Annonce
Odense

Også i Odense: Droner bekæmper plagsomme måger

Ny teknologi skal forhindre måger i at få succes med at yngle i Rising-kvarteret, der i årevis har været plaget af skrigende og aggressive måger.

Det har stået på i årevis, og det er blevet værre år for år: Måger, der støjer, sviner og er aggressive, plager kvarteret omkring Femkanten, Mølleløkkevej og Asser Rigs Vej i Rising-kvarteret.

Mange forsøg er blevet gjort med at skræmme mågerne væk og med at jage dem.

I år er der kommet en ny form for bekæmpelse til: droner.

Odense-firmaet Sky Level er blevet hyret af boligforeningen Civica til at sætte droner ind mod mågerne.

Læs også: Drone på mågejagt i Bogense

Jonas Pedersen, partner i Sky Level, forklarer metoden:

- Først har dronen overfløjet område for at finde rederne. Derefter har vi sat en robotbil ind, der sprøjter mågernes æg, så de bliver ufrugtbare.

Robotbil på taget

I princippet kunne dronen godt gøre hele arbejdet, men det er af sikkerhedshensyn, Sky Level har valgt at sætte en robotbil ind:

- Vores droner er ret lette, og hvis en aggressiv måge kolliderer med en drone, kan den risikere at falde ned, siger Jonas Pedersen.

Omkring 70 mågeæg har Sky Levels kombination af drone og robotbil på samvittigheden, men det er ikke noget, der umiddelbart påvirker larmen i kvarteret, der ifølge beboere er mere infernalsk end nogensinde.

- Jeg har boet her i 15-16 år, og det er blevet værre og værre år efter år, fortæller Morteza Ghaemi, beboer på Asser Rigs Vej.

- Vores metode kan ikke få mågerne væk, men det kan forhindre en generation i at komme på vingerne, siger Jonas Pedersen fra Sky Level.

Ved at forhindre mågerne i at få unger elimineres i det mindste ét problem: Nemlig måger der aggressivt forsvarer deres unger mod men- nesker, der kommer for tæt på.

Også i Bogense bruges droner for at få styr på et stigende antal måger. En drone overfløj i sidste uge områderne ved Bogense Skole, rådhuset, Sundhedshuset, museet og biblioteket for at give et overblik over, hvor og hvor mange reder mågerne har bygget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke til salg: Olav de Linde-direktør afviser grundejerforenings købstilbud af omstridt areal ved Åløkkeskoven

Assens

Teststed løb tør for lyntest, fortæller Karina. Driftsdirektør afviser: - Det kan jeg simpelthen ikke tro på

Annonce