Annonce
Odense

Og smiley-markens bagmand er ...

Alt i sol, måne og mark tyder på, at Odense-kunstneren Peter Wichmann har tegnet de 22 glade smileys på landmand Ole Walthers halmballer i Agedrup.

Der er overordentligt meget, der peger på, at det er kunstneren Peter Wichmann fra Odense, som er manden bag Danmarks gladeste halmballer.

Smiley-marken har i den forgangne uge spredt smil på landevejen mellem Kerteminde og Agedrup, og værket er blevet en hel lille turistattraktion, der dagligt får både cyklister og bilister til at stoppe op for at tage billeder og trække på smilebåndet. Fyens.dk besøgte landmand Ole Walther - der ejer marken - tidligere på ugen, og han var og er ikke det mindste knotten over halmgraffitien, men har fået mange søde henvendelser.

- Jeg studsede lige lidt, da jeg så det første gang, men det er jo bare hyggeligt og med til at sprede smil, og jeg synes ikke, det er hærværk. Der er mange, der har ringet til mig, og når jeg er på marken, er der også mange, der hilser og smiler. Det er hyggeligt. Der er selvfølgelig altid nogle stykker, som er lidt negative, men det er heldigvis få, siger landmanden til Fyens.dk.

Et par af de negative bemærkninger er gået på, at dyrene skal spise halmen. Det skal de ikke.

- Det er strøelse til dem, fastslår Ole Walther, som er glad for, at kunstneren efter alt at dømme er fundet.

Annonce
Landmand Ole Walther opdagede de glade smileys i starten af ugen, og han blev lige lidt forbløffet, da han så dem. Men han er hverken sur eller knotten - han er bare glad for, at der midt i en elendig høst bliver skabt smil og glæde. Og så vil han gerne vide, hvem kunstneren er. Foto: Charlotte Pedersen

Mød landmanden med smileymarken

Peter Wichmann - tv - og kollega Kristoffer Akselbo er ferme med en spraydåse. Her er de i gang med at male graffiti på gader og stræder og mure i Odense under HCA Festivals i 2016. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

Ewooji i buket, i tog og i Nyhavn

Fyens.dk satte en eftersøgning af kunstneren i gang, og blandt de mange hundrede kommentarer på facebook-opslaget, pegede flere på Peter Wichmann, der blandt andet er kendt for graffitikunst og for at være ganske ferm med en spraydåse. Og så er han glad for smileyer - især smileyen "ewooji".

Det fremgår af Wichmanns instagram-profil, hvor han for fem dage siden lagde et foto af smileyballerne fra Agedrup op og lod det ledsage af følgende tekst: "Gad vide hvem som har lavet disse 22 stk..??"

På samme profil har den smileyglade kunstner adskillige fotos af ewooji-smileyen på den bærbare pc, i en buket tulipaner, på et togsæde, på rundtur i Nyhavn eller på et julekort. Smileyen ligner til forveksling den glade fyr, der spreder smil i det fynske sommerland, og Fyens.dk har i de seneste to dage via alle mulige kanaler forsøgt at fange Peter Wichmann for at få en kommentar - og naturligvis for at få bekræftet, at det faktisk er ham, der har plantet smileymarken.

Det er trods flere skrevne og indtalte beskeder ikke lykkedes at få en reaktion fra Peter Wichmann, men vi vover pelsen og peger på ham som manden bag sommerens gladeste baller.

Gad vide hvem som har lavet disse 22 stk..??🤔🤫 #landart #streetart #friend

Et opslag delt af Peter Wichmann (@peter_wichmann) den

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Medicinpriser på himmelflugt: Kom nu ud af starthullerne, sundhedsminister

Hvor er det dog fattigt, at sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i et svar til Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg ikke har et eneste konkret bud på, hvordan han vil forhindre de danske medicinpriser i at stige og falde så voldsomt, som tilfældet er. Svaret til udvalget er givet som følge af en række række sager, hvor blandt andre fynske pensionister har oplevet meget store udsving i medicinpriserne. Det sker eksempelvis, når medicinalvirksomhederne har forsyningsvanskeligheder, og de tilbageværende leverandører hæver prisen. Som avisen tidligere har beskrevet, kan det føre til pludselige prisstigninger på op til 1200 procent for uundværlig medicin. Ministeren vil, som det fremgår af dagens avis, undersøge "mulige tiltag", der kan forebygge, at medicinpriserne stiger eksplosivt. Og det er skam fint, at ministeren vil undersøge sagen, for det er altid klogt at undersøge tingene til bunds, inden man træffer vidtgående beslutninger. Det er imidlertid forunderligt, at ministeren ikke er nået længere i sagen. Det er veldokumenteret, at visse produkter på det danske medicinmarked svinger endog meget voldsomt i pris, og derfor kan sagen ikke være ukendt hos ministeren eller i hans ministerium. Derfor ville det være naturligt, at ministeren allerede på nuværende tidspunkt havde en plan for, hvordan han vil løse problemerne. Og at han derfor i sit svar til udvalget ville præsentere nogle håndfaste initiativer, der kan skabe ro om medicinpriserne til gavn for patienterne og dermed vælgerne. Men nej: Foreløbig skal sagen undersøges nærmere. Det skaber en forståelig utryghed hos patienterne, at priserne på nødvendig medicin fluktuerer så voldsomt, som tilfældet er. Hvis man har knogleskørhed, skal man naturligvis kunne få sin medicin uden at skulle frygte for voldsomme prisændringer. Man har som patient, specielt som pensionist med en stram økonomi, brug for, at der er ro om medicinprisen. Derfor må Magnus Heunicke ud af starthullerne. Nu.

Annonce