burde sætte i gang, siger Ole Sander, adm. direktør i Norisol.

Super Brugsen i Otterup er en af de butikker i landet, som har fået installeret teknisk isolering af varmeinstallationer.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1944: Kager og wienerbrød slipper op

1994 Biskop Vincent Lind må godt udtrykke sig meget direkte og i ret så skarpe vendinger, når han beskæftiger sig med klager fra et yderst omstridt medlem af menighedsrådet ved Vor Frue Kirke i Odense, nemlig overlærer Niels Gertsen. Det har biskoppen fået både Kirkeministeriets og en nu forhenværende kirkeministers ord for. Flere års problemer omkring Niels Gertsens arbejde i menighedsrådet med masser af klagesager nåede et højdepunkt i midten af april. Da besluttede et flertal af menighedsrådets medlemmer at smide Niels Gertsen ud. Han måtte da også holde sig væk i nogle måneder, inden biskop Vincent Lind afviste flertallets beslutning, da juraen bag eksklusionen ikke var i orden. 1969 Fjernseerne hørte i morges den ellers så ligevægtige reporter, Claus Toksvig, forkynde fra kontrolcentret i Houston: Månen er landet! Alt klappede med en præcision, der endog overgik den, som forbløffede alverden i forbindelse med det første besøg på Månen i sommer. Klokken 7.53 (dansk tid) stod landingsfartøjet ”Frygtløs” på nøjagtig det forudbestemte sted i ”Stormenes Hav” med månesonden ”Surveyor” liggende i umiddelbart nærhed. Formiddagen gik derefter for astronauterne med forberedelserne til de to ekspeditioner ud i den nærmeste omegn, der er planlagt i dag og i morgen, og hvis udfald bliver afgørende for de rent videnskabelige resultater af den anden rejse til Månen. 1944 Bagerne er stadig hårdt spændt for med hensyn til deres rationer. Det er begrænset, hvor meget de kan bage dagligt, og undertiden slipper både kager og wienerbrød op tidligt på eftermiddagen. Efter hvad vi erfarer har bagerlauget i Odense nu henstillet til medlemmerne, at de holder deres butikker åbent til i hvert fald kl. 18 på alle hverdage, også selv om alle kagerne er udsolgt. Det skal stadig være muligt for folk at kunne købe brød, når de er på vej hjem fra arbejde. Flere bagerforretninger forudser, at de må holde lukket mellem jul og nytår, da månedens rationer af smør og sukker vil være opbrugt til jul. Desuden har bagerne problemer med at skaffe papir og poser nok til kager og brød.

Annonce