Annonce
Nyborg

Og navnet på pladsen skal være ...

Den har ligget der i 17 år. Men det er først nu, pladsen på havnen i Nyborg har fået et officielt navn. Foto: Roland Petersen
Det er 17 år siden, byens daværende borgmester indviede en fin, ny plads i Nyborg. Men det er først nu, den har fået et officielt navn.

Nyborg: I langt tid sagde de fleste "Havneparken".

For det var jo det, den daværende borgmester havde kaldt pladsen, da han indviede den i 2002.

Senere var det mest "Havnepladsen", der blev brugt.

Og nu skal nyborgenserne vænne sig til at kalde pladsen på havnen i Nyborg ved siden af Lauses Grill noget helt tredje.

For det er først nu - 17 år efter indvielsen - pladsen får et officielt og godkendt navn.

Og det bliver hverken "Havneparken" eller "Havnepladsen", byens gæster skal taste ind i gps'en, når de skal finde derhen.

Annonce

Ingen adresse

Det er Nyborgs lokale turistbureau, der har påpeget det uhensigtmæssige i at have en offentlig plads, der ikke har noget navn og derfor heller ingen adresse.

Men nu er bøvlet med at annoncerne for arrangementer på pladsen og lede udenbys gæster på rette vej overstået.

For efter moden overvejelse har Nyborg Kommunes teknik- og miljøudvalg omsider fundet et navn til pladsen.

Og det bliver ikke "Havnepladsen".

- Nej, vi indstiller til byrådet, at den skal hedde "Heimdals Plads", afslører teknik- og miljøudvalgets formand, Per Jespersen (S).

"Heimdals Plads" var et af de bud, udvalget fik, efter at have bedt Østfyns Museer, Lokalhistorisk Arkiv og byens borgere om hjælp.

De andre bud var "Fløytrups Plads" - efter et for længst lukket skibsværft - "Viceadmiral Bredals Plads" og "Frihedspladsen".

- Men der er nok mange, som ikke lige ved, hvordan "Fløytrup" skal staves. Og eftersom vi i forvejen har en Bredalsgade, kunne en "Bredals Plads" skabe forvirring, så vi valgte altså "Heimdals Plads". Det har også en fin maritim betydning, påpeger Per Jespersen.

"Heimdal" var navnet på en bilfærge, der sejlede på Storebælt i de mange år, hvor bilfærgerne lagde til lige præcis der, hvor "Heimdals Plads" ligger.

Og, som museumsdirektør Erland Porsmose bemærker i Østfyns Museer indstilling til navngivning af pladsen, så er Heimdal også navnet på den af de nordiske guder, der som vogter af Bifrost ser og hører alt.

Og dét er ifølge Erland Porsmose et passende navn på en plads på en havnefront.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce