Annonce
Odense

Og smiley-markens bagmand er ...

Alt i sol, måne og mark tyder på, at Odense-kunstneren Peter Wichmann har tegnet de 22 glade smileys på landmand Ole Walthers halmballer i Agedrup.

Der er overordentligt meget, der peger på, at det er kunstneren Peter Wichmann fra Odense, som er manden bag Danmarks gladeste halmballer.

Smiley-marken har i den forgangne uge spredt smil på landevejen mellem Kerteminde og Agedrup, og værket er blevet en hel lille turistattraktion, der dagligt får både cyklister og bilister til at stoppe op for at tage billeder og trække på smilebåndet. Fyens.dk besøgte landmand Ole Walther - der ejer marken - tidligere på ugen, og han var og er ikke det mindste knotten over halmgraffitien, men har fået mange søde henvendelser.

- Jeg studsede lige lidt, da jeg så det første gang, men det er jo bare hyggeligt og med til at sprede smil, og jeg synes ikke, det er hærværk. Der er mange, der har ringet til mig, og når jeg er på marken, er der også mange, der hilser og smiler. Det er hyggeligt. Der er selvfølgelig altid nogle stykker, som er lidt negative, men det er heldigvis få, siger landmanden til Fyens.dk.

Et par af de negative bemærkninger er gået på, at dyrene skal spise halmen. Det skal de ikke.

- Det er strøelse til dem, fastslår Ole Walther, som er glad for, at kunstneren efter alt at dømme er fundet.

Annonce
Landmand Ole Walther opdagede de glade smileys i starten af ugen, og han blev lige lidt forbløffet, da han så dem. Men han er hverken sur eller knotten - han er bare glad for, at der midt i en elendig høst bliver skabt smil og glæde. Og så vil han gerne vide, hvem kunstneren er. Foto: Charlotte Pedersen

Mød landmanden med smileymarken

Peter Wichmann - tv - og kollega Kristoffer Akselbo er ferme med en spraydåse. Her er de i gang med at male graffiti på gader og stræder og mure i Odense under HCA Festivals i 2016. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

Ewooji i buket, i tog og i Nyhavn

Fyens.dk satte en eftersøgning af kunstneren i gang, og blandt de mange hundrede kommentarer på facebook-opslaget, pegede flere på Peter Wichmann, der blandt andet er kendt for graffitikunst og for at være ganske ferm med en spraydåse. Og så er han glad for smileyer - især smileyen "ewooji".

Det fremgår af Wichmanns instagram-profil, hvor han for fem dage siden lagde et foto af smileyballerne fra Agedrup op og lod det ledsage af følgende tekst: "Gad vide hvem som har lavet disse 22 stk..??"

På samme profil har den smileyglade kunstner adskillige fotos af ewooji-smileyen på den bærbare pc, i en buket tulipaner, på et togsæde, på rundtur i Nyhavn eller på et julekort. Smileyen ligner til forveksling den glade fyr, der spreder smil i det fynske sommerland, og Fyens.dk har i de seneste to dage via alle mulige kanaler forsøgt at fange Peter Wichmann for at få en kommentar - og naturligvis for at få bekræftet, at det faktisk er ham, der har plantet smileymarken.

Det er trods flere skrevne og indtalte beskeder ikke lykkedes at få en reaktion fra Peter Wichmann, men vi vover pelsen og peger på ham som manden bag sommerens gladeste baller.

Gad vide hvem som har lavet disse 22 stk..??🤔🤫 #landart #streetart #friend

Et opslag delt af Peter Wichmann (@peter_wichmann) den

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Mit Sverige in memorian

Min barndoms Sverige var også min mors og min farfars Sverige. Det var familiebesøg i min mors moster Adeles røde hus i skoven i Halland. Stedet, der stadig emmede af sommerferie paradis for min mor og hendes broder, Roland, i en svunden tid. Familien passede gården som generationer havde gjort det før dem. Adele og hendes broder, Henning, sled og slæbte med at passe besætningen og dyrke den stenede jord. Familiens blod og jord gik i et. Adele og Henning Nilsson døde mætte af dage, ikke fattige, heller ikke rige. Gravstenene på kirkegården i Hishult minder om, at de udgjorde grundstammen af etniske svenskere. Hårdt arbejde havde de, men til gengæld ærligt arbejde fra en tid med et fornuftspræget Sverige, hvor rettigheder og pligter fulgtes ad. Min farfars mor ankom til København fra Blekinge omkring forrige århundredeskifte lige som 100.000 andre etniske svenskere. Som et broderfolk gled de ind i en dansk hverdag på alle niveauer af samfundet. Kun de mange svenske slægtsnavne minder om fortiden. Min oldemor stod på et tidspunkt alene med farfar. Oldemor klarede skærene, og min farfar fandt sin mors fødested i Mørrum, før han gik bort. Ringen blev sluttet. Min længsel mod Sverige er en stærk, ubetinget kærlighed. Det er svenske traditioner, det er Abba, trubadouren Cornelis Wreeswijk, pianisten Jan Johansson, og gensynsglæde med familien i Helsingborg og Skanør. Det er en togtur med Indlandsbanen til Lapland for 40 år siden. Båndene holder trods de mange år, som er gået. Minderne er mange. Jeg sætter en ære i at tale svensk med min familie. Det er velkendt, at Sverige som humanistisk stormagt er ved at blive ført ud over afgrunden. Klinisk renset for fordomme går der en lige linje fra internationalisten og marxisten, Palmes, Rigsdags forslag i 1975 om at gøre Sverige multikulturelt til dagens verdensrekord i antallet af bombesprængninger og voldtægter. Den grænseløse tolerance over for indvandring udvikler sig til en forbrydelse, når det man tolererer er ondskab. Når politikere ved eller bør vide, at indvandring fra 3. verdenslande forøger faren for personfarlig kriminalitet, så mister de deres legitimitet ved ikke at sige fra. I Sverige har den politiske mangfoldigheds utopi udviklet sig til befolkningens modsvarende trøstesløs dystopi i bedste Blade Runner stil med endeløse kampe mellem bevæbnet politi og velorganiserede indvandrerbander. En officiel statsbegravelse kunne være en passende måde, at ære det Sverige politikerne og et flertal af svenskerne selv har lagt i graven; Midnatssolens, de dybe skoves, Pipi Langstrømpes og Emil fra Lönnebergs underfundige Sverige, men også den moderne velfærdsstat funderet på fred fremgang og sikkerhed. Hvil i fred, du blågule, du vil blive savnet, så længe der er nogen, der kan huske dig, du fria, du fjällhōga nord.

Middelfart

Se hele programmet: Navne til Rock Under Broen 2020 afsløret - med populær popduo som genganger

Annonce