Annonce
Odense

Og smiley-markens bagmand er ...

Alt i sol, måne og mark tyder på, at Odense-kunstneren Peter Wichmann har tegnet de 22 glade smileys på landmand Ole Walthers halmballer i Agedrup.

Annonce

Der er overordentligt meget, der peger på, at det er kunstneren Peter Wichmann fra Odense, som er manden bag Danmarks gladeste halmballer.

Smiley-marken har i den forgangne uge spredt smil på landevejen mellem Kerteminde og Agedrup, og værket er blevet en hel lille turistattraktion, der dagligt får både cyklister og bilister til at stoppe op for at tage billeder og trække på smilebåndet. Fyens.dk besøgte landmand Ole Walther - der ejer marken - tidligere på ugen, og han var og er ikke det mindste knotten over halmgraffitien, men har fået mange søde henvendelser.

- Jeg studsede lige lidt, da jeg så det første gang, men det er jo bare hyggeligt og med til at sprede smil, og jeg synes ikke, det er hærværk. Der er mange, der har ringet til mig, og når jeg er på marken, er der også mange, der hilser og smiler. Det er hyggeligt. Der er selvfølgelig altid nogle stykker, som er lidt negative, men det er heldigvis få, siger landmanden til Fyens.dk.

Et par af de negative bemærkninger er gået på, at dyrene skal spise halmen. Det skal de ikke.

- Det er strøelse til dem, fastslår Ole Walther, som er glad for, at kunstneren efter alt at dømme er fundet.

Landmand Ole Walther opdagede de glade smileys i starten af ugen, og han blev lige lidt forbløffet, da han så dem. Men han er hverken sur eller knotten - han er bare glad for, at der midt i en elendig høst bliver skabt smil og glæde. Og så vil han gerne vide, hvem kunstneren er. Foto: Charlotte Pedersen
Annonce

Mød landmanden med smileymarken

Peter Wichmann - tv - og kollega Kristoffer Akselbo er ferme med en spraydåse. Her er de i gang med at male graffiti på gader og stræder og mure i Odense under HCA Festivals i 2016. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Annonce

Ewooji i buket, i tog og i Nyhavn

Fyens.dk satte en eftersøgning af kunstneren i gang, og blandt de mange hundrede kommentarer på facebook-opslaget, pegede flere på Peter Wichmann, der blandt andet er kendt for graffitikunst og for at være ganske ferm med en spraydåse. Og så er han glad for smileyer - især smileyen "ewooji".

Det fremgår af Wichmanns instagram-profil, hvor han for fem dage siden lagde et foto af smileyballerne fra Agedrup op og lod det ledsage af følgende tekst: "Gad vide hvem som har lavet disse 22 stk..??"

På samme profil har den smileyglade kunstner adskillige fotos af ewooji-smileyen på den bærbare pc, i en buket tulipaner, på et togsæde, på rundtur i Nyhavn eller på et julekort. Smileyen ligner til forveksling den glade fyr, der spreder smil i det fynske sommerland, og Fyens.dk har i de seneste to dage via alle mulige kanaler forsøgt at fange Peter Wichmann for at få en kommentar - og naturligvis for at få bekræftet, at det faktisk er ham, der har plantet smileymarken.

Det er trods flere skrevne og indtalte beskeder ikke lykkedes at få en reaktion fra Peter Wichmann, men vi vover pelsen og peger på ham som manden bag sommerens gladeste baller.

Gad vide hvem som har lavet disse 22 stk..??🤔🤫 #landart #streetart #friend

Et opslag delt af Peter Wichmann (@peter_wichmann) den

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce